onsdag 15 juni 2011

Om EHEC

På fredag ska jag och maken åka på vår årliga businesstripp till Hamburg.
Igår hörde jag att den 37:e personen just kolat av den där Ehec-bakterien.

Och de flesta kom från Hamburg.

Nice, har alltid gillat att leva farligt.

Fast, det är klart, om det nu är så att det är svettiga vetegroddar som är orsaken så är det ju lugnt. Fifan, inte ens LV-väska kan få mig att äta det där äckliga trådarna.

7 kommentarer:

Sus sa...

Nu ser bloggen så där mobilig ut igen. Fett jobbigt.
Är den där smittan i Holland också?
Dit åker Hjärtat på söndag.
Fast han äter inte heller spermaliknande grönsaker.

inkan8 sa...

haha Vilken tur
Tazz o Kram

Åsa C sa...

Jag gillar grönsaker, men när det gäller groddar håller jag fullständigt med dig. Inte en chans att jag skulle stoppa i mig det.

Smultronblomman sa...

Undvik också de blodiga köttbitarna för att vara på den säkra sidan. Men jag tror att tyskarna, när de väl isolerat smittkällan, är effektiva och har koll på läget nu. Låt bli groddar och kanske färska grönsaker i allmänhet. Man kan ju äta grillade grönsaker också.

Anonym sa...

Det finns en knapp längst ner där det står "visa webbversion" - tryck på den så blir bloggen normal igen....

Ann-Katrin sa...

Mina goda vänner kom precis tillbaka från två veckor i norra Tyskland, och det första mannen i sammanhanget beställde var sallad. Fanns tydligen inte ett salladsblad att få tag på där uppe, tyskarna har blivit tokiga och rensat ut allt. Så nu dör man av att äta för mycket friterad mat i stället - här är det koka ihjäl allt som skulle kunna vara farligt som gäller.
I vår lunchmatsal har vi bara saltgurka, burkmajs och burkbönor i salladsbuffen. Igår dök det upp stekt squasch också, och jag håller på att bli TOKIG!
EHEC dör när det lagas till. Hence denna överdrivna sönderkokning av allt.

Anonym sa...

Opastöriserad ost och mjölk skall du nog oxå undvika....