tisdag 14 juli 2009

Los turos semestros Talibanos

Har suttit några timmar och planerat min resrutt nästa vecka.

Herregud, geografi har aldrig varit min starka sida. Ingen i min vänkrets skulle höja särskilt mycket på ögonbrynen om jag sa att jag åkte mot Skåne men hamnade i Östersund. Ingen.

För ibland ballar min GPS ur, men nu så har jag övertalat maken att få ta Volvo-jeepen. Och ska jag krocka, så ska jag i alla fall inte bli mosad.

Tänkte att han inte behövde veta att jag ska packa bilen smockfull när vi är i Ullared. Jag ska slå världsrekord i att handla där tänkte jag. För att det är så sablans kul.

Hur som. Jag börjar med Kolmården tisdag morgon. Vidare med övernattning i Värnamo för ett besök på High Chaparral.

Sen drar jag vidare till Torekov och förenar nytta med nöje, har en storkund där. Och där har dom säkert nåt schysst hotell man kan ta in på. Och nåt badhak så talibanen kan få springa i sanden.

Vidare mot Båstad nästa dag. Våldgästa sig lite hos kamrat. Om hon har hittat hem från alla partyställen vill säga...

Sen blir det Helsingborg. Lite nytta med nöje igen. Och hämta make på flygplats. För nu kommer pengarna att ha tagit slut så det är bra om han kommer. För vidare transport till Limhamn.

Och efter några dagar där så åker vi till Ullared. Sova sig lite i Varberg eller Falkenberg. Sen vidare till Göteborg nån dag, eller två. För talibanen ska få gå på Liseberg.

Så det är därför maken måste ned. Jag åker inga karuseller. I synnerhet inte efter helvetesfärden på Grönan härom sistens.

Sen är det back home.

Ett par dar. För planering av nästa tripp. Om jag hinner.

Skulle nämligen vilja åka uppåt i landet. Problemet är att det är så satans mycket mygg. Och jag är rena smörgåsbordet för dessa små satar.

16 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Kära nån då...Norrut sa du?
Myggigt som fan här serru.

fjortisensmorsa sa...

Arrhg! Inte High Chapparal!!! Vuxna människor klär få fullaste allvar ut sig till cowboys och bardamer..alltså besökarna! Herregud, det kändes som ett banjo konvent!! Åk förbi!!!!! /Nu kommer jag få spö av varenda white trash cowboy i hela landet! Yiehahhaa!;-)
(Kolla upp Vitemölla badhotell, supermysigt och jättegod mat!!)

MonasUniversum sa...

Den elake: ha, och jag ger mig f-n på att just precis där du bor, så är det en väldans massa mygg, eller hur?!

Fjortisen: jag blev hur sugen som helst på Vitemölla. Dessutom skulle det passa bra med tanke på att jag skulle kunna göra ett studiebesök på snickeriet i Brösarp, som gör alla våra möbler till vår möbelaffär..Plus att det är fler som säger att High Chaparral suger fetpurjo..

Annika sa...

Östersund i stället för Skåne, ja då har du sämre lokalsinne än mig och då är det verkligen illa, illa!
Men skulle du ratta runt så fel så är du välkommen!
Okej då, det kan vara lite myggigt frampå nattkröken.

Anonym sa...

jag bodde i närheten av chappen när jag va yngre och det är väldigt överskattat ! kryllar av mygg även där kan jag lova . annars låter det som en helmysig semester . :)

Camilla sa...

Anställ mig så kan jag åka uppåt...;o)))) inga mygg vill ha mitt blod, så dom är inga problem...
Vi ska åxå till High Chaparall, så jag hoppas inte att det är såå illa. Men jag blir bjuden, så jag förlorar inga pengar i alla fall ;o)

Ha en fin semester!!!!

Den hemska tvillingen sa...

Japp och svininfluensan har kommit. Jorå, ett par som ligger isolerade här i stan.
I princip kan man säga att stan är låst, ingen släpps ut och det är ju ingen idé att stå och hänga utanför stängslet och glo in på en öde stad. Värre än det där cowboysarstället man kan besöka söderut.

Tycker du ska satsa på små fina pang längs Skånes kust och njuta av havsbad och brakmiddagar på någon punchveranda.

Ljuger? Jag? Inte alls!

Anonym sa...

Hi hi, så du ska till "storbyn" Värnamo! Synd att jag inte är hemma då! Kommer inte förräns 1a augusti... Men jag tar nog en tripp till riktiga storstaden denna gången! Skulle va kul att ses då!! Jag hör av mig.

/Florida-Lotta

Christina sa...

Va fan!??!!!! Ska du DIT??? Hälsa. Pussa lite på henne från mig :D

MonasUniversum sa...

Lotta-Potta, jag tänkte på dig och tänkte fäjsbooka och fråga om du var här...Du MÅSTE höra av dig när du är i Stockholm!

Christina: japp, jag bjöd in mig själv. Om inte annat så får den stackars sönderfestade kvinnan en anledning att tacka nej till ytterligare en natt i Båstads röjarliv! Ska bli väldans kul i alla fall!

Elwa sa...

Vaddå mygg? Har vuxit upp med mygg i norrland, och gruvade mig för turen med husvagn som vi gjort nu. Men har väl aldrig upplevt färre mygg än nu! Vart har man gjort av dom? "och alla söta myggor som svalorna ska ta" Så kanske det är.
Jag har just suttit ute i bushen med en god bok, utan besvär. Märkligt är vad det är!
Vi bor i Härnösand, och är märkvärdigt befriade från mygg där också. Välkommen dit!

MonasUniversum sa...

Tack Elwa, I might come!

Annika: alltså, sååå illa är inte lokalsinnet. Inte alltid. Men det är klart, jag har nog lyckats med en del omöjliga saker.

Monica sa...

du sms mig när ni ska till göteborg vi ska också dit nån av dagerna och tänkta lämpa ungarna på liseberg!
ps
Näää min faster var ingift

MonasUniversum sa...

I will honey. Det blir på lördagen, eller söndagen. Nästa vecka..

Monise sa...

I Arvidsjaurs kommun är det då inte så mycket mygg om jag jämför med Mälardalen. Huu där va det plenty of moskitos sist jag var där ;)
Mona i S Sandträsk

Ulrica sa...

Myggen tycker om mig också garanterat mer än vad de tycker om dig. Så kom hit till Norrland och sitt bredvid mig i vår stuga vid havet så slipper du myggen. Ja du får ju se dem förstås men de biter inte dig. Alla sitter och suger ut mitt blod ;). Snart dags för blodtransfusion!