tisdag 5 oktober 2010

När man tjafsar om priser

Vi har en mässa denna vecka. Den öppnar på torsdag och den handlar om att kränga så mycket som möjligt.

Varje år så är det samma visa: jag vill sätta ett visst pris, men maken ska självklart sätta ett högre pris. Han blir tokig om grejerna är för billiga.

I år är det världskrig om halmbockar. En felinvestering där inköp av en miljard 15 centimeters halmbockar aldrig ens registrerades i datorn då de var av undermålig kvalitet. För de tillverkades i Kina.

Våra ordinare bockar i samma size kommer från Sverige och är alltså sjukt dyra, men också då sjukt bra kvalitet.

Jag vill ta 20 spänn för dessa skitbockar. Maken får ett epeleptiskt anfall och vill ta 50. "Bockar som bockar, och det är samma sak varje gång: du vill GE bort prylarna! Det är ingen jävel som bryr sig!"

Det slutar med att jag lackar och säger att han kan sätta vilka priser han vill för I don´t give a shit.

Så ser ni nån som står på Sergelplattan och kränger halmbockar till jul, så kan ni ju gå fram och morsa på honom.

10 kommentarer:

Chris sa...

Din make har fel.

20 kronor är IKEA-pris, vilket betyder att man lätt slänger med en utan att tänka sig för och medan man ändå står där så kanske man borde ta med en till syrran/grannen/kompisen också.

50 kronor är en "investering". Förvisso en liten en, men ändå inte så lite pengar att de bara ligger och skräpar i fickan. Köper man en så köper man i så fall bara den, och 50 kronor för en halmbock skulle få mig att tänka att jag lika gärna kan vänta och slå till senare. Det skriker inte "slå till nu!" som 20 kronor gör.

Fast vem vet, de kanske blir billigare på plattan? ;-)

Anonym sa...

Jag hade då inte köpt dem för 50 kr, hälsa maken det. Kan tilläggas att jag har dille på julpynt, visserligen mest tomtar men ändå. Jag har 3 st julbockar framme varje år men skulle kunna tänka mig några till, hade lätt köpt dem för 20 spänn!

stort och smått sa...

Jag håller med föregående talare. Det är väl skönt att bli av med eländet? Kräng, säger jag bara. Och håll er till bra kvalitet i fortsättningen! ;-)

pangis sa...

50 spänn för en julbock på en mässa låter mycket tycker jag.. På mässor vill man lockas av erbjudanden och låga priser, så vill ni bli av med bockarna sälj dom för 20..eller 25 då som en kompromiss.

Anonym sa...

Är det bara jag som av nån outgrundlig anledning hellre skulle slanta upp 200 spänn än 20 för ett julpynt? Kan inte själv förklara varför (nån beteendevetare här kanske kan?) men det känns lixom som ett bättre köp... Halmbock för en tjuga eller två skulle jag inte alls överväga att shoppa.

Anonym sa...

OM ( och det är dett stort OM) jag skulle köpa en halmbock så är det mer troligt att jag hade betalat 20kr än 50. 50 spänn känns ganska mycket för en julbock i kinesisk skitkvalitet...

Markattan sa...

Men Gud vad jag ser fram emot kortet på maken, på plattan, med reaskylten intill. Det kan jag pröjsa mycket för.
Hälsa maken det....

Markattan

Anonym sa...

Sen ska man också komma ihåg vad en för högt prissatt vara kan skada ett varumärke. Ifall man inte har kvalitet vill säga. Kan stå en dyrt i längden. Du har alltså rätt Mona (som alltid). /Gina

MonasUniversum sa...

Er kan man lita på i alla väder!

Själv har jag inga julbockar. Däremot samlar jag på julkulor och då kan jag nog betala vad som helst...

MonasUniversum sa...

Och Gina: du har rätt om varumärket. MEN, fördelen med denna mässa är att vi ställer ut med vår möbel- och inredningsbutik och inte vårt grossistföretag. Alltså vet inga om att dessa bockar kommer från det företaget. Gudskelov.