söndag 10 oktober 2010

Trendsettaren

Idag kom en kvinna in i vår monter. Hon gick runt ganska länge innan hon kom fram och presenterade sig. Hon var från en tidning och undrade om jag möjligen kunde berätta, så här efter 4 dagars mässa, om vad som verkar bli trenden vid jul. Om det var något särskilt vi hade sålt extra mycket av.

Först trodde jag det var nån av er som var framme och skämtade. Tills jag såg visitkortet. Sen undrade jag om kärringen var blind: inte en jävla pryl i vår monter kan ens komma ifråga om att vara nån kommande trend.

Till sist flög fan i mig. Och jag berättade att vi sålt sjukt många älgar (sant) men ännu fler löpare och bordstabletter (lite ljug..eller rättare sagt asmycket ljug). Att det verkar som om just bordstabletter i bomull skulle bli den stora trenden i vinter. Att folk tröttnat på underlägg i allt annat material än tyg. Jag ångade på i 180 och tryckte till henne prov på alla fyra färgkonstellationerna.


Två av varianterna. Tillåt mig kräkas.
Sen berättade jag att vi har sålt drösvis med djurmotiv i glas (faktiskt helt jävla otroligt sant).  Typ sånt här....som ger mig traumtiska barndomsminnen;


Alltså, var den f.d ägaren till företaget vi köpte i juni har fått tag i dessa vetefan. Företaget startade förvisso på 40-talet så jag skulle tro att jag lyckats hitta ett restlager från 1984. Och när maken fick se alla miljarder glasdjur så blev han tokig och tyckte att vi skulle "dumpa skiten på en glaskross".

Döm om hans förvåning när alla 60+-tanter kastar sig över dem och tycker att de gör seklets kap.

Så om det i en tidning nära dig står att det är bomullstabletter och djur i glas som är den stora trenden i vinter, well, då vet ni var min brevlåda bor...


16 kommentarer:

Chrissan sa...

Djur i glas???
Får mig att känna mig som om jag var hemma hos min mormor och morfar igen.
De hade djur i glas.
Det kommer jag inte köpa.
Men nya underlägg behöver jag.;)

Anonym sa...

Pukebergs glasbruk?
/Småländskan

Scraphönan sa...

Min morbror har träffat en ny dam och tydligen är hon galen i just GLASDJUR. Hr tydligenhelahuset fullt, sedan att honinte har et damkorn på någon av dem är ju en anan sak med. Hur fasen orkar man damma hundratals glasdjur flera gånger i veckan.

Kanske ska tipsa henne om att ni säljer glasdjur idag :-)
Kram

Svedski sa...

Haha, jag har alltid önskat ett tillfälle att få ljuga till sådär!

GudinnanT sa...

Ha ha ha ha ha ha

Jag har ju just rensat ut farfars lägenhet å samla ihop en halv skolåda med små glasdjur till de tre små här hemma. Räknar iskallt med att dom kommer slå sönder dom så det bara är att kasta med gott samvete.

Men värst är nog att min sn tog med sig nån jävla ful glas grunka i rött vittoch gult som jag inte ens vet vad man ska ha det till men han tyckte den va snygg allafall å så länge han har den i sitt rum så slipper jag se den.
Å ena min av mina syskonbarn tog en hemskt ful blå glas fisk.

Hua! Men när inga mer va med och städa så jävlar va jag kasta glasfigurer!

Ljung sa...

Var står ni på mässan?
Kommer förbi och köper löpare om du hinner svara här...

kram och tack för den bästa bloggen på nätet!!

(varför VANN inte du istället för Egoina?? Det kommer jag aldrig förstå!)

Minkamera sa...

Ahmäh du glömde halmbocken!!!!!

Anonym sa...

Hahha, smart!! Big business!!

Anonym sa...

FYYYYY gamla damer går på sånt, men en älg vore inte dumt.
Du är bara så bra.....

Ida S sa...

Ingen svamplampa från 70_talet om du vill bli av med? Orrefors tror jag det är.. Brun och orange... :))

Anonym sa...

Hallo, vad är det med alla, glasdjur är väl fina! Och jag är inte 60+, min dotter i grundskolan gillar det också, det enda hon ville ha efter mormor (när hon dog) var just glasdjur! Hon har, stället för växter, glasvaser och djur i fönstret, det blir härliga färger när solen leker med sina strålar på glassakerna. De där änderna är jag hur sugen på som helst, jag har ett andrum att fylla. Om jag kommer på en spontanträff någongång så ska jag hojta till, så att du tar med ett par stycken!

Kram från Butta

Anette sa...

Jag måste vara gammal då för jag gillar såna glas djur.Vad kostar dom? dom är skitsvåra att få tag i.Så vill du bli av med dom så vill jag ha :) :)

MonasUniversum sa...

Chrissan: Du behöver inga såna underlägg, tro mig1

Småländskan: Bland annat. =)

Scraphönan: (Hej, det var länge sen!) Du, jag har flera lådor fulla!

Svedski: Kom och jobba med mig på en mässa, så ska du få se på ljuga!

Gudinnan T: Hahaha, jag hade lätt gjort som du: slängt så fort jag kunde!

Ljung: Åh, vilken fin komplimang, vad glad jag blir. Från hjärtat. Tack! Well, nu är ju mässan över så jag hann med andra ord inte svara! Och tur var väl det för idag har jag inte varit så glad. Ska nog sluta att stå på söndagar tror jag.

Minkamera: Du har rätt, HUR kunde jag glömma de?!

Livet innan Liten: Mmm, men jag fick lite dåligt samvete sen. Men, med min vanliga tur så läser hon väl bloggen...hon också..

Anonym: Problemet var att hon nog inte var äldre än jag. Men hon såg ut att svälja det!

Ida S: haha, vet vilken du menar men nej, det jag inte. TACK GUD FÖR DET!

Butta: haha, vet du, om jag hade tagit med talibanen så hade hon tagit varenda en!

Anette: Oj, synd att jag inte såg din kommentar tidigare. Nu ligger dom någonstans bland 12 pallar med varor...next time..

Järnis sa...

Jag <3 Djur i glas. Hit med ett par!

Chihuahuakvinnan sa...

Fisken var ju söt ju :)

Ida S sa...

Haha, va säger du! Har redan en och söker 2 till.. Dom är så fula så dom blir snygga och lyser så gulligt i mitt vardagsrumsfönster!! Traderar knarkar varje dag ifall nån stackars människa skulle vilja bli av med en.. :))