fredag 10 juli 2009

Monster i fina förorten.

Detta är ett väldigt tråkigt inlägg för dig som inte har barn....

Jag har varit så koncentrerad på tonåringens myndighetsdag, att jag totalt missat vilket monster talibanen håller på att utvecklas till den senaste veckan.

Bortsett från att hon och hennes far är på kollisionskurs varenda dag samt att hon alltid varit en dam med stark vilja, som man med järnhand måste styra rätt, så är det en ganska trevlig tjej.

Hon tittar mycket på tv. Eller rättare sagt, tv:n står på medan hon pysslar. Den enda kanal jag/vi tillåter är Playhouse Disney. En kanal med noll våld. Ingenting om de onda och de goda. Bara bra, pedagogiska program.

Häromdagen börjar talibanen nynna på en låt. "....bla bla Kim Possible....bla bla Kim Possible..."

Jag frågar vad det är och hon upplyser mig om att det är ett program som går på Toon Disney.

Tänker inte så mycket på det så här i födelsedagstider. Det enda jag säger är att "..om det är våld i det programmet så får du inte se det..." Lagom opedagogiskt i förbifarten.

I morse har jag landat mentalt och tar mig en titt på kanalen. Mycket riktigt; en jävla skitkanal.

Och då startar århundradets fajt. Talibanen, som har svar på precis allt kontrar hela tiden med det enda hon tycker borde sälja in sig bäst: "Men mamma, jag KOMMER inte att bli en våldsam eller ond unge, det är SÄKERT!"

Jag svarar att man inte blir det bara så där utan rätt var det är så börjar man bete sig illa, för att inte prata om vokabuläret man lär sig, och "du hör ju själv: dom använder ju orden hata och avsky, som du själv tycker är dåliga ord, dom säger ju hata HELA tiden!"

(Givetvis finns det barn som fixar att se dessa kanaler men min taliban är en svamp. Hon suger i sig allt. Och med tanke på hur viljestark hon är och vilka enorma problem vi har med henne så MÅSTE hon styras upp och hållas hårdare. Svårt att förklara i en blogg, men vi och dagispersonal är rörande överens. Så min syn på detta är inga som helst pekpinnar åt andra föräldrar. Inte alls.)

Det hela slutar med att hon får lov att se ett enda program som går på kanalen: nån jävla Kim Possible. Nån tjej "som räddar världen mamma". Jag är i allra högsta grad emot det men inser att om det är det enda program hon absolut vill se, av kanalens femtioelva värdelösa skitprogram, så fine, hon får väl det då.

Jag har inte sett just det programmet förut. Så jag sätter mig och gör det nyss. Och blir helt jävla horrified. För det må vara att bönan räddar världen, men herrejävlar vilket språk: "asså, då'ba, bonnläpp, stick o brinn" etc.

Så nu ska jag surfa upp på nätet och leta mig fram till hur man låser barnkanaler.

Jag må vara en jävla Gestapo men det finns fanimej gränser.

Säger mamman som svär som en borstbindare...

...när talibanen inte hör.

7 kommentarer:

wettexvarlden sa...

Kan söndagsskola vara något? Du vet, jesus älskar alla barnen, alla barnen på vår jord, både röd och gul svart...
Jag gick för hundra år sedan och se så snäll jag har blivit.

MonasUniversum sa...

"..och se så snäll jag har blivit."

In my ass.

Och för övrigt märkligt att jag sitter hos dig samtidigt som du hänger här...

Very märklich.

Mr Lee sa...

Byt till Discovery! Mycket bättre än barnkanalerna samt att du kommer ha ett Nobelpristagar ämne i soffan innan hon fyllt 15.

Singelmamman sa...

Åh, så bra skrivet. Det är svårt att förklara för andra har jag upptäckt när det gäller barnprogram. Min, nu tonårsson, blev rädd för Emils pappa när han var liten. Naturligtvis, vem blir inte det. Och vi har alltid kört med minst en tv- och datafri kväll i veckan. Även nu när de är äldre, fast inte fullt så restrektivt. Jag avskyr Disney och ännu värre Cartoon Net.
Så stå på dig, annars gör ngn annan det.

liten på jorden, men STOR i orden sa...

Ja,jag håller fullkomligt med dig!

Världen vore bättre om det bara visades "Fem myror är fler än fyra elefanter" som barnprogram. Det funkar fortfarande.

Numer är det ju skrik & skrän-tv överallt. Blä!

Tuss sa...

alltså. alla dina inlägg är intressanta, och särskilt de om barnen! och jag har liksom inte ens nästan egna barn. men jag gillar dina.

Jenny E sa...

Min två- och ett halvt-åring har precis inkluderat ordet "jääääävlaj" i sitt ordförråd. Hon säger det när hon gör sig illa på nåt - som mamma. Suck. Inte blir man ju stolt precis. Jag är hopplös och borde skärpa mig med svordomarna. Hon är också en svamp och jag är förvånad att det tagit så här lång tid för att klämma in en svordom faktiskt...