fredag 21 september 2007

Blond, blondare, blondast.

Jag fick ju ett surt samtal från Miljöförvaltningen härom sistens. Tanten hade lackat ur på att jag inte har inkommit med ett intyg på att vår oljetank är okey. Hotade hårt om vitesföreläggande.

Efter många om och men får jag idag tag på ett företag som ska komma på tisdag.

Jag ringer alltså det här företaget och tror att jag bara behöver boka tid, så kommer dom, och sen är det klart. Dessutom behöver jag inte vara hemma, då tanken ligger nedgrävd på tomten. Finemang. Tänker jag.

Eller hur.

Jag får noggranna instruktioner om att vi måste gräva runt tanken, så att "manluckan är väl synlig, och att alla skruvar är synliga".

-"Vadå "manluckan?", frågar jag.

-"Ja, vi skickar ju ned en man i tanken för rengöring."

-"Vadå, "skickar ned en man"? Så ni har inte nån typ av kamera; ned med den, fota, jaaa, det ser bra ut, vi skickar intyg, tacksåmyckethej."?? Undrar jag.

-"Näpp, det blir till att gräva i helgen. Och oftast sitter luckan i mitten på tanken, så ni får leta er runt med spaden, men jag föreslår att ni börjar med ett spett." Sa mannen.

Så nu ska jag tala om för min klent byggde, och utarbetade make, som endast gör fysiska arbeten i två timmars-skift ("måste vila/fika emellan"), att han ska tillbringa lördag och söndag med att gräva i trädgården. Och vi vet inte ens var tankjäveln ligger.

Och "spett"?? Undrar om det funkar med en begagnad gardinstång?

Ja jädrar, vilken familjehelg det kommer att bli.

Rösta på mig

3 kommentarer:

Monica sa...

vilken helg:)
Beställ din diskmaskin nu också, så får du va du vill! helgen är ju redan forstörd :)

SPETT ? = golfklubbor *asg*

Anonym sa...

Tänkte precis samma som Monica :D

MonasUniversum sa...

Ha ha ha. Vi hade en seriös diskussion vid middagen. Han frågade hur viktigt det var med färg. Jag svarade att jag egentligen skiter i vilket, bara jag slipper fingeravtryck. (Jag är mest angelägen om att få igenom en Miele..) Just precis nu så förhandlar vi putsningsvillkoren...