lördag 25 juni 2011

När man blir väckt av ett larm...eller två

Åkte och hämtade en kallskuren buffé från

(som var hur god som helst!) och sen drog vi in till Skansen. Enbart för att döva vårt dåliga samvete för att vi valt bort att fira med vänner och majstång på någons sommarställe. Vi tänkte att det är väl vi och ett gäng ensamstående som är där. Ehh, om jag har fördomar...hur kan ni tro det..

Så fel vi hade. Det var fullpackat med folk. F u l l p a c k a t. Och hur nice som helst. Talibanen var lycklig. Kanske mest för att hon fick åka motorcykel med pappsen, medan resten av oss åkte bil bakom.

Efter en trevlig filmkväll så gick jag och lade mig. Kände mig skum i kroppen och eftersom jag är näst intill dödsgammal så anade jag var som var på g. Ett stycke megaförkylning. Och när jag blir sjuk så blir jag svinsjuk.

Har grymma problem med att somna in. Mest för att några grannidioter en bit bort har århundradets party. De gapar och skriker och när jag väl somnar så hör jag...långt bort...ljudet av smällar. Rejäla.

Strax efter 01.00 vaknar jag av att hör väktarna ropa "Det är Securitas!" utanför sovrummet. Hör maken säga "jääävlar!" och hoppa ur sängen. Vi har ett så kallat skal-larm. Det vill säga; vi larmar hela huset, utom det våningsplan vi sover på. Vad som hände var följande: maken går och lägger sig. Hör att nån skjuter med pistol..tror han..för det smäller satan. Han rusar ned och kollar ut för att se vad som händer. (Ehh, och vad exakt kunde han ha gjort åt saken liksom.) Nåväl, han inser att det är fyrverkerier av den tunga kalibern, så han går och lägger sig. Utan att ha fattat att han satt igång larmet.

Så tonåringen vaknar av att Securitas-snubbarna öppnar hennes sovrumsdörr, som är närmast trappan, och meddelar deras närvaro. Maken hör detta och springer upp för att legitimera sig..som man måste göra.


Efter många om och men så somnar jag om. Med en förkylning från yttre Bengalien.

Klockan 04.01 vaknar jag. Nån djefla dåre håller på att stjäla en bil någonstans, för jag hör ett billarm. Och jag undrar vad det är för ett pucko som väljer att sno en bil i ett villaområde, i stället för på en allmän parkering utanför nåt hyreshus, eller nåt.

Är vaken i flera timmar efter det, men lyckas somna om i nån timme. Vaknar klockan 8. Inte särskilt utvilad. Och dyngförkyld.

Så idag blir det att knarka Otrivin nässpray.

Godmorning

13 kommentarer:

Anonym sa...

Sådana puckon kan inte klockan och brukar ha noll koll på världen i övrigt... Tror inte de vet hur en allmän parkeringsplats ser ut eller så får de beslutsångest när de ser alla bilarna och vet inte vilken de ska ta.

Hemmafrun J sa...

Hej!
Nåmen hur var det på skansen då? Antar att det var en massa folk.
Kram Hemmafrun J

Anonym sa...

Får du feber och halsont, kan du fått samma sak som vi - halsfluss.

Aldrig trevligt. Hoppas du kryar på dig snabbt!

// Jupp

ihemmetslugn sa...

Krya på dig

Camilla sa...

Meh! Missade er på Skansen igår. Vi hade hur roligt som helst där, maken dansade små grodorna och jag skrattade så att jag nästan kissade på mig.

GudinnanT sa...

Aj då lilla stackas Mona är du sjuker...
Här hemma vakna man av att sambon kom hem från jobbet kl 06.15 och grälar med den älsta drummeln här hemma...sambon fixa jobba åt honom men han vägrar ska sitta hemma och spela hela sommaren...don´t think so...när han lommat in i sin grotta kommer nästa hem...men faktiskt nykter denna gång...värry mysko...

Cecilia N sa...

Krya på sig!

Anonym sa...

Ajdå. Krya på dig. Jag har blivit deliberated. Slipper knockoutvärktabletten som ger 1000 biverkningar och skickade ner mig i det djupaste hålet. Nu känns det bättre eftersom jag vet att skiten är på väg ur kroppen. Hoppas detsamma för dig.

Bittan sa...

kryyya på dig kram

I min värld sa...

Inte för att jag egentligen vill lämna pekpinnar men bör inte dotra ha en hel mc-dress och inte bara jackan? Sambon (min alltså) körde o kraschade förra våren i typ 30 knyck och hade han inte haft hel dress för att jag tvingade honom,(jacka o byxor samt stövlar) kan både ambulanspersonal o jag garantera att det hade blivit duktigt mycket allvarligare än en bruten arm, som dessutom aldrig blir bra igen. Både jackan o byxorna var det mest skrot av. Han klarade dessutom fötterna förutom en blåsvart stortå någorlunda tack vare mc-stövlarna.
Både han o jag tänkte som så innan kraschen att va f-n vi ska inte så långt "bara" till o från jobbet osv.
Men numera är det både skydd o ställ som gäller om vi så ska köra en km.
Är han själv ute o far på vägarna så har jag ångest som heter duga! Är jag själv med på min mc är det lite bättre för då vet jag iaf att han inte kör för fort! (japp jag är en mes när det gäller fortkörning)
En tanke bara som for igenom mig när jag såg bilden på talibanen på mc.

Susjos sa...

Åh herregud vilken midsommar du haft!!
Och så en förkylning på det...
Puh...krya på dej!

Lisbeth sa...

Har läst ikapp din blogg nu. Den är så jäkla bra att läsa. När kommer boken? Lovar stå i kö för att köpa den
Ha en fin dag

MonasUniversum sa...

I min värld: tack för upplysningen. Hon hade bara på sig mc-jackan och ryggskyddet.

Lisbeth: Du är inte klok! Och bok..? Well, jag vet ju fan inte vad jag ska skriva om. Plus att det verkar vara en epedemi det här med att skriva böcker, alla vill/ska. Tricket är att ha en historia att berätta och jag är inte så säker på att min är så bra..Dock bockar och bugar jag för din komplimang, tack! Och varmt välkommen!