fredag 7 september 2007

I löööv fredagar!

Vilken härlig dag!

Tonåringen skuttade, med lätta ben, iväg till bussen, för avfärd mot Gotlandsfärjan. Inte ett pip om att hon behövde skjuts till Nynäshamn. Hon är fortfarande chockad.

Talibanbabianen skuttade iväg till dagis.

Maken skuttade iväg till kontoret.

Själv skuttade jag in till arbetsrummet här hemma. Och jobbar. Medan jag hör det bästa ljud jag vet på fredagar; dammsugaren.

I går kväll informerade jag samtliga familjemedlemmar att the vacation is over.

Det är ju en månad sen jag hade någon proffsstädare hemma. Detta har medfört att man klampat in med skor i tid och otid. Struntat i att plocka upp efter sig. "Ooops, tappade visst lite smulor på golvet. Ähh, mamma/hustru fixar". Och så vidare.

Så nu talade jag om att jag kommer att bli värsta bitchen, om dom inte kammar till sig. Att jag också kommer att gå in hårt för "Operation rensa onödiga prylar".

Talibanen försvarade sig genast med att "men mamma, det är ju bara pappa och Johanna som är slarvpottor, du och jag är ju ordning & reda!"

En sanning med modifikation.

Jag undrar om jag ska börja införa såna där blå "mäklarpåsar", som man har på sig på husvisningar. Kanske vita sanitetsoveraller också. Eller rensa ur garaget och be dom flytta ner där. Det vore nog det smidigaste.

Hhhm, kanske inte en sån dum idé...

Inga kommentarer: