måndag 3 september 2007

Lita aldrig på en stressad idiot.

Jag är en ordningsman. En ordningsman, som är jättebra på att organisera. Särskilt organisera mina så kallade To-Do-listor. Och jag är dessutom pålitlig. I alla lägen.

Min man har tummen mitt i handen. Och då menar jag verkligen det. Så min mammas man är den som göra alla "jobbiga" saker i vårt Chateau Katastrof-hus. Och det är en hel del.

Min mammas man har en, för en man, konstig hobby. Gröna växter. Han älskar sina gröna växter därhemma. De sköts om på ett speciellt sätt. Och ingen får röra dom.

För två veckor sen åkte dom på semester, ja, inte blommorna alltså. Han gav mig då den mycket presitgefyllda uppgiften att vattna deras blommor. Trots att jag själv äger två gröna växter, och har noll intresse i växter. Men jag är ju pålitlig.

Jag har vilat hela dagen. För en kvart sen så stod jag och borstade tänderna. Tittade mig för en gång skull i spegeln och tänkte: "jädrar, man är ju inte direkt nån rosenknopp". Ehh, vad jag nu fick det ordet ifrån. En sekund gick.

Rosenknopp. Växter. BLOMHELVETSJÄVLARNA! Jag har glömt att vattna blommorna! Jag är värsta loosern. De kommer hem idag. Jag hinner inte ens dit och byta ut dem mot nya. Och jag som ALLTID är pålitlig.

Han kommer att slå i hjäl mig. På riktigt. Nu drar jag ur jacket och låser/larmar huset.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men herregud Mona! Du går ju med brakförlust den här veckan. Först smycken, tusenlappar och nu nya blommor. TÄNK vad det kommer att gå bra för dig NÄSTA vecka. Köp en lott då. Då är det din tur ;)

Monica sa...

o herregud!! det här är nestan verre en pengarna du tappade :O