torsdag 16 juni 2011

Man slutar aldrig förvånasÄr på väg in till Systemet men blir sittandes i telefon i en kvart.

Under den tiden ser jag flera taxibilar som stannar, och olika typer av packade fyllon, från varierande samhällsklasser, låter dem vänta medan de är inne och handlar.

Seriöst, är det här ett vanligt förekommande fenomen?

Talk about desperate.

23 kommentarer:

MALIN sa...

Blev alkotestad utanför systemet för ett tag sedan när jag hoppade ur bilen.
Tydligen tar inte alla taxi dit.

annika sa...

Bättre det än att de kör själva i allafall! Men jag undrar ju hur en del har råd till både taxi och sprit?!

Heidi sa...

Fast... systemet får väl inte ens sälja till berusade personer.

Egentligen.

reneesfotoblogg sa...

Sociala betalar! Dom lider ju av en sjukdom!

Malin sa...

Jag jobbar i en taxiväxel på ett av skånes största företag and let me tell you: Det är VÄLDIGT vanligt förekommande.

Anonym sa...

Socialen betalar???!!! Vilken djävla kommentar. Men vet du vad vi kan göra vi låter människor som inte har någon inkomst svälta ihjäl istället.. Det låter väl som en sympatisk idé?? Vet du vilka summor man får från socialen? Det räcker till mat, sedan om någon väljer att använda pengarna på ett annat sätt hur skall detta kollas? Redovisade kvitton varje månad eller en stämpel i pannan så att de endast kan handla för sina pengar på ICA??

Anonym sa...

Håller med anonym ovan...tycker också att kommentaren om socialen var urdum!Det är såna kommentarer och antaganden som gör så att folk får fördomar. Det räcker nu!!Tycker faktiskt inte man ska säga så, om man inte säkert vet. Det är samma som alla skrönor om s.k. bidragstagare.
Ska man kanske dra alla med pengar över en kam med, och se de som potentiella personer som skatteflyr, då detta kostar staten mer än vad bidragen och socialen kostar, miljarder...
Eller alla som ser på fotboll, för huliganerna kostar multum i skattepengar, då bevakningen kostar...etc.
Det man inte säkert vet, ska man heller inte anta en massa om...ta reda på saker och ting först! Sverige är kallt och cyniskt nu för tiden!

Anonym sa...

Det är förvånande hur ofta de personer ur det lägsta samhällsskiktet åker taxi. Själv är jag ganska välbetald, men jag skulle aldrig drömma om att "kasta bort pengar" genom att åka taxi (jag är väl för snål till det). Jag åker buss, cyklar eller går, allt för att ta mig fram näst intill gratis. Har dock inget svar på varför ekvationen dåligt med pengar+taxifärder=ålrajt.

Butta

Anonym sa...

De kan många gånger ha rätt till färdtjänst och då kostar taxi inte så väldigt mycket...

//Anna

Karin sa...

‎"En man hade föreläsning för ungefär 500 ungdomar.
Han tog fram en 500-lapp och frågade: "Är de någon som vill ha den här?" Alla räckte givetvis upp handen.
Han knölade ihop den och frågade samma sak. Alla räckte upp handen.
Han stampade på den och frågade samma sak. Alla räckte upp handen.
Då sa han "Det här ska ni ta lärdom av, för hur ful och smutsig någon än är så har den fortfarande samma värde..."

Anonym sa...

En kram och en blomma till Karin.
Alla är vi lika värda.
Camilla

O. sa...

Den var fin Karin! Den snor jag. :)

/O. - (Randiga Tankar)

Markattan sa...

Reneesfotoblogg - Vem lider av en sjukdom? Socialen?

Markattan, bara undrar

Anonym sa...

Jag arbetar på systembolaget och först Heidi, nej vi får inte sälja till påverkade. Sen är det dock många som kan bete sig nyktert och det är oerhört svårt att bedöma om den som betalar har druckit vin eller bara är på gott humör när hon skrattar.
Hellre fria än fälla.
Och vidare - fördomar finns, en av dom är ganska ofta att det bara är alkisar som handlar kl 10 en måndag osv. Jag kan härmed intyga att "alkisarna" är en av de minsta "grupperna" människor som faktiskt är där och handlar. Åtminstone i vår butik.

Anonym sa...

Låt oss vara tacksamma att dom Mona såg tog taxi. Fundera över hur många som då tog sin egen bil till bolaget idag. Vad gäller dom 'fyllon' som åker taxi är nog en hel del färdtjänstresor som betalas med skattemedel om jag inte missat nåt. Å andra sidan är det väl så att man säger att man möter lika många rattfyllon som man möter taxibilar...
/E

Karin sa...

varsegod att ta den, tyckte den passade så bra här, när det lät så nedlåtande bland kommentarerna,och den är så tänkvärd.

EDSmamman sa...

Du jag var med om nåt ändå värre. Eller inte jag egentligen, utan min man. Han gick in på affären med den lilla gröna skylten, ja systemet alltså. Väl därinne bevittnar han hur en mycket överförfriskad man sitter ner på en bänk, han är alltså för påverkad för att ens gå ett enda steg. Men nu till det värstaste av det värsta. Butikspersonalen låter gubbfan sitta kvar på bänken och han får alltså peka ut det han ska ha, sen springer personal och hämtar dessa varor, tar hans kort, går till kassan och betalar.... WTF!!!! får det verkligen gå till så??? helt sjukt galet tycker jag!!!

miraklet sa...

Åh vad jag ÄLSKAR denna blogg!!! Mona är hur cool som helst och alla kommentarer är andra halvan av nöjet! :)

Skrattar!

Sofia sa...

Är det här er närmaste ICA som är dyrast? http://www.expressen.se/nyheter/1.2471755/har-ar-maten-billigast-och-dyrast

Ela sa...

"..från varierande samhällsklasser"

Viktiga ord. För de flesta alkoholisterna sitter inte på en parkbänk, de super sig redlösa hemma i radhuset/villan/lägenheten medan barnen kollar på teve och äter chips. En majoritet av alkoholisterna har jobb.

Lisbeth sa...

Undrar nyfiket: Hur stor procent var män och hur stor del var kvinnor?

Småländskan sa...

Ibland undrar jag hur "folk" kan "veta" så mycket om andra? Om varför vissa åker taxi till systemet, om varför vissa som ser berusade ut får service av personalen på systemet, om vem som får socialbidrag för att köpa alkohol... hur kan de veta allt sånt utan att egentligen veta?
Jag vet i alla fall att en nära släkting till mig blev omtalad som en alkis, en som "raglade omkring på stan"...och han hade en sjukdom som gjorde honom just sån. Gissa om han led av alla dessa som "visste".
Numera tycker och vet jag ingenting utan att ha torrt under fötterna, så att spekulera varför, hur det får andra stå för.

Helén sa...

Tack småländskan! Så bra kommentar. Har precis suttit och läst om mig som närstående utan blodsband i journaler från landstinget och häpnar över alla anteckningar om mig och min man. Hur de dragit de slutsatser om oss i journalerna är för mig en stor gåta. Skriver själv journaler och blir mäkta förvånad. De drar slutsatser utifrån egna fördomar, och utan att ha pratat med oss i mer än några minuter. Och vad de skriver om patienten som vi kände vädigt bra får mig att rysa. De tolkar så in i helvete fel att jag hädanefter kommer att begära ut alla mina journaler efter varje läkarbesök. Vi måste sluta spekulera om andra, utan att veta. Det hör hemma i skvallerpressen, inte i verkliga livet.