söndag 7 mars 2010

Jag och min herpes

När jag är riktigt, riktigt förkyld så "föräras" jag alltid med herpesblåsor vid nästrakten. Och vore det inte för att jag inte vill skylta med mitt tryne här i bloggen så skulle jag lägga upp en bild.

För denna gång har jag nog f*n världsrekord i storleken på dessa blåsor. Jag har en blaffa lika stor som en gammal silverfärgad 50-öring mellan näsa och mun. Its huge. Och eftersom jag har nån form av salva på den, som torkar in fläckvis, så ser det ut som jag går omkring med en stor snorbobba.

Skitkul att gå ut när folk stirrar på en. För det gör alla. Och varje gång jag möter någon nära, fysiskt nära alltså, vare sig det är en kompis eller en expedit, så blir min första mening: "jag vet, det är förkylningsblåsor."

14 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Stanna inne då, du kan ju alltid glädja oss på Nätet, med några roliga anekdoter!
Ha en bra söndag, trots förkylningsblåsorna :O)
Kram!

LillaBarn sa...

Och om det är nån tröst så bär typ 80 procent av all befolkningen på nån form av herpesvirus. Och håller med föregående - sitt hemma och skriv roliga inlägg istället i sånafall....

Markattan sa...

Då tycker jag riktigt synd om dig.

Markattan, förskonad

Malin J sa...

Har själv haft sådana. De kan göra riktigt ont. Men värst är alla blickar. Det var inte roligt att gå i skolan och ha utslag stora som fem kronor på flera ställen i ansiktet.
Öknamn som spetälsk och napalm fejs var standard ett par gånger om dagen. Glöm att få sitta och äta i fred på lunchen. Då skreks det tvärs över matsalen.
"Fan vad äckligt. Jag tappar aptiten. varför måste vi se på henne när vi äter" osv osv.
Aldrig någon vuxen som ingrep.
Det tog 21 år men sedan träffade jag äntligen en läkare som lyssnade och skickade mig till hudmottagningen. Där fick jag rätt salvor samt ljus behandling. Nu får jag bara utslag på händerna och ryggen om vintrarna och de går ju att dölja tills de läkt ut.

Så jag förstår dig till fullo att du inte vill gå ut.
Kram på dig.

MonasUniversum sa...

Pillargontanten: Haha, var ju tvungen att storhandla igår. Hade räknat med att dom här blåsorna skulle vara borta till i morgon, men det blir bara värre.

LillaBarn: Mm, problemet är att jag aldrig kan skriva på kommando. Det står helt still. Plus att jag är uttråkad.En vecka kvar på sjukskrivningen, halleluja.

Markattan: TACK. Herregud om ni bara visste hur jag ser ut.

MalinJ: Fyfan vad folk kan vara grymma. Well, jag får stå ut. De händer bara ett par gånger om året.

Anonym sa...

Har precis samma problem som du. Men har upptäckt något som hjälper. Om jag smörjer på Vectavir som en galning (typ en gång i timmen) direkt jag känner att det är på gång så brukar de inte bli så jobbiga plus att de går över fort. Testa!

Anonym sa...

Kom igen när du har den där skönheten PÅ näsan!
Jodå, lyckades med det sist... såg ut som jag varit ute och rumlat lite under småtimmarna. ;-D

Anonym sa...

Bättre att ha dom runt munnen än i fjasan.:) :). Fast det är klart ingen hade sett dom om du hade haft dom i fjaset.
Camilla

Anna sa...

åh,men då ska du absolut gå till apoteket på studs och köpa deras munsårsplåster.
Jag har, i skrivandets stund, själv herpesutslag på underläppen, och jag skickade mannen när detta kom fram,just för att köpa nämnda plåster.

Och Gud vilken skillnad. Inte bara döljer de utslagen, de har minskat tiden som jag har dem , med dagar!
Jag är sååå frälst.
Köp!

Anonym sa...

Tjo, ville bara tala om att det faktiskt finns tabletter att få mot detta så vanliga problem. Har en kompis som fått dom och det funkar bättre än krämen och går fortare över och hinner inte utvecklas om man tar piller så fort man känner att det är på väg.

Eve sa...

Jag lider också av herpersblåsor och kunde tidigare få fruktansvärt stora blåsor som gjorde att jag inte ville gå ut.

Jag provade någon salva för längesedan som inte hjälpte och trodde därför att det var kört, men marknaden har ju faktiskt utvecklats väldigt den senaste tiden.

För mig hjälper Zovirax otroligt bra. Om jag hinner börja använda det innan det har bildats blåsor klarar jag mig ofta undan så att blåsorna inte ens syns, men även om de redan har bildats så försvinner de fortare.

Jag vet också att det finns receptbelagda mediciner som kan hjälpa bättre om man lider av riktigt svåra utbrott.

Dessutom, åtminstone för mig, påverkar användandet av hormonläkemedel väldigt mycket. Jag får betydligt oftare blåsor när jag inte använder p-piller, t.ex.

Hursomhelst, vill bara verkligen rekommendera dig att gå till apoteket och be om råd. Även om det inte är ofta man får utbrotten så brukar de ju alltid komma på precis fel dagar.

Lycka till!

Sandra sa...

Jag har precis samma problem.... Använder för tillfället (ja, självklart har jag två blåsor nu, vintersol och förkylning=högrisk) krämen Anti, tycker den funkar okej. Men bara om man tar den DIREKT när man känner något. Annars känner jag igen beskrivningen om den intorkade salvan...
Hoppas de försvinner snart så du kan visa dig ute igen. Själv brukar jag vid dessa tillfällen, bli så psykiskt nertryckt att jag bara vill gömma mig under kudden dessa dagar..
KRAM!!

Jessika sa...

De flesta av de där skitdyra receptfria som finns som salva, som aciklovir, finns som tabletter fast då receptbelagda. Å andra sidan är det rätt många som har herpes och aciklovir är dyrt och eftersom salvor finns receptfria så kan man behöva ö-v-e-r-t-l-n-i-n-g.
Egentligen är det väl inte så konstigt. Ta en magsäcksoperation och en förkylning och ta da!! = blåsor.

Ewa sa...

Gå till läkaren och be att få receptbelagda piller. (De hjälper bra och snabbt. Såren hinner inte utvecklas.) De kan vara lite kinkiga med att skriva ut, men du ska ju vara bra på att snacka, så det klarar du säkert! ;)