tisdag 14 juni 2011

Om ringsignaler på en mobil

Det har knappast undgått någon att jag har en ny mobiltelefon. Och med den lite nya signaler. Hittar en jätterolig som jag kopplar ihop med tonåringen. Himla synd att jag inte vet hur man lägger upp den här, för då skulle ni förstå.

I fredags var det skolavslutning i talibanens skola. Jag sitter i styrelsen för Föräldraföreningen och vi har som tradition att ge klasslös personal sommarpresenter varför jag hade en megastor kartong med mig in på skolgården, som jag drog i en sån där liten släpvagn. Ställde den intill "scenen" och flyttade mig en bit bort. Lägger först i telefonen eftersom jag inte hade några fickor.

När rektorn håller sitt sommartal så hör jag ett svagt "mamma". Fattar först inte vad det var. Inte förrän den bekanta barnrösten stegrandes skriker som en babian:
"Mamma, maaaammma, MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMA!" över halva jävla nejden. I 20 sekunder. Jag tycker att det ekar bort till Växjö och vill sjunka genom jorden. Folk i närheten börjar asgarva och har svårt att vara tysta när rektorn talar.

Och jag sjunker genom jorden och låtsas att lådjäveln inte alls är min.

13 kommentarer:

gitta sa...

Som hörselskadad med en jävligt hög och ilsken signal på mobilen har mina nära och kära lärt sej att säga"Du har väl slagit om mobilen till tyst läge???" så fort vi nalkas nåt allmänt arrangemang! Den sjöng "la dolce vita" i fel sammanhang en gång för flera år sen och det var inte populärt!

Helen sa...

Hahahaaaa... f*n va kul. För mig. Nu. Inte för dig då såklart :-D

B sa...

Hahaha, god början på min dag!

Anna sa...

Hahaha! Det gjorde kanske inte så mycket eftersom det var under rektorns tal ;-) (Sorry alla Rektorer som hänger här, men vi föräldrar vill titta/lyssna på våra barn...). Tänk om det varit under "Den Blomstertid"... Det hade varit MYCKET värre ;-)
Och du lär inte glömma den igen!

reneesfotoblogg sa...

Jag låter min ringsignal ljuda högt och länge för alltid retar den någon. Margaretha Kjellberg sjunger om en negerhövding i mörka Afrika, inte särskilt korrekt men sådan är jag.

Greta sa...

Haha. Det där råkade jag utför också ett par gånger. Min kompis hade spelat in till mig där hon skriker mitt namn. den ringsignalen byttes bort ganska omgående.

Grattis i efterskott.

Malde sa...

:-D

Tack för skratt!

Smultronblomman sa...

Hoppsan! *hahaha*
Skulle gärna hört Renees ringsignal. Låter totalt politiskt inkorrekt och förstår att den driver folk till vanvett.
En sak jag inte förstår är folk som tittar på telefonen innan de trycker svara. Speciellt när det ringer på "olämpliga" platser eller i "olämpliga" sammanhang.

Anonym sa...

Haha! Nu tänker jag på den gången mina svärföräldrar skulle på begravning, då en avlägsen släkting hade gått bort. Det var krångel att hitta kyrkan och slutade med att de anlitade en taxi som fick visa vägen, och när de kom fram så hade begravningen redan börjat. Lite pinsamt tyckte de, men de smög in och satte sig långt bak i kyrkan - lite lätt stressade ;) Efter en stund fullkomligt ekar det ut Sportradions signaturmelodi, från svärfars jackinnerficka...... Tog en stund att hitta mobilen och stänga av..... Hemskt då, men nu kan vi ändå skratta åt det.Fniss /Jenny

Åsa C sa...

Usch, det där är inte kul när det händer, men ofta kan man skratta åt det i efterhand.

Blev det inte lite svårt att låtsas att kartongen inte var din när presenterna skulle delas ut?

I min värld sa...

Hahaha.............och där kom dagens asgarv. Tackar!

Lotta sa...

Smultronblomman:
jag antar att det är den här sången som Renee har. http://www.youtube.com/watch?v=mnyxf3n1oc8

Unknown sa...

Du kan ladda ner gratis ringsignaler: https://123ringtones.info/