lördag 4 juni 2011

Ny dag, nya tag

Dessvärre är jag lika mycket gift idag.

Tänkte att jag skulle dra iväg till Amerikat en stund. Eller hur. Billigaste biljetterna kostar 15000 kr. Då pratar vi bara flyg.

Nässjö kanske?

27 kommentarer:

GudinnanT sa...

Det är lugnt hem till mig kostar bara bensien ett par hundringar...å logi oh kost är gratis...familjen bjuder på show nästan varje dag så du lär inte bli uttråkad!

reneesfotoblogg sa...

Lekstugan?

Maria sa...

Men skilj dig,vad väntar du på:)?

Hanna sa...

Ta bilen och kör söderut så långt du orkar. Bed and breakfast eller stora hotell hittar man alltid. Sjukskriv dig och var borta på obestämd framtid. Oj, vad skönt det låter förresten, kanske ska min semester se ut så...

Anonym sa...

Ny dag nya tag. Men gör inte våld på dig.

Småländskan sa...

Nog måste du kunna hitta billigare än 15.000 till Amerikat? Även om du drar, så finns bekymren kvar när du kommer hem. Bäst att reda ut skiten direkt, sen återstår ev. dra-iväg-resa.
Önskar dig lycka till Mona, vad du än beslutar.
Kram

Anonym sa...

om inte amerkat är ett måste. ta in på ett spahotell i solen mha charterbolagen. ofta barnfritt,inte mycket stoj, du får god mat och god dryck, behandlingar och tid för att tänka.

Minkamera sa...

Ah mäh köpte inte den där maken en datagrunka för 20 papp. Sälj den och lite bling-bling. Och i Vegas bor du näst intill gratis.
Adios Schweden.

Me and my dark secrets sa...

Det blir jätte bra till Nässjö, då kan jag ta dig till Eksjö och guida dig runt. Nässjö är inget att se!

Moi sa...

nja om man åker som snart som imorgon och kommer hem om en vecka och åker till tex los angeles.. 6000 cirka.

MonasUniversum sa...

Alltså, det är ju jag och talibanen som i så fall skulle åka...och vi vill gärna hem igen. Eller kanske inte förresten..

Moi sa...

det var tur och retur fast utan taliban inkluderat i priset.. fast åker inte barn under 12 år billigare eller nåt? säg dock inte att hon är taliban.

Charliesprak sa...

Ta flygkärran till det solsäkraste som finns, Cypern. Tur o retur max 3800:- med Norwegian. Bra hotell kryllar det av. Och ta me maken. Han duger.

Moi sa...

los angeles med taliban, ca 12000 varför har du inte ett visakort som ger dig frequent flyer miles eller poäng som du kan använda på flygresor?

MonasUniversum sa...

Kan inte åka före skolavslutningen plus att vi det som hände nyss har en rättslig efterföljd veckan efter.

Och jag hatar för övrigt Cypern. Har varit där way too many times in my youth. Och gjorde misstaget att åka dit för några år sen igen.

Erik sa...

Hamnade på den här bloggen av en slump då min fru följer den dagligen. Har bara läst dina inlägg ca 2 veckor tillbaka och jag får nästan ont i magen. Antingen är din make verkligen ett svin som du känner hat emot och då förstår jag inte varför du är kvar.

Annars förstår jag inte hur du kan skriva sådana inlägg om din make bla, berätta om din kk som du verkar fantisera lite om, tack och lov att det inte är min Fru som bloggar så om mig, hade knäck mig fullständigt.

Hoppas det löser sig för dig iaf.

MonasUniversum sa...

Hej Erik. Jag förstår hur det ser ut från din synvinkel. Många av mina läsare har följt mig under flera år, jag vågar påstå att 70% hängt med nästan från början. Och då blir det lätt så att jag skriver för dom. Hmm, svårt att förklara.

Det man måste förstå, och som du efter två veckor omöjligt kan veta, är att det måste ligga en rätt fast grund i förhållandet för att jag ska kunna skriva som jag gör. Jag skriver ofta vad andra tänker men inte vågar säga. Jag har ingen som helst längtan efter mitt gamla kk, men där och då var det en mycket märklig händelse. Också av andra orsaker som jag inte kan gå in på i bloggen.

Vidare så är det fortfarande hyfsat ovanligt att man jobbar ihop med den man lever med. I vårt fall så har vi båda två ett sjujävla humör och vi har de senaste 3 åren gått igenom en del grejer som jag valt att inte blogga om. Saker utanför vår kontroll. Detta har lett till att jag ibland sprängs i bitar och just denna vecka blev det lite för mycket av flera saker. Och då exploderar jag.

Du, liksom alla andra, tänker tankar som kanske inte är så politiskt korrekt om de vädrades. Jag väljer ibland att lufta det jag har inombords, och då får jag just precis en sån reaktion som du ger uttyck för. Med all rätt. Och känner man mig genom bloggen, så vet man också att det är första gången ever som jag skriver ett sånt inlägg som jag skrev igår. Just nu är jag oerhört trött på livet som det ser ut.

Men jag vet att det kommer en ny dag i morgon!=)

Puh, det var typ det längsta svar jag någonsin givit någon..!

MonasUniversum sa...

..fast just nu är han ett ärkesvin.

Anna-Lena sa...

Ja jag förstår dig fullt ut!
Min sambo kan reta mig till vansinne OFTA! Om jag bloggade överhuvudtaget så skulle även mina ord kunna vara desamma som dina.
Nog älskar jag sambon MEN efter 26 år tillsammans så finns det saker att reta sig på liksom, tex hur han liksom "fnysväser" när han äter, hur han alltid visslar när han ska öppna dörren, hur han ALDRIG kan erkänna när han har fel ja listan kan göras lång. Medan JAG är helt felfri! (moahahaha)

Nämnas kan att jag, trots att jag älskar att skita ner mig i trädgården, inte klarar bambu..den fryser bort här i norr!

Tjing Pling på dig du som kunde vara min tvillingsjäl

Charliesprak sa...

Cyperns riviera, strax väster om Paphos, erbjuder dig så mycket blingbling så du skulle storkna. Europas bästa spa ligger där, Aphrodite Hill.
Turistfällorna i Aya Napa o Fig tree Bay har nog både du o jag växt ifrån.
Som sagt, boka. Och sköt om dig nu.

Duktiga Tjejen sa...

Måste du till just USA? Kan dock tiläggas att vi är två som åker till San Fran nästa måndag och det fanns biljetter för dryga 5000 p.p. Skulle tipsa om Sicilien annars, finns lltis billiga resor med hotell. Fattar att det inte är det som är poängen, men... Undrar verkligen vadhsn har gjort om om ni kan lösa det. Håller tummen.

Anonym sa...

Efter att ha läst din blogg ett halvår eller så kan jag bara reflektera över att jag aldrig, inte en endaste gång, läst något positivt om din man. Då undrar jag, läser han din blogg? Är han helt utan känslor? Är det så illa som du låter påskina, varför i helvete stannar du kvar? Jag fattar inte riktigt. Om man mår så dåligt trots alla förutsättningar där ute i den fina hooden, uppenbarligen ekonomiskt åtminstone, varför då vältra sig i allt elände som denne make uppenbarligen åstadkommer?

Trulla sa...

Men du, är du superarg på maken eller chefen? Det gäller ju att skilja på personerna? Jag blir oftast mest förbannad på "chefen" ... Herregud vad det kan gå fel mellan oss medans vi jobbar och man längtar ju inte riktigt efter att komma hem o äta middag med samma person sen hemma.. Sen får man ju bestämma själv hur länge man vill vara sur. Det blir ju i sluttampen ens eget problem.

MonasUniversum sa...

Kära Anonym. Det är just det som är grejen: jag har valt att fokusera på hans mindre goda sidor här i bloggen. När jag för två år sen bestämde mig för att sluta att blogga så var det han, som efter en veckas nedläggning, var den som övertalade mig att börja igen. Han läser varenda bokstav som finns här inne.

Och ibland är livet lite mer komplicerat än vad man kan beskriva/berätta, och då kan det bli lite mycket negativ fokusering ett tag. Som just nu t ex.

Anonym sa...

Hej Mona, är en relativt ny läsare, och kommer garanterat vara kvar. Känner igen mig såååå mycket i vad du skriver om kära maken. Jobbar också ihop med sambon sen en massa år och som han har skitit i det blå skåpet under dessa år! Går knappt att få igen dörrarna.
/A

Malde sa...

Skickar kramar till dig och familjen. Hoppas att du känner all omtanke och värme som kommer från oss "gamlingar".

Kram

Jenny Palm sa...

Jag bodde mina första 19 år i Nässjö och om du inte har släkt där, bör du nog välja en annan ort att fly till:-)