lördag 18 juni 2011

När fru Universum ska resa till Tyskland

Det är nåt med flygplatser. Jag hamnar a l l t i d på toaletten.
Ni frågar, jag svarar: köpta på SysterLycklig..så klart.
Vi flög via Helsingfors och hade 2,5 timme att spendera på flygplatsen. Hade bestämt mig för att passa på att fylla på sminklagret så jag knallade in på taxfreen.
Bara för att konstatera att Finland är det enda skitlandet i världen som inte säljer "mitt" märke. Blev på asdåligt humör eftersom det kostar skjortan hemma i affärerna.

Hittade en champagnebar och skulle precis till att dränka mina sorger i ett glas Dom Pérignon. Tills jag såg vad ett glas kostade.

40 euro för ett sketet glas. Don´t think so. Nu blev jag på ännu sämre humör.

Fast..det gick snabbt över när jag råkade gå in en butik och hittade ett par skor to die for.
Jamen lugn och fin nu, vänta tills senare så ska ni få se. De var dessutom nedsatta 50% så de kostade bara 2,5 Dom Pérignon-glas. Herregud, ingenting kan få mig på så gott humör som inköp av skor.

De hade andra pjuck där också. En hel vägg full med FITflops. Jag hoppade dom.


...och så hittade jag mitt number one favoritgodis, som bara finns i Finland:

Ni som har koll vet att det är lakrits som smakar tjära. Väry smaskigt.

När vi hade spänt på oss säkerhetsbältena så blev vi upplysta om att Hamburgs flygplats hade stängt alla landningsbanor utom en. Så vi fick sitta i en timme i planet för ny slot-tid. Och svettas. Då blev jag sur igen. Lyckligtvis hade jag en bok med mig.

Arne Dahl. Har aldrig läst honom förut och kommer nästan halvvägs när vi landar.

Tar en taxit till hotellet, och som vanligt hamnar vi i en bil med en förare som går på Ecstasy eller nåt. Rally-Roland var framme vid hotellet på fem röda.

Vi är på en årlig helg hos en leverantör inom inredning. Vi är distributörer för dem i Sverige och det är 20-25 länder som samlas här varje år. Så när vi kommer upp på rummet så hittar vi de sedvanliga fina välkomstpresenterna, samt den nya produktkatalogen. Vi kastar oss över den och kollar årets nyheter.

Sen drar vi ned till restaurangen och jag beställer in ett glas champagne. Och skiter i vad det kostar.

Efter 5 år på samma hotell så tröttnar jag aldrig på hotellets asgoda mat, även om jag nu inte längre får i mig mer än max halva tallriken.

Efter maten går vi upp på rummet och jag tar av mig alla kläder och sätter på mig mina nya shoes. Men åhhh, det syns ju inte hur snygga dom är!

Jaaaaa, det är en tatuering! Har inte ni varit 18 år och korkade?
Lägger mig i sängen och njuter av utsikten.
Me like blingbling, så är det bara. Måste tillbaka till samma affär på vägen hem, för jag blev så till mig i trasorna av dom här, att jag glömde köpa en jättefin tröja med blingbling.

Tänker att jag ska zappa lite och kommer genast på att jag befinner mig i det enda landet i hela jävla världen som dubbar precis allt.
Och hur kul är det att titta på den där deckarbruden i The Closer, eller vad serien nu heter, när hon tjatar på tyska. Hotellet måste dessutom ha fått en ny chef för plötsligt så har de inte CNN längre. Den enda odubbade kanalen i det här landet. Så jag blir skitsur igen och ger upp.

Maken har för länge sen gett upp hoppet om att få lite hankypanky, så han somnar på två röda. Själv borstar jag tänderna näck med skorna på. Kan man sova med dom på tro?

26 kommentarer:

SqZ sa...

Skorna skulle definitivt inte passa på mig men på dina fötter ser de mycket glamourösa ut :-)

ihemmetslugn sa...

Leijona finns inte bara i Finland, det finns även i finska butiker här i Sverige. Kan köpa och skicka till dig om du vill =)

Greta sa...

Jag äter vilket godis som helst, är inte kräsen. Men inget desperat godissug skulle få mig att intaga detta fruktansvärt äckliga godis. Som du själv säger, det smakar tjära. Hoppas att du slipper dumpningar. Lakrits är ju laxerande.
Ha en trevlig tysklandstur

Chris_P sa...

Dem är ju så äckliga de där pastillerna. Min man envisas med dom varje gång vi åker till Helsingfors! O sen fiser han värre än hundfisar!

Anonym sa...

Nu måste jag skriva lite igen, länge sen nu... Jag köper sällan godis och när jag gört så glömmer jag bort att jag har det hemma tills man ser spåren efter maken...det ser ut som om Egyptens gräshoppor varit framme med socker, salt och chokladsmulor högt och lågt. Lejontjäran är det enda godis jag fär ha ifred och nu till sak, jag känner mig lite gaggig, på Sveavägen i Sthlm finns en butik som heter Lakritsroten, de har massa favoriter, du måste titta in där, de har en webbutik också ;) very handy när nån jävel snor all tid man har. Snygga skor! Tack för mig, hej!

ihemmetslugn sa...

Och här är adressen till lakritsroten:
http://www.lakritsroten.se/shop/

klicka på special till vänster, på sid 2 så finns det Terva leijona där för 15 kr/asken

Jessica sa...

Åh, tjärpastiller! Me like. Påminner om mina barndoms somrar. Finlandsbåten, bollhavet, tjärpastiller.... mumma.

Kristina sa...

Hejja Mona.
Du får 10 poäng av mig för skorna. Av 10 möjliga. Man kan sova med dom och man kan ha dem på sig när man går ut med soporna. Likaväl som man kan gå på Nobelmiddag med dom. Grattis till fyndet.
Lejonpastiller tror jag går att hitta på Lakritsroten, en superduper specialbutik på Sveavägen, typ hörnan Frejgatan. Dom har allt inom lakrits. Ett kungarike för sånna som mig och dig.

Lina sa...

Men ååå vilka fina skor! Önskar tips på hur man smyger in lite blingbling i garderoben utan att känna sig som en julgran? Jag bor typ i svarta topar och sköna skor (läs gympadojjor eller mjuka balleriaskor...)

Ha en trevlig tysklandsvistelse!

Sus sa...

Snygga skor och ben!

Äckligt godis.

Millan sa...

Mona Bajben!! Hehe ;-)

anne sa...

Tror du jag kan hitta skorna någon annanstans än på Helsingfors flygplats? Jag har ju som inte vägarna förbi... ;)

Deccati sa...

Fast ja... de dubbar i dubbningens hemland Italien precis allt också, och i Spanien, Frankrike och Österrike som jag kan komma på på rak arm. Ingenstans får man höra Johnny Depps riktiga röst på semestern...

Nina sa...

Vilka superfina skor du har på den första bilden (toabilden)! Var hittar man sådana?

Kristina sa...

@nina
Vild gissning men prova på Syster Lycklig.
http://www.systerlycklig.se/trasko-gaby-rosa-p-10442-c-274.aspx

Cecilia N sa...

Det finns en sång (Mamma Mu) som handlar om att flickan har fått fina nya röda stövlar. De sover hon med. Men ingen vet något för ingen lyfte på täcket när de trodde att hon sov.

maria lever sa...

Jag tycker att dina "första" skor är super-jättefina. Mycket sötare än dina nya. Men så är jag ingen klack-tjej.

Sally sa...

Ditt favvogodis, Leijona, finns i Sverige. Coop Södertälje har det så jag kan tänka mig att en Coop nära dig har eller kan köpa in det ;-)
Lycka till med sökandet!

//Sally

Anonym sa...

Jag gillar verkligen bägge skor, men är en storfotad tjej (vi snackar strl 44), så förmodar att de inte riktigt finns i min strl? Främst de första då ...

Svedski sa...

Hahaha, är det en elefant med vingar? :D

Tina sa...

Du satt ju åtminstone på toa med ett par GRYMT snygga träpjucks!!! ;) Måste nog skaffa mig ett par likadana... Säger som fler, att godiset finns närmre än du trodde :D

Kram kram

Petra sa...

Det där favoritgodiset finns faktiskt i din makes gamla hemkommun. Nästa gång han tar sig en sväng till bygden - be honom kila in på Ica i Länghem och shoppa loss. Det bor många finnar härikring... :-)

Bitten sa...

Jag äter allt godis, särskilt saltlakrits, jag kommer över, men de där pastillerna vill jag inte en känna lukten av. Sååå j-a vidriga.

NEWYORKMAMMAN sa...

Du, de där trällorna behövde jag inte se! Det var det snyggaste jag har skådat på länge. Jag som verkligen behöver träskor! Som jag behöver typ mat. Nu ska kika runt pa din blogg.

Anonym sa...

Italien är oxå puckade nog att dubba allt =(

AnnicaB sa...

Skorna är supersnygga!!!! Mer bling till folket :)