torsdag 2 juli 2009

Att flyga en fredagmorgon. Och antagligen dö.

Kl 04.30 i morgonbitti så ska jag sitta i bilen. Och hämta upp två kollegor för att sen köra till Skavsta i Norrköping.

06.50 lyfter planet till Frankfurt.

En del har hänt sen jag fick barn första gången för 18 år sen. Bl a så har jag blivit inihelskotta flygrädd. Vi pratar diaréerädd här.

Och jag gillar inte att flyga utan maken. Ska vi dö, så ska vi åtminstone dö tillsammans. Orättvist att han får fortsätta.

För att inte tala om hur ständigt stökigt det kommer vara i huset. Och hur tjock han kommer bli av all hämtmat. Och hur odräglig talibanen kommer bli eftersom hon kommer få göra precis som hon vill.

Fast det är klart. Han kommer få det lugnt och skönt. Ingen tjatig fru. Ingen att bråka med. Men å andra sidan så har han ingen att telefonstalka 15 gånger om dagen.

Så nej. Jag gillar inte det här alls. Om inte annat så har jag ju ingen att hålla i handen. Eller rättare sagt: krama sönder handen på.

Nu måste jag sitta rätt upp och ned och se cool ut. Jag är bra på det. Jag är expert på det. Faktiskt.

Var köper man vuxenblöjor?

Fotnot: Tack Melkers mamma för att du påtalade att Skavsta ligger i Nyköping, och ingen annanstans! Jag säger ju det; är helstirrig redan ett dygn innan.

14 kommentarer:

Anonym sa...

TENA apoteket!!
Monica ! ;)

MonasUniversum sa...

Haha, är inte dom små? Jag lär behöva rejälare saker om jag ska överleva det här!

Melkers Mamma sa...

Tips: För att du inte ska skita ner dig mer än nödvändigt kan jag ju nämna för dig att Skavsta ligger utanför NYköping - iaf när jag landade där i lördags kväll :)

Ni Stockholmare...

Dubbelörn sa...

Ska jag komma förbi Skavsta med en rackabajsare? *asg*

Kram

MonasUniversum sa...

Ja tack. Gärna ett par stycken. Och en spypåse. Är inte så bra på att dricka alkohol serru!

Linda sa...

Men herregud vad roligt det hade varit om du hade åkt till Norrköping och ba (ner med el-hissen framför första bästa pensionär) "Ursäkta, men hur ska jag åka för att komma till Skavsta?"
Pensionären ba: "Oj, oj lilla barn. En till idiot som kört till Norrköping för att det förväxlas med Nyköping. Men Marcus Birro bor här. Om det kan vara till någon tröst?"

Men så kul får vi väl inte.

Melkers Mamma sa...

Betänk att Staffan Hellstrand är ifrån Nyköping. Barasåattduvet.

magso sa...

Jag hittade dej via Linda, så det funkar åt båda hållen. Det tackar jag för. Jag har mycket roligt åt er båda. Så mycket att mina studier håll på att gå åt pipan i våras. Jag flyger utan blöja, men med en stor burk Neurol. Tabletter som man äter alltså. Lugnande. Inte en burk att... ja, du fattar. Hoppas jag - eller inte, för det kunde ju bli ett väldigt roligt inlägg.
När jag flyger med min man har han för övrigt lovat att knocka mig medvetslös om vi börjar störta,så att jag slipper dö vid medvetande.
Trevlig resa!

Charmhäck sa...

Hur många månader hade du tänkt vara borta? Det låter som en halv evighet....

Lycka till med flygresan, du fixar det som allt annat. Hejar på dig!

Mr Lee sa...

Shit också, flygrädd och Ryanair på det med sina fasoner. Vips så ställer de in eller får för sig att dra tidigare. Gillar dem inte alls...

AM sa...

Du ska aldrig flyga med maken, då blir talibanen föräldrarlös. Vi försöker alltid flyga med olika plan ocn enbart med tanke på att Alex inte ska bli ensam kvar.

AM- ett glas vin i varje ben innan lyft sa...

Sen är det bra m ed en stänkare. Så är du bara lulligt lycklig på planet! ;)

Erik F sa...

Grundtipsen är:

- Ät ordentligt innan
- Sov ordentligt innan
- Kom i god tid

Man blir lättare rädd om man är trött, hungrig och stressad.

Vilket kanske inte är så lätt att fixa till om planet går 0630...

Anonym sa...

nu vet du hur jag har det varje sommar, men tänk på att man har större chans att klara sig om man är nykter, ha inte nylonstrumpor som kan smälta om det börjar brinna, sitt nära dörren, ha helst inte skor med gummisula utan skinn. Jag har även garderat med en tatuerad ängel för bättre skydd och så brukar jag lägga bilder med änglar i barnens kläder när dom är med! Det kommer att gå superbra mona vi kanske kan ses nåt i sommar? kram Nettan