onsdag 8 juli 2009

Jag får fanimej ett psykbryt.

Vi har problem med myror i det här huset.

Det har vi haft sen vi flyttade in för 7 år sen.

Så i mars-april varje år ringer jag Anticimex. Som kommer vid ett tillfälle, och sprutar ett gift som gör att jag inte får tvätta runt golvlisterna på ett par månader. Sen försvinner dom.

I år har vi haft ett helvete. Första myran sågs spankulerandes på diskbänken redan i februari.

Anticimex har varit här 3 gånger i år. Alltså never happend before.

Mr Anticimex, för det är samma gubbe varje gång, har berättat att myrdrottningen lever i 10 år. Vi har ju då bott här i 7 och med lite otur så flyttade hon in samtidigt som oss.

Vidare berättade han att en myrdrottning kläcker ca 50 000 ägg under en säsong.

...och att myror trivs bra inne i huset fram till midsommar, sen finns det tillräckligt med käk utomhus, så då flyttar dom.

Något är fel. Eller så har vi tre drottningjävlar. För dom flyttar inte. Dom har gonat in sig i vårt kök och jag är nu beredd att slita ut hela skiten bara för att jaga livet ur kärringjäveln. Eller vad man nu kan kalla en myrjävladrottning.

Nu tar jag en kopp kaffe.

Jag sitter och jobbar och sippar ur muggen.

I förbifarten noterar mitt vänstra öga, ja, jag är en multitask woman: ett öga i koppen, ett på dataskärmen. Nä, skojar bara.

Nåväl, i min kaffemugg ligger en myra och svalkar sig.

Och jag var m y c k e t nära att svälja den.

Alltså.

VAD ska jag göra för att bli av med skiten? Och alla råd jag har fått från bloggen har jag provat. Nada funkar. NADA.

18 kommentarer:

Jennie sa...

Har du testat kanel? Låter konstigt kanske men så fick vi bukt på ett ganska irriterande myrproblem. Strö det bara där myrgångarna är, längs lister etc. Ser kanske lite skräpigt ut men är inte farligt och doftar ganska gott.
Men med din tur så är det kanske myrdrottningens favoritsnacks...;-)

MonasUniversum sa...

Oh yes I have, tack. Inget biter. Börjar tro att de är muterade myror. Eller något annat fel.

Dubbelörn sa...

Riv köket o så tar du in (fräscha) hantverkare som fixar ett nytt o modernt o myrfritt!

Så gör jag... *asg*

pangis sa...

Då återstår bara psykbryt! Det där ä ringa myror det är en invasion from outher space.. Jag förstår dig..I Danmark fanns det några burkar att köpa med ngt medel i (Man ställde dominomhus) som drog till sig myrorna.. Fanns i affärerna runt Lökken

Karina sa...

Är det svartmyror du har eller ?

Det kan ju vara fler drottningar och som jag vet och har hört, så är det enda att hitta drottningen. Men det har jag säkert sagt tidigare.

Nåra tips:
http://smp.se/nyheter/vaxjo/hur-far-man-bort-myrorna-hor-av-dig-till-smpse(501204).gm

Carina sa...

En historia från mitt kök förra sommaren:

På diskbänken kryper det myror från två ställen; en rad från kaklet och en annan från bakom spisen nånstans. Vi sätter ut MYRR-dosor vilka verkar fungera lite så där. Problemet minskade så att säga, men de försvann inte helt.

Nåja, sommaren fortsatte med grillning på kvällarna som vanligt är på sommaren. En dag var vi lata och köpte färdigmarinerad kyckling, Jazz-klubbor tror jag de kallades. De har en hysteriskt orange färg i alla fall. De finns på COOP hur som helst. På kvällen så droppade lite av marinaden på diskbänken och jag var som vanligt för lat för att torka upp det utan tänkte "Det får vänta till morgonen".

På morgonen när jag kom upp och tittade på diskbänken så låg där cirka 50 döda myror i och kring marinaddropparna! Det var som en massaker hade ägt rum! Jag förstod ingenting. Uppenbarligen hade de lockats av marinaden, men den var tydligen extremt ohälsosam för myror. Jag har inte köpt såna kycklingklubbor igen, men återkommer myrproblemet kan du ge dig fan på att det är såna jag köper och lägger ut. ;)

Jazz-klubbor är således mitt tips. :)

fjortisensmorsa sa...

Vi hade samma problem men en MASSA Myrr i alla håligheter, vid trösklar och runt huset gjorde susen..men då snackar vi MYCKET Myrr ;-)Hoppas att det löser sig! (När myrparaden gick förbi var jag , ett tag, inne på eldkastare!? ;-)

tigerlilja sa...

Jag brukade spreja stövel-vattenavstötande på dom. Det klarade dom inte.

Lee sa...

Vi hade grymt mycket myror inne förra sommaren och de förra ägarna sa att ja, myror finns det inne på sommaren. Jag köpte nåt gift på Bauhaus. Det är en eller 2 vita runda grejer som man häller blå vätska i. Sen tror alla myror att det är fest, för då kom nog alla myror som finns i området fram. Åt och drog det tillbaka till stacken och dödade nog drottningen. För i år har vi inte haft en enda myra inne...

Dock så började jag (mitt pucko) med att ställa dosorna i hallen, för jag skulle locka ut de från köket tänkte jag. MEN då hade jag alla utifrån som trodde att det var fest inne. Så jag lyfte ut den. Jag höll på i ett par dagar för att verkligen ta död på alla. Och jag tror faktiskt att jag lyckades...

På flaskan står det Myr Effekt.

Men du kanske har provat den också?

MonasUniversum sa...

Lee: Jag är storkund på Bauhaus. Dom där lindrar tillfälligt.

Men jag noterar ett par nya tips. Dock måste jag hoppa jazzklubborna då mitt städpsyke skulle få fullt utslag!

Det du skriver Karina är ju klart oroväckande. Minns inte vår typ av myror men jag minns att han sa att det bara kan finnas en drottning i taget.

Och jag frågade om Myrr. Eftersom det är svingiftigt och man har småbarn så var det ej att rekommendera. Men jag sa att jag skulle köpa in flera säckar via företaget och strö runt hela jävla grunden nästa vår och då sa han att DET möjligen kunde hjälpa.

Linda sa...

Håhåjaja. Mitt område. Eller pappas snarare. Han har haft ett helvete med dom där odjuren här i stugan. Dock kan jag inte berätta vad det är han gör för då framställer jag honom som psykiskt störd. Och det har jag redan gjort så att det räcker. Råd och bot kommer med mailen. När vi har varit hos veterinären. Douglas har ju ont i magen, måste kolla honom.

intern1n sa...

(Ny avatar nu när du dekorerat mig med hederstiteln "tant")

Kolla in Vinäger: http://www.clevelandseniors.com/home/vinegar.htm
Funkar det inte mot myror, kanske nåt av de andra råden kan vara bra, kolla nr 25. Dampen your appetite. Sprinkle a little vinegar on prepared food to take the edge off your appetite... Einstein...

Mr Lee sa...

Vi fick myror i trädgården och på en millisekund så flög fruns tankar till dig och dina myror! Vi såg skräcken med 3 miljarder myror som började sin promenad genom vårt hus...

Hon köpte någon brutal version av Myrr som faktiskt funkade. Det var korn (granulat) som myrorna bar hem och när de sedan mumsade på det blev det kollektivt myr-självmord.

Så det ser väl ut som en domedagssekt slagit till hemma hos myrorna nu för de har inte visat sig mer.

Monica sa...

FLytta till lägenhet!!!

Den hemska tvillingen sa...

Ignorera dem, vänd dem ryggen och låtsas att du inte ser dem. Fan vad tjuriga de blir då och sen har grannfamiljen fått nya inhysingar.

Lycka till

Emma sa...

Prova med fun light! Tydligen ska det innehålla sötningsmedel istället för socker och detta är så giftigt att myrorna dör av det.

Jag har inte provat själv, men jag har hört många andra som använder det.
Prova googla det, för jag tror att det till och med skrevs om det i kvällstidningarna.. ;)

Malin sa...

Är myrorna på besök igen? Ska de skickas in i ett kuvert nu också eller kommer ni ihåg vad de heter nu?

MonasUniversum sa...

Malin: Haha, nä, nu behöver jag bara ringa och säga adressen. Är ju liksom stamkund! Kram på dig.