tisdag 23 mars 2010

När man är en sopaJag har haft körkort i 150
år ungefär, men vet fortfarande inte hur man fyller på spolarvätska.

Lite jobbigt dagar som dessa.

Men jag tröstar mig med att jag är bra på annat.

13 kommentarer:

Pernilla sa...

HA HA HA. Du är för go.
Jag vet hur man gör men gör det helst inte.
Det svåraste är att få upp huven. :)

gitta sa...

Ska vi anmäla dej till nästa säsong av "Sveriges värsta bilförare" ???

stort och smått sa...

Du är inte ensam. Jag vet inte hur jag ska få upp motorhuven ens. Tankat har jag gjort max fem gånger i mitt liv. Här kan vi snacka sopa.

FIA sa...

Man kan inte vara bra på allt. =)

Jessika sa...

Min syrra surrade runt sju gånger på Slussen en gång och så började oljan blinka. In vid macken på slussen (den är kanske stängd nu?) där hon avslöjade för en man att hon inte hade en aaaaning om hur man gjorde. Fyra män hjälpte villigt till. Ibland så kan man utnyttja traditionella könsuppfattningar. Sedan dess vet hon hur man fyller på olja.

Comvidare sa...

Men snälla kvinnor i kommentatorsfältet, att vara handlingsförlamad är ingen eftertraktad egenskap. Och att vara för feg för att lära sig är inte heller särskilt sexigt. Kör man bil så ska man kunna ett par enkla saker, byta däck och fylla på spolarvätska är två av dem.

Kliv inte frivilligt in i bimboträsket! Upp med er bara!

Till Mona: sväng in på macken, köp en flaska färdigblandad spolarvätska. Öppna huven (en spak som du vanligvis hittar snett nere till vänster om ratten) och hitta en plastbehållare med ett lättöppnat locks som visar symbolen av en vindruta och/eller vindrutetorkare. Töm hela flaskan. My God, så lätt det är!

Anette sa...

hahaha .......Fylla på spolarvätska, olja och tanka kan jag (Sen kan jag byta däck men det talar jag inte om för maken)

Men då gör du som jag om det börjar låta konstigt om bilen då skruvar jag upp volymen på radion så jag slipper höra det *tips* När jag kommer hem talar jag om det för maken som får gå ut o lyssna o fixa felet *S* = Tre apor, se inget ont, hör inget ont, tala inget ont :-)

Jessika sa...

På mitt tidigare jobb, kvinnor i majoritet, fick man inte fixa nåt elektroniskt själv. Man skulle ringa på Vaktmästaren. Som aldrig kom. Så jag lärde mig att byta patron på kopiatorn, fixa skrivare, fixa dator. och ja, lite mer. Men det var inte t-i-l-l-å-t-e-t, egentligen.

Lilla jag sa...

Skönt att veta att det finns fler =) Jag är inte speciellt intresserad av hur man ska fixa sker med bilen. Det finns det yrkesmänniskor eller makar till hihi.

MonasUniversum sa...

Hmm. Måste nog tillägga en sak: jag tankar och tvättar bilen utan problem. Och skulle jag få upp huven så inbillar jag mig att det inte är så jäkla svårt att hitta var man häller i spolarvätskan. Misstänker att det finns symboler för sånt.

Men jag ids inte.

Och för övrigt så är jag grymt teknisk. Utom inom ett område: datorer. Så svinga en slagborr, eller såga isär något, är inget jag bangar för.

Annette sa...

Tanka - ok
Spolarvätska - ok
Kolla olja - till nöds
Däckens lufttryck - nja
Byta däck - jobbigt, så då får maken fix'at. Sommar/vinterbytet lämnar han in på verkstan, punka har *peppar, peppar* ännu inte inträffat. Någonstans i mobilens Kontakter lär det finnas ett kortnummer till bärgningsbil...

absolutjohan sa...

Måste man fylla på sånt alltså?

Z sa...

Gör inte som en kollega till mig, fyll i spolarvätska i kylaren... Det är inte bra.