söndag 10 oktober 2010

Om siffran 4

Nästan varje morgon vaknar jag runt 4. Kvart över, fem i, tjugo över, två minuter i. Jag är så jävla trött på att se den där 4:an när jag slår upp gluggarna så det börjar bli jobbigt på allvar. För jag somnar nämligen inte om. Och det spelar ingen roll om jag går och lägger mig 20.00, eller 24.00. 5 av 7 dagar är det samma sak. Ligger och tänker på allt jag måste göra, i vilken ordning det måste göras, hur det ska göras. Im going crazy snart.

Och varje gång jag kommer ihåg att ringa husläkaren för att få sömntabletter så är kärringen på kurs, sjuk eller har "full telefonbokning". Eller så var det ingen telefontid just den dagen. Jag har jagat henne i 3-4 veckor nu.

Finns det nån därute som langar sömntabletter? Ge hit. Nu.

14 kommentarer:

Madde sa...

Du kan få ta min klockradio, den lever sitt egna liv!
Ställer man den korrekt på kvällen då man lägger sig så går den 1½ timma före då man vaknar.

Jag menar, man tycker redan i dagsläget att dygnet har för få timmar och inte blir det bättre av en stressklocka.
Men vi kan väl byta?

I min värld sa...

Fick ett tips av en kompis som gjorde som du, låg o stirrade på klockan. Det funkade för henne iaf för hon slapp stressen att ligga o glo på klockan.
Vänd på klockan! Du slipper se fyran och du kan lugnt ligga kvar tills den (klockan) hör av sig på morronen :-)

PS jag har gett upp ang att sambon sätter in grejer där det finns hål i skåpen. Jag flyttar om när han är klar. Men visst är det så jävla irriterande att hälften är nog att människan aldrig lär sig att ställa saker där dom har stått i hundra år. DS

Moi sa...

vet inte hur det är i finhoodsen men överallt brukar det finnas jourläkartider på kvällstid. Kolla upp en jourläkarcentral eller så går du till city akuten eller så kollar du upp sophiahemmet.

Angående diskmaskinen, är inte detta ett problem hemma däremot funderar jag över hur det är så att alla bordsytor eller bokhylleytor blir avställningytor för sambon. Han lägger högar överallt och står jag och lagar mat och han dukar eller nt och så vänder jag mig om har han liksom bara banat en väg för våra tallrikar bland sitt junk. Jag hatar just det där.

Anonym sa...

Sorry. Min Imovane håller jag stenhårt i..
Som någon annan skrev. Titta inte på klockan när du ligger vaken, det gör det bara värre.

Hanna sa...

Sömntabletter är tyvärr bara att skjuta upp och förvärra problemet. Du kommer inte att kunna sluta med dem sen. Försök att träna regelbundet, och kanske göra en avslappningsrutin varje kväll för att hitta lugnet. Lägger man sig stressad så vaknar man stressad. Att lägga sig och gå upp på samma tid varje dag är också viktigt för att kroppen ska hitta sömnrytmen.
Jag vet att jag låter som nån överlägsen hälsofreak, men det är bara det att jag har samma erfarenhet och har lärt mig lite vad som funkar för mig i alla fall. Lycka till!

Karina sa...

Sömntabletter hjälper inte. Du somnar in och sen vaknar du ändå samma tid. Tell me I know!!

Men försöka slappna av lite. Inte tänka på allt du ska göra.
Vi kan pratas någon dag så ska jag förklara.

Mitt har släppt nu.

Kram i massor

Karina sa...

Sömntabletter hjälper inte. Du somnar in och sen vaknar du ändå samma tid. Tell me I know!!

Men försöka slappna av lite. Inte tänka på allt du ska göra.
Vi kan pratas någon dag så ska jag förklara.

Mitt har släppt nu.

Kram i massor

reneesfotoblogg sa...

För helvete Mona! Vad är det du inte förstår? Varningsklockorna ringer så jag hör det hit! Varva ner! NU! Fråga mig, jag har också haft företag.
mvh R

Guldkant sa...

Du behöver inte sömntabletter, du behöver jobba mindre...

Anonym sa...

Bättre än sömntabletter: Atarax. Man sover gott o somnar om lätt ifall man vaknar. Inte beroendeframkallande! Men du behöver recept.

Ninnibeth sa...

Precis som "I min värld" tipsade om så kan jag rekommendera att du döljer displayen. Jag var inne i en period när jag vaknade varje natt & blev stressad över hur mycket klockan var & hur lite tid det fanns kvar att sova.
Insåg att jag skulle sova mycket bättre om jag visste att klockan inte skulle psyka mig när jag vaknade, så jag ställde en gammal "sovmask" framför displayen och vaknar nästan aldrig missinassen numera

Josefine sa...

var. rädd. om. dig.
Du är värdefull. Kram

Mammy sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Sofia - SofiaFj sa...

Jag brukar vakna vid 5-tiden och jag tycker det är hemskt, men du har det värre!!!! Har jag tur så sover jag längre på helgerna, till 6,30 eller så...