måndag 1 mars 2010

När man varit på toalettturné..och utvecklar ett babianarsel

Jag har idag spenderat större delen av dagen på diverse toaletter.

Var tvungen att åka i väg på ett ärende och hade knappast förväntat mig att;

Panikbromsa utanför Coop Forum vid Bromma flygplats, för att springa in, köpa Wasa färdigbredda knäcke, ni vet: enpack, mellanmål. För att sen kasta pengarna på disken i samma mening som jag: "ursäkta, har ni någon kundtoalett här?"

Eftersom det var sådan panik hann jag inte desinficera toalettsitsen och var därför spyfärdig över detta under de 40, ja FYRTIO minuter jag tvingades tillbringa där i svåra magsmärtor. Jag HATAR offentliga toaletter.

En timme senare är jag mitt ute på vischan och är tvungen att sladda in på ett hak in the middle of no where. Ni vet, ett sånt där plejs med hemmagjord caféskylt. Köpte en Loka för syns skull, samtidigt som jag höll på att bajsa på mig. Fruktansvärda magplågor. 25 minuter senare sätter jag mig med skakiga ben i bilen.

Jag kan konstatera ett par saker: jag är GBP-opererad och måste därmed vara mycket noga med mina matintag samt, så här i början, vila och ta det lugnt. Denna morgon åt jag inte tillräckligt.

Very well. Jag är svinhungrig och rattar lite senare in till McDonalds Drive thru för inköp av en fiskhamburgare. Nyttigt och bra. Bort med överflödigt bröd, ut på E4:an i värsta snöovädret. Mums mums. Det tog 15 minuter att få i sig den men Lord, var jag i himlen eller!

Skulle inte tro det. Tjugu minuter senare får jag springa in på en Statoil-mack där jag får tillbringa EN TIMME. Ingen jävla telefon så att jag kunde ringa maken. Eller ja, det hade knappast hjälpt då han låg hemma och var svinsjuk. Jag hade sådana kramper att en vaginal förlossning framstod som a walk in the park jämförelsevis. Efter ett tag så funderade jag allvarligt på att ropa på personalen och be dem ringa ambulans. Tills jag kom på att dom känner igen mig i egenskap av att äga videobutiken rakt över gatan. Så glöm det liksom.

Sätter mig i bilen och har fan sittsår i röven. Everywhere so to speak. Handlar lite och skall sen hämta talibanen.

Vid hennes skola får man inte parkera. Man får gå en bit. När jag kliver ur bilen så känner jag att det är dags igen. Och jääävligt långt till skolan. Jag överväger att kasta mig i bilen och åka hem alternativt bajsa på mig, eller försöka ta mig in till toaletten på skolan.

Under hela promenaden på ca 2 minuter så ber jag till Gud att inte stöta på nån snacksalig morsa. Till slut infinner sig tunnelseendet och jag klafsar panikartat i snömodden. Ser entrén, kastar mig in, 3 meter framför dörren finns toan. Slänger av mig jackan, som landar på golvet, hinner inte tända lampan och får sitta där i mörkret.

DÅ kommer jag på att jag inte låste dörren. Alltså. Man måste förstå vilka kramper jag talar om här. Jag kvider så jävla högt att jag blir förvånad att ingen hör. Samtidigt är jag livrädd att nån ska öppna dörren.

En kvart senare är jag klar. Ramlar in till talibanen, som sitter och tittar på film i klassrummet. Jag vacklar ut till soffan i lekrummet och låtsas se relaxad ut, och typ: "amen hon skulle titta klart på just det där avsnittet, så jag sitter här en stund."

Efter ännu en toa-tripp hemma så verkar det nu, kl 19.57, ha lugnat ned sig. Problemet är att jag är hungrig, men vågar fan inte äta nåt.

Jag önskar inte min värsta fiende att ha ett sånt mörbultat anus som jag har idag. Thats for sure.

(Och nää, jag valde bort min egen butik eftersom den toaletten ligger en meter från kassan. Typ. Stor lust att sitta där och kvida när kunderna hör liksom!)

39 kommentarer:

Sophie sa...

Å fy. Men ack så tappert!

Min kille däremot blev matförgiftad, eller nåt, i helgen. Han har varit som en jojo till toan sen 2 i natt. Och du vet hur dom är, männen, nära döden när en bacillusk slår till! Han har dött och återuppstått i omgångar här. Man klappar medhårs och så.

Tänk om vi också skulle va så. Då skulle verkligen detta landet stanna av.

;-)

Sus sa...

Hellre har jag ett mörbultat anus än är ett.

Wayne sa...

Jag tycker att det är charmigt med en fin flicka (nåja) som aldrig fiser men gärna mer eller mindre skiter på sig några gånger i veckan.

Ur led är tiden.

Pernilla sa...

Näääe. Men STACKARE! Fyfan så hemskt, vilken PÄRS! Var det för att du ätit för lite, eller var det för att du åt wasa-knäcket?

Hoppas att babianarslet har svalnat.

Puss & Kram Pernilla

Suzan sa...

Åh men lilla vän, förlåt men så jag skrattade högt! *kramen!*

Morgondagens minnen sa...

Usch o fy....

Smultronblomman sa...

Men stackars lilla! Tyvärr kan jag inte låtq bli att vrida mig i skrattkramper samtidigt som jag tycker synd om dig. Är detta "biverkningar" som man kan förvänta sig?

stort och smått sa...

Jag lider med dig.... har inte opererat magen men vet att magsmärtor kan göra jävulskt ont. Och då gäller det att ha en toa nära till hands.

Tycker det är underbart att du berättar för oss!!!

Minkamera sa...

Men fy faan vilken smärta!!!

Eva sa...

Shit alltså!

Jag rekommenderar en tripp till Apoteket för att inhandla Xyloproct om inte det redan ingår i husapoteket.

:)

E sa...

Jag dog nu, i magkramp. P.g.a asgarv! tack.

Kassu sa...

Med risk för att bli betraktad som en
känlokall knöl, tack för dagens garv!

Jesse sa...

Men usch.. är det normalt att det blir så efter en GBP op?
Låter inte alls normalt även om man kanske inte ätit hundra OK..

Ting sa...

Men shit!
Ska det vara så?
Asså, ta hand om dig Mona!

Och.

Hahahaha!

Pillargontanten sa...

Stackare...
Även om det säkert var "skit"jobbigt, så berättar du det så roligt, att jag skrattar för mig själv :O) Förlåt!

Anonym sa...

heh, om du efter en sådan magoperation tror att det ska gå att äta skitmat som vanligt utan att må illa så är jag här för att berätta för dig att det kan du glömma..

Rebellen sa...

Har hittat hit av en slump men älskar dina små inlägg.

Jag tror dock att du åkt på magflunsan som går nu. Jag satt i 4 dagar på toan. Fast jag inte åt något blev jag sittandes i tid och otid.

MonasUniversum sa...

Anonym: Nejdå, det tror jag absolut inte. Dock är det så att jag måste prova mig fram. För en månad sen kunde jag äta matlagninsgrädde i maten, det kan jag inte nu. För en månad sen kunde jag dricka kaffe, det kan jag inte nu. Och så vidare.
Så fram till jag har provat mig runt, så får jag leva med att det ibland blir så här...

Rebellen: Varmt välkommen, och tack! Och ja, jag hoppades ett tag att det skulle vara maginfluensa det handlar om, men det verkar inte så...tyvärr.

Wayne: Käften. Tänk på att du snart bor här och basattduvet: i just det området hittar jag som handen i handsken..!

Jupp sa...

Du... det blev mog mer än bara GBP-operation. De opererade nog bort lite hjärnceller samtidigt. För vilken normal människa väljer en sunkig Statoil-mack-toa före personaltoan i den egna butiken rakt över gatan?

VEM?

*oj vad jag gruvar mig nu!!!*

MonasUniversum sa...

Jupp: Du ska fan få stryk när vi ses. Såklart jag inte ville gå in i butiken och sitta där som ett miffo!

Allvarligt, har du biljetter?
Köpa sig lite?

Juupp sa...

Nä. Då är det ju MYCKET bättre att sätta sig i en bakteriehärd som Statoil. Mycket. :-)

Spanking? Did someone say spanking? :-D

Och ja, har biljetter till lördag. Fast jag tror att N skulle döda mig långsamt om jag gjorde mig av med dom.... trots att hon inte gillar låtarna. Och hon fick ju sin i julklapp, så den är ju teroretiskt sett inte i min ägo längre.....

Life sucks, and then you die. (unless you visit a Statiol-macks-toa... then you wish you died earlier)

Smultronblomman sa...

Tror du körde lite "Den mexikanska s***en" idag. Det var en lista på olika former av "tunga nedsläpp" som satt inne på toan hos en kund jag var hos. Den listan såg jag till att få en kopia på. Skitkul i dubbel bemärkelse. *asg*

Anonym sa...

Men du blir ju smal.. det var väl det som var meningen??
Liksom meningen med livet.

Anonym sa...

annan: men va fan Mona... kör vi samma race? jag har dock inte opererat mig men kan kan lugnt säga att magen efter operationen i april har ballat ut totalt. Så pass att jag nå går på en tarmutredning och vad har jag gjort idag? Häckat på div taletter. Var tvungen att dra mitt i en mening när sjuksköterska skulle förklara en undersökning som ska till på onsdag - Toa hojtade jag och pekade och fattade och jag gav mig själv en guldstjärna för att jag faktiskt kollade pappret innan jag släppte på. Slut. Ett snabbt ryck in i en annan och sen var det löst. Typ 30 min senare var jag tillbaka i meningen där hon slutade..nu kan jag inte skriva mer.. måste.... bye bye

Gabriella sa...

Nu tycker jag faktiskt synd om dig. Vilken mardrömsdag! (Svåra magplågor = been there, done that osv.)

Var du tvungen att ge dig ut på vischan? Bädda ner dig nu och låt tonåring, taliban och (svinsjuk?) make ta hand om dig!

Kram!

California Swede sa...

Mona,...jag skrattade inte at din bajs historia denna gang. Istallet fick jag tarar i ogonen. Denna smarta kan val inte vara normal. Att du hade sa ont att du overvagde att tillkalla ambulans??? Ga tillbaka till din doktor och dubbel kolla att allt ar som det ska. Stanna hemma och ta det lugnt...och at inte nagon mer skrap mat! Basta!!!

Finnpajsaren sa...

Ah måndag. Till nästa måndag googlar du stams fräschaste toaletter och lägger rutten efter dem. Sen skriver du en skitguide och blir stenrik på kuppen.

Finnpajsaren sa...

Eller så stannar du hemma. Låter hemskt ju. Ingen dag man vill köra repris på. Var rädd om dig puman!

Anonym sa...

Det är en samling okänsliga läsare du har..med skön humor..
Fy faan, vilken pärs det måste ha varit, jag kan inte föreställa mig något värre faktiskt.
Du har min sympati!! Och ett litet asgarv också. Sorry..

Heidi sa...

Spottade just ur en vindruva på datorskärmen pga skrattanfall. Vilket var välbehövligt (skrattet alltså) då jag mest gråtit denna morgon (sjuk och frustrerad och gnällig katts etcetc). Så tack för det! :)

Jag lider dock med dig. Skitnödighet i kombination med magsmärtor är jävligt onice. :(

Malin J sa...

Jag lider med dig. Har haft liknande problem (- GBP op då).
Det är fan inte kul någonstans. Kolla med läkaren för säkerhets skull. Och Xyloproct är guld värt sådana här gånger. Hoppas att du mår bättre snart.

Anonym sa...

Sitter på jobbet och tänkte kolla din sida, slinter på tangenterna och skriver Monass... kanske var ganska passande med tanke på ditt senaste inlägg. ;)

Monica hon du vet ;) sa...

ring mig ///

Jupp sa...

Nästa gång du ska bajsa på offentligt ställe - sjung. Högt och ljudligt.

Då hör ju ingen att du bajsar.

Ju sämre du sjunger destå fortare försvinner folk. Annars har du en skara fans som väntar när du kommer ut. Kan ju vara trevligt det med!

Och hade du sjungit på toan i videobutiken, då hade kunderna kanske kommit ihåg den som "den trevligaste butik på länge, med pausmusik medans man väntade i kassan". Kanske skulle öka omsättningen i kassan.

OK, jag ser vart teorin brister. Det är svårt att sjunga när man har ont. Men ta en låt med Arja Sajonma (eller vad människan nu kan tänkas heta) eller Loa Falkman... eller varför inte Maria Ernmans smasch-hit från mello förra året, och du är i hamn oavsett hur mycket plågor du har!

Anonym sa...

fy fa för en pers,krya på dig.men tack för et himla gott skratt her!!behövdes.

fröken Elin sa...

Det är synd om dig.
Men jag älskar att du bjuder på det!
Om jag lägger en länk till dig i min blogg, får jag kalla dig "hon som skriver om bajs" då?
Kryakramar!

Anonym sa...

Jag förstår helt och hållet hur du hade det, men av en annan anledning. Jag födde barn för ett litet tag sen, och fick en så kallad sfinkterruptur grad 3 och 4. Ringmuskeln är rakt av, som personalen så fint sa det ;) Och då är det inte roligt vad som än händer där bak, och det händer ju vare sig man vill eller inte. Så om det kan trösta så vet jag allt om att sitta på toaletten i flera timmar, flera dagar :)

malin sa...

Alltså shit oxå... :) jag har inte ens blivit gbp op.ännu och jag har redan nu jätte problem med magen och diarrér.Jag tog bort min galla o ett gäng gallstenar, jag skulle kunna fyllt en ica kundvagn sa dokt som op mig då och efter denna op så har jag fått jätte problem med magen och vad ska det då inte bli efter min gbp operation. OJ allså blir lite orolig.

Jag tycker du är kanon som är så super ärlig i det här för det har ju i urtider varit lite skämmigt för oss tjejer att prata diarre, fisa och så där..ja du hajar?!

Kram
Malin

Malin sa...

Du jag glömde ju en grej... ett tips.. kanske du redan har det här i din väska or not. Men jag har alltid i min handväska en liten burk med talk och våtservetter i en liten smidig förpackning. Försöker ju undvika att få babianarsle och att sitta på en stol utan att få svin ont, givetvis försvinner inte problemen med talk o våtservetter men det underlättar lite grann. Det spelar ju ingen roll hur mjukt toalettpapper man kan få tag på så jag använder våtservetter. Hemma hos min kille har jag lyckas få stopp i avloppet några ggr men va fan ska man göra. I min hyreslägenhet gäller lite annat...jag spolar...blir det stopp ringer jag ju vaktmästaren. :)