söndag 21 mars 2010

När man röjer

Det finns stunder man önskar att man bodde i en 2:a.

Och inte var gift med Sveriges största hamster.

H.e.l.v.e.t.e. vad prylar vi har.

Och maken envisas med att "det är bra att ha" alla utgåvor av tidningarna Café och Slitz.

Och alla födelsedagskort/julkort sen 1981.

Partnerbyte anyone?

24 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Och vad skulle hända om just dessa kartonger råkar hamna bland soporna du brukar köra? ;)

Pillargontanten sa...

Oj, min samlar på gamla flaskor han....
Gissa vem som får äran att damma dem?

William Witsman sa...

Jag hittar för första gången en egenskap hos din man som är totalt olikt mig. Ja byt ut honom. Eller skaffa förvaringsutrymme för allt hamsterskräp.

Monica sa...

sluta gnäll hela tiden

gitta sa...

Hos oss är vi hamstrar båda två, jag på inomhusprylar och han på utomhusskrot! Nej tack, jag byter inte bort min gubbe för alla pengar i världen!!

MonasUniversum sa...

Monica: Skit på dig kompis.

Madde sa...

Tror jag föredrar massor av prylar än att ha hela badrummet full av träningskläder som luktar gammal susp!

Vill du byta?

Anonym sa...

Hyr inte "Shurgard" ut lagringsutrymme? Du kan ju då be maken välja om han vill lagra sina "bra att ha saker" eller sig själv där...

Anette sa...

Den tvåbenta hamstern här hemma rotar alltid igenom mina sopsäckar innan de körs till tippen. En gång fiskade han upp en massa gamla avdankade yxskaft, blängde på mig och tog dem under armen och gick tillbaka till uthuset.
Jag gissar att de fortfarande ligger kvar där ute bland annat gammalt bråte och skräp.

Den hemska tvillingen sa...

Ingen idé att byta med mig, han samlar också på alla julkort som någonsin passerat hans brevlåda. Och tidningar, fast inte Slits eller Café utan nån historietidskrift, springmagasin och STF´s blaska!
Fast OM vi skulle byta så kanske du kan skicka trädet med honom????

NinaPX sa...

Haha,nej du kan behålla din hamster så behåller jag min. Har idag tillbringat fem timmar med att fylla 12 säckar med skit. Fy f-n vad skönt det är att rensa! Må gott/NinaPX

Maria sa...

Haha, men Mona. Det vet du väl - vuxna människor har inte hamstrar!

Anonym sa...

Tjenare Mona, tro inte att jag har slutat läsa bara för att jag inte kommenterar... Jag håller allt bra koll på dig, haha!
Tänkte bara nämna att jag kommer blogga igen en månad på den vanliga...
www.ferraud.blogg.se

Madlar sa...

Nix, inget byte. Har en egen hamster som "samlar" whisky, helt ok om han inte även tycker att kartongerna ska sparas. Dessutom sparas kartongerna som datorer o andra elapparater packats i, kan vara bra att ha.....till vadå?

Ann-Katrin sa...

Va? Är du gift med min före detta svärmor? Det måste du ju vara eftersom du säger att du är gift med sveriges största hamster... :-)

Ann-Katrin sa...

(F Ö: Jag älskar min före detta svärmor. Men jäklar vilken hamster. När hon skulle flytta från hus till lägenhet körde vi så många lass till tippen. Jag tömde hela hennes förråd, och fick OK på att slänga. En vecka senare kom vi tillbaka för att fortsätta. Då hade hon på något mystiskt sätt lyckats fylla på med nytt skräp i förrådet som en vecka tidigare varit helt tomt...)

Pangbruden sa...

Sälj skiten på blocket och spendera stålarna i Guccibutiken. En samlare märker aldrig om något är borta..;-)

Jessika sa...

Jag är rätt bra på att hamstra men kastar mer och mer nu. Jag stöter på grejer och jaha, låg den här här. Har man inte saknat det så behöver man det knappast. Då brukar det åka. Men det är inte helt självklart alla gånger.

E sa...

jag samlar också på alla vykort och födelsedagskort osv. mest för att jag vill ha något att pyssla med som pensionär, då jag ska samla allt i vackra pärmar som ska stå i årtals-ordning i hela gästrummet bland bilderna på alla 48barnbarn.

Anonym sa...

annan: jag säger bara en sak... tidningen Elvis.. som vi inte ens preumerear på utan för utav nån VIP grej. I hate it! och den ska sparas.. Why!

ps. Mona, jag räknar fortfarande kakel.. gör du?

MInusen sa...

Använd den osäljbara barngarderoben och samla hans skräp i :-)

Olivia sa...

Du kanske ska köpa honom boken "Rensa i röran" och tvinga honom att läsa den... ;-)
Sjukt bra bok!

Ullis sa...

Jag har också en hamster. Fast numera en övertalad hamster. Det kastas bra flitigt nu för tiden, även om det först känns en smula svårt att ta det första steget. :)

Du får se över din övertalningsförmåga! =)

fröken Elin sa...

Det där med en 2:a är nog bra. Där det inte får plats så mycket. Jag bor på släktgård (Bondens). I sjätte generation. Alla i de föregående generationerna var hamstar. Inte har de tömt efter sig heller. Mina svärföräldrar har till och med kört hit sitt mossgröna 70-talskök. I fall man skulle bygga en sommarstuga någon gång...