söndag 24 oktober 2010

Om man inte har något att göra

Jomenvisst var det öroninflammation. Och eftersom jag är näst intill arbetslös (jamenellerhur) så kom just på vad jag kan göra i ett par dagar framöver.

För hundra år sen så startade en tjej som heter Annelie en webbshop inom inredning. Jag tror faktiskt att hon var först i Sverige. Inreda.com (Apropå att jag aldrig länkar eller gör reklam....hmm...)  

På Hem- och Villa-mässan härom helgen så noterade jag att hon hade några jäkligt snygga svarta bokstäver i montern, inte såna där tråkiga som ALLA andra har, så jag tänkte sladda in på sidan och titta lite närmare på dem, när jag såg det här skåpet...som hon har målat. Det står nämligen ett identiskt här hemma.
Det var inte de här bokstäverna jag menade.
Jag har ju en matsal som går i svart så jag tror den skulle göra sig perfekt där. Vad säger ni, på med målarfracken eller?

15 kommentarer:

Sara sa...

Så länge du vägrar dom där idiotiska ljusstakarna som står uppepå - varför inte? Lägga litet silver it det svarta kanske? Så det lättar upp litet, byrån ser ut som om den kan bli litet "tung" i svart.

Sus sa...

Jag gillar bokstäverna. Så länge man inte formar dem till Carpe Diem så.

Och hälsa Talibanen att hon ska krya på sig (gud så skönt för dig att vara hemma!)

Helene sa...

Snyggt med högblankt svart på de där gamla skåpen, har även sett ett par i vitt, snyggt det med men allt beror natruligtvis på resten av inredningen.

tigerlilja sa...

Nej, nej. Jag ska ha högblank svart kista när det blir dags, men inte matsalsskåp.

Anonym sa...

Heureka.... fler än jag som börjar titta på julpynt. Jag blir utfryst här hemma för att jag tycker att NU är en bra tid för att börja pynta... Mycket smakfullt givetvis... och man får smyga in pyntet.. Börjar med en ljusslinga ute och sedan är smygandet igång.

Gustav sa...

Klart du ska måla! Det kan vara riktigt rogivande en söndag att kladda ned både möbler sig själv och omgivningen med färg.

Kristina sa...

Jamen vilken bra idé. Jag har också ett nästan likadant hemma som är trist brunt. Mitt skåp skulle jag kunna måla svart och flytta till köket (måste bara mäta lite först). Hoppas man inte måste skrapa det först för det orkar jag inte.

Eva sa...

Det kommer bli kanonfint med ett svart skåp i matsalen. Tänk dock på att målar du med högblank färg måste underarbetet vara bra. Alla små skavanker syns extremt mycket med blank färg. (Använd oljefärg, flyter ut bättre)
Funkar ju även med sidenmatt färg men högblankt är snyggast.
Kram

Suzie sa...

Go, girl! Klart du ska måla det svart. Kommer bli skit snyggt. Håller på med ett liknande projekt men i vitt.

Hanna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Sus sa...

Nu blev jag nyfiken på inlägget du plockat bort.

Sus sa...

eller kommentaren menar jag.

MonasUniversum sa...

Kommentaren var skriven av nån som hade nån tävling på sin blogg. Couldnt care less liksom.

Bitten sa...

Har aldrig förstått såna där bokstäver. Fattar man inte att det är jul ska man inte ha några ljus ...
Skåpet är annars snyggt, fast lite för sorgligt för mig med svart. Och så blir det jäkligt dammigt, eller jag menar dammet syns för mycket. Men så har jag ju inga städerskor som dammar heller.

Gabriella sa...

Snyggt skåp i "matchande omgivning". Men för mig skulle det kännas lite som helgerån att måla ett sånt gammalt skåp. Vi har ett par sådana här hemma, helt i originalstil, och så föredrar jag dem.

Bokstäver och citat? Inte my cup of tea. Hittade en snygg vitmålad kökssoffa (ja, de går bra att måla ;-) på Blocket, men så hade nån skrivit "Home, sweet home" med stora grå snirkliga shabby chic-bokstäver på ryggstödet. Där gick den soffan bort. Hu! (Enligt min smak.)