tisdag 23 mars 2010

Ni som har koll på katter och deras kiss

Varje år i mars så stinker det katturin i vår källare. Jag vet inte om det är så att det möjligen går nån katt och kissar längs ena husväggen varje år, just ovanför på utsidan, där det luktar som mest, eller vad det kan vara. Helt klart är att det stinker satan och jag blir galen.

What to do liksom?

26 kommentarer:

Lilla jag sa...

Det ska finnas något medel på djuraffärer som man brukar lägga runt sandlådor så inte katterna ska gå och göra sina behov där. Kanske fungerar och lägga längs med huset också.

Henrietta sa...

Piss Off är ett bra medel :o)) Använd INTE klorin för det kan locka till sig katterna mer. Antagligen har ni en hotmonstinn hane som tycker er vägg är perfekt att markera på! Apelsinskal och citronskal mot väggen och i gräsmattan kan ha en avskräckade effekt. Även att blanda vatten + tabasco och spraya på.

Sus sa...

Gilla läget.
Eller flytta till en lägenhet i stan.
Att uppfostra en katt är som att uppfostra dig.

Helt jävla omöjligt.

Anonym sa...

Det här kanske är en dum fråga men det är möjligtvis inte så att det växer buxbom i området i fråga?

nattvinge sa...

Vi har PRECIS samma problem! Jag kommer att stjäla alla bra ideer som dina läsare kommer med :-)

Christine sa...

Såvida ni inte VET att det är katter som går och kissar där så tror jag på Anonyms tips - finns det buxbombuskar i närheten?
De STINKER verkligen kattkiss, och det är mycket troligare att det är de (eller någon annan liknande buske, det finns säkert fler) som luktar än riktigt kattkiss.

Det låter väldigt otroligt att en katt skulle gå längs hela er vägg och att det dessutom skulle lukta så mycket nu när det regnar och är blött ute.

reneesfotoblogg sa...

Antagligen har föregående ägare haft katt men starta med det enklaste, strö ut ett par stora burkar vitpeppar där du misstänker att katterna kissar.
Eller så sätter du maken med en bössa laddad med Gyttorps röda att vänta tills kattfan dyker upp och då.........

Lola sa...

Om det nu är en katt som uträttar sina behov mot er husvägg så kan man strö ut blodmjöl, finns där de säljer växter/buskar. Det är även bra för växtligheten ;)

Tänkte bara sa...

Blodmjöl är bra för att avskräcka rådjur. Min katt älskade att slicka på det.
Japanerna satte ut pet flaskor med olik nivåer av vatten i. När jag frågade sa dom att det var för att få bort katterna från husen.

Anonym sa...

Att ha okasterade hankatter är oansvarigt så det bästa vore kanske att ta sig ett ordentligt snack med grannen om man vet vem det är (och kanske låta dem betala ditt Piss OFF). Hankatter kan ju å andra sidan vandra långt.


Jag är själv kattägare och okasterade hankattare är ett rent otyg både för våra katter och för att de sprider så mycket katthat omkring sig.

Disa sa...

Vem är det som löper? ;)

MonasUniversum sa...

Å vilka bra svar ni har. Jag tror att förra ägarna hade katt, för när vi flyttade hit så kom det jämt ett par katter förbi. Nu ser jag katter då och då, men inte lika ofta. Nåt fel är det i alla fall, och de grannar jag känner har hundar, eller inga djur alls..

Anonym sa...

..första tanken BUXBOM, kanske ev. denna kattpiss-stinkande växt som jävlas med dig?? //Anne

MonasUniversum sa...

Just det, har ingen buxbom...

Jenny sa...

Fuktig isolering luktar ungefär likadant..? Inte så kul om det vore det men går iaf att åtgärda

Familjen skogstokig sa...

Leksaksormar av plast i rabatten skrämmer bort katter riktigt effektivt, faktiskt. Funkade för enkompis när grannens katt hade deras trädgårdsmöbler som toalett

Anonym sa...

Våra grannkatter använder vår tomt som toa också... Piss OFF & dylikt får inte säljas längre (vi använde en jättebra grön "gelé" förut) eftersom dom blivit EU-förbjudna av kemikalieinspektionen...

Det som funkar näst bäst är - plantera lavendel (katter gillar inte lukten). Har också fått tips om att spraya ren ättika m lite citron i, men har inte testat det mer än en gång.

För att få bort lukten ska det tydligen funka att sprida ut kaffesump som ska neutralisera lukten...

Jag har också hört att man kan avskräcka dom med vitpeppar...

wettexvärlden sa...

Bläddrade precis i Vi i Villa och såg en annons för kattskrämma. Kolla här:
www.motavack.se :D

Jesse sa...

...det är inte maken som lägger sitt revir ? ;-)

Anonym sa...

Men kanske Tallibanen leker i buxbums buskar i skolan, kolla jackan om den luktar piss.

nattvinge sa...

Ett tips också; undvik Nepetea av alla de slag. Kattmynta tillhör det släktet och de verkar inte direkt avskräckande...
http://hem.passagen.se/planel/nepeta.html

E sa...

om det luktat inomhus kan du ställa ut ett halvt glas med ättika någonstans så försvinner urinlukten efter ett tag. samt att gnida lite citrusskal mot husfasaden hjälper. katter hatar citrusfrukter.

Sara sa...

Det verkar som om du har fått en hel hög med vettiga råd. Vi har själv katt, och när hon fått småttingar så har det varit ett jävla helvette innan de lärt sig gå på lådan. Jag har inte något effektivt tips, men tro fan att jag kommer att hålla koll här :P

Min mor jobbar på anticimex, och hon har varit med om att kattpisset fräter in i betongen så enda sättet att få bort lukten är att bila upp skiten (eller pisset i detta fallet) :P

Jag hoppas du slipper det iaf... :O

Ebba G sa...

När jag var liten strödde vi ut bakpulver där katterna pissade. Det hjälpte men det gick åt ungefär en burk i veckan för man måste fylla på varje dag annars återkommer katten. SJälva pulvret neutraliserar lukten också.

Karina sa...

Finns inget som hjälper. Har en katt en gång börjat pissa så fortsätter den på samma ställe.
Tyvärr.

En som verkligen vet!

Ann-Katrin sa...

Jag tvättade av med fönsterputs, och sedan var inte kattrackarna intresserade längre. Antar att det var ammoniaken i fönsterputsen som gjorde tricket. Eller plantera kattmynta i grannens trädgård så går de dit istället.