söndag 26 juni 2011

I´m going nuts


I min, fortfarande, orenoverade hall, så står det just i detta nu 33 par skor. Skohyllorna som vi brukar ha, men som vi aldrig mer ska använda, står i källaren...fulla med skor.

Vid köksentrén, som är vår vardagsingång, huserar ytterligare 20-talet skor.

Så, my friends, ge mig tips på hur man får plats med alla pjuck. Maila foton/ritning pronto, eller länk i kommentatorsfältet, för jag går bärsärkargång här snart. Och inget jidder om att man måste förvara dom på andra ställen och bara ta fram de nödvändigaste, för då glömmer jag bort dom.

18 kommentarer:

GudinnanT sa...

Åk till Ikea köp såna dära man hänger fast i hatthyllan allså en tyghylla så är det bara att stoppa in alla skor och vips så är golvet fritt skit fult ja vet men va fan går nog ihop med resten av hallen...

Malin sa...

Inte alls genomförbart men om man kunde applicera den här idén på skor vore det väl lysande?
http://snikk.se/index.php?option=com_content&view=article&id=370%3Aspeciell-trappa&catid=58%3Asnikkbloggen&Itemid=65%2F&fb_comment_id=fbc_10150335902603312_19271536_10150336297373312#f407f18af2ef89

MonasUniversum sa...

Gudinnan: Ameh, hallen ska ju BLI snygg, och då kan jag ju inte ha såna där hängades. Har förresten såna i källaren.

Malin: I wish. Men saken är den att jag vill inte att de syns. Det ser så rörigt ut.

Hanna sa...

Vi har löst problemet så att vi köpte en hallbänk med stora utdragbara lådor under. Vi har varsin låda för våra skor. Det fungerar så himla bra! Sonen kan kasta ner sina skor som han vill, behöver alltså inte ställa snyggt, och jag får ett ställe där det bara är MINA skor. Fast det förstås, de kan inte ligga fint i en låda. Men det är sekundärt, hallen är ju snygg. :)

MonasUniversum sa...

Hanna; Jamen kruxet är ju att få in 30-talet skor! Känns som om man får bygga en hel jäkla skovägg, med en dörr. Eller nåt.

GudinnanT sa...

Du Mona vad sägs om att köpa en skena som man fäster i taket framför hatthyllan och så ett snyggt draperi då kan du ha hur många som helst tyghyllor bakom utan att dom syns...Wolla va bra det blev!

Linda sa...

En vanlig garderob med en massa hyllor och korgar i? Då har ni plats och en dörr att stänga.

Vi har samma problem om än inte i den storleksordningen. :-D Är precis på väg till IKEA och ska se om jag hittar en billig liten bokhylla att ha våra "aktiva" skor i.

Svedski sa...

Ikea har sånna här grejer, http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80169561 som är tänkt för typ sex par skor, men det går nog i fler, och sen den lite större: för typ åtta par, tror jag, och så http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20169559 för jättemånga par skor. Typ tygskor tar ju lite mindre plats också, det det får nog plats en massa.

Anonym sa...

Vi har byggt hylla direkt vid dörren. Med uttagbara hyllplan. På vintern behöver vi högre fack f stövlar. Sedan högst upp under taket har vi hängt köksskåp f förvaring. Sätter in bilder i min blogg strax.

Chihuahuakvinnan sa...

Köp nåt sånt här från Ikea och sätt upp en stång att hänga dem på, 3-4 st räcker till alla era skor... ok då, inte stövlarna.
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10185588

Sen sätter ni upp ett draperi framför dem som är snyggt och slipper skämmas för dem ;)

Så har jag löst mina skoproblem...

Karin sa...

Vettigast borde väl ändå vara att angripa roten till problemet - varför måste en normalstor familj ha 30-talet (+20-talet vid annan ingång?) par skor framme? Vi har 4 skolådor på väggen, varsin per familjemedlem. Har man mer skor än vad som får plats i skolådan förvarar man de skorna i klädkammaren på övervåningen...

Lisbeth sa...

Ser nästan ut som du måste bygga "uppåt väggarna" för att dom ska få plats
Säger bara lycka till hoppas du får några bra tips för såna är jag dålig på. Ser ut liknande hemma hos mig

Tautolog sa...

Jag och min sambo är bara två och vi har nitton par stor stående i hallen. Det kan vara så att 2/3 är mina, jag har inte räknat efter. Skitsamma. Det viktiga är att om du får något strålande tips som inte handlar om att vara mer sparsam med skoinköp så publicera det, är du snäll. Vi andra vill också ta del av folks visdomar.

tigerlilja sa...

Jag trodde du hade gäster...

Discovering The Planet sa...

Vad sägs om en rondell, sådan man har till pärmar egentligen. Ganska coolt :)...

Discovering The Planet

Me and my dark secrets sa...

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30110832

De där har jag i min hall - har trollat bort "hallen är full med skor-problemet" Det ser snyggt, fint och enkelt ut. Ryms massor med skor och är nära till hands!

Perfa!

havsluft sa...

Vi har satt LACK-hyllor från IKEA plus ben ovanpå varandra på väggen i hallen! Både snyggt, smidigt och BILLIGT!!!

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40103751

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20054563

Kram Therese

PGW sa...

Ett par sådana här? :-) http://www.buttericksedge.se/product.html/sko-hjul?category_id=34