onsdag 8 juli 2009

Statistik. När man inte har något roligare för sig.

Varje morgon får jag ett mail innehållande en lista på alla som har besökt min blogg det senaste dygnet.

Den här listan är skitrolig att läsa. Dels så ser jag alla som kommer via sin egen blogg, eller via någon annans (på så sätt hittar jag också många nya guldkorn) men sen ser jag också alla som bara kommer via sitt bredband så att säga.

Så igår noterar jag att en stackare har tillbringat större delen av dagen med att läsa en himla massa inlägg. (Ja, jag ser exakt vad alla har läst också!) Och jag kan bara hoppas att det var värt mödan! Jag ser att det är någon från Stockholm. Någon som har Bostream som leverantör. Hej, hej!

Sen ser jag att någon förmodligen varit på semester, för man läser ikapp inlägg från ett par veckor tillbaka.

Och så ser jag en massa företagsnamn. Alltså är vi ett antal som på arbetstid sitter och läser bloggar, hehe.

En del jobbar inom försvaret, nån från Mälarkraft, en annan från Öresundskraft, nån från Teknikbyrån, någon som jobbar i regeringen, ett gäng från Skåne (well, jag känner tre av dem i alla fall!), Volvo, Skatteverket (ja, jag fakturerar mina städerskor!), Ericsson, flera i andra länder, nån från Skolinspektionen (never heard of!), Swedbank, Umeåenergi, Gävlegårdarna, ett par universitet. Och flera hundra till.

Och många har semester. För det är en himla massa mobila bredband.

Sen ser jag att väldigt många går in flera gånger om dagen, och det ger mig ju inte alls svår skrivångest. Inte alls.

Men det som är absolut roligast av allt är att 99% av er är tillbaka nästa dygn. Och nästa. Och då blir tant varm i hjärtat. Tack.

Jag tycker den här läsningen är riktigt rolig, varför jag varje morgon äter frukost med er.

Så ni ska ju inte tro att jag inte ser er, hehe!

Basattnivet.

52 kommentarer:

Eva sa...

Det känns tryggt.

;)

Frida sa...

Hade ingen aning om att man kunde få så mycket information. Min blåögdhet inför tekninken vet inga gränser.

Vad är motsatsen till lyckligt ovetande? :)

Narvas sa...

Oj, kan du se så mycke av oss *L*... Nu blev man nästan nervös *s*

Anonym sa...

Hej där!
Jag erkänner - är en av dem som är inne hos dig några gånger per dag, men som inte lämnar så många andra avtryck än de i dina statistikmail... Skippa prestationsångesten och skriv vad & hur du vill - jag trivs otroligt bra här inne, du får mig att le, gapskratta och ibland faktiskt hånle lite... (med glimten i ögat såklart) Din blogg är en oas som jag gärna kommer tillbaka till! ;)
Ha de' bäst!
Varma kramar
/Carina

Dubbelörn sa...

Och några fr Sörmland ;)

MonasUniversum sa...

Hehe, jag visste väl att ni skulle komma fram ur era hålor! Hej på er allihopa!

..och så finns det ju dom som inte är särskilt blyga av sig..hej Dubbelörnen!

Älvöga sa...

Känner mig väldigt träffad Mona :)
Jag ÄLSKAR din blogg :P

Jupp sa...

Du gav plöstligt "Storebror ser dig" en HELT annan innebörd.

*bafph*

Och djävlar dig om du mailar min statistik till älsklingen. Jag bedyrar heligt att jag inte tillbringar mer än tops 10 minuter på nätet varje dag. Bara tiden på din sida skule spräcka den uträkningen med råge! ;-)

Malin sa...

Jag läser både på jobbet, från högskolan/universitetet, hemifrån och från mobilt bredband på alla möjliga olika platser... Skrivångest nu? Hoppas det! FÖr jag blir så himla ledsen när jag går in och det inte finns ett nytt inlägg ;)

Karina sa...

Men, jag vill också ha en sån statistikkontroll. Har iofs inte så många besökare som du, men skulle vilja veta om EN person följer min blogg.

Kram igen

Madeleine sa...

Jaha, då var man avslöjad att man läser blogg på arbetstid.....
Jag drar igång och skriver försvarstalet direkt!

Andra 19 sa...

Haha och en från Ösmo....

Jeanette sa...

Skolinspektionen är jag minsann! :-) På arbetstid dårå...

Du kanske kan hjälpa mig med den där statistikgrejen. Jag fattar hur man gör, men jag fattar inte hur jag får tag på koderna till just min sida.

Anonym sa...

Hallå!! Det är bara att skriva på!!! Behöver många goa skratt om dagen. Lottelis

Singelmamman sa...

Visst är det härligt med statistik! Och ja, jag "måste" läsa bloggar på arbetstid. Det ingår i jobbet. *bara lite lätt överdrivet*

Pseudo single Mom sa...

Hej hej

Som jag skrev i en kommentar till ett inlägg i Innan du fanns; jag funderade på att börja blogga själv men insåg att jag snabbt skulle bli ovän med barnens skolkamraters föräldar samt grannar i fiiiina stadsdelen.

Din underbara blogg ligger ganska nära svärtan/ironin/cynismen/realismen i hur jag skulle vilja uttrycka mig, så nu njuter jag av att läsa vad du skriver istället. Jag följer din dag och får utlopp för känslor jag har men kanske inte borde dela med mig av.

Så TACK för att delar med dig; och ja, jag kollar åtminstone 3 gånger om dagen (i brist på RSS feed).

Ann sa...

Nej nej, inte få skrivkramp.

Scuddles sa...

hehe, japp, några fler än Linda (-innan du fanns) från Uppsala också ;)

Hittade ju hit tack vare Ninni så ... ;)

Jag tillhör nog också dem som är inne minst 2 ggr, men känn ingen stor press, jag är inne minst 2 ggr på alla bloggar jag (försöker följa!) följer.

Charmhäck sa...

Jag har nog värvat en o annan skåning till dig!

Shit vad pinsamt, då vet du hur satans många gånger jag är inne o gluttar på din bloggalajnen!

Bäst jag sansar mig nu när jag vet att du ser mig...

Pia sa...

Jag är en av dem som tittar in minst två gånger per dag!! Men känn ingen press!!! ;o)

Vissa dagar finns det ingen tid att hälsa på hos alla, men jag har 4-5 stycken bloggar som jag MÅSTE läsa varje dag och din blogg är en av dem.. :o)

Du skriver så brutalt, ärligt, känsligt, kärleksfullt, humoristiskt.. Ja, du använder hela spektrat av det som kallas Livet i dina inlägg.. Me like!!

Kram från Pia i Umeå

Sing one for me sa...

Haha jag gjorde så för ett par månader sen, läste igenom hela din blogg från första inlägget. Det är nog min största "ångest" med att hitta nya bloggar, att jag vill veta allt från dag ett så jag kan inte bara hoppa in och börja läsa där jag hamnar liksom.

Jag hittade hit genom en länk på Lindas blogg och sen dess har jag varit fast.
Har ingen aning om varför egentligen för du och jag har absolut inget gemensamt men någonting i ditt skrivande fängslar mig. Du skriver väldigt underhållande helt enkelt.

När det gäller bloggstatistik så tycker jag att det är kul att se vad folk har googlat på för att hitta bloggen.
Min bästa googleträff var på min förra blogg som någon hittade till genom att söka på frasen "Ondska dödar flugor". Vet inte vem det var mest fel på den gången, personen som googlade en sån sak eller mig vars blogg dök upp i listan..

Åsa (Virve) sa...

Ja, det är bara att erkänna då'rå: du är min kaffepaus på jobbet, min vänta-på-att-maten-ska-bli-färdig-rast, min behöver-nånting-kul-stund, osv osv :-)

Roligast var när en kollega här på jobbet kom & ville tipsa mig om en jättebra blogg - hon "skrattar så hon kiknar" när hon läser
Å jag får berätta att jag faktiskt träffat ms Diva IRL minsann
Maj gadd va jag var kaxig! ;-)

Amy sa...

Hur ordnar man så man får den statistiken?? Nyfikna Amy vill också ha!! =)

Bonita sa...

Bloggar som din är beroendeframkallande. Din förmåga att uttrycka humor, ilska och drypande ironi tillsammans med en underliggande men tydlig, väldig kärlek för din familj gör den värd att återkomma till. Igen. Och igen. Och igen. Och ja, flera gånger om dagen. Beroende sa jag ju.

Hanna sa...

Själv läser jag från Sydney!
En gång om dan typ.För många år sen bodde jag i Nockebyhov. Åh så fint det är längs med Nockebybanan.

MonasUniversum sa...

Amy: gå in på www.susnet.se/tjanster och regga dig där. Följ sedan instruktionerna. Lite pyssligt i början, men sen blir det bra.

TACK Bonita, tack!

Hanna: Ser man på! Fast jag har faktiskt två läsare därifrån! Och 12:an ja, då vet du som sagt hur fint det är här i området. Men jag är som sagt katten bland hermelinerna. Och många hermeliner it is!

Monica sa...

å jag kikar in från SLL och nacka bredbandsbolaget!
Men det vet du ju !

Limpan sa...

jaha, antar att jag är den där stackaren som har tillbringat större delen av dagen med att läsa massvis av inlägg i din underbara blogg. bestämde mig för att läsa igenom hela bloggen from the beginning, för den är ju så sjukt bra. skrattar nästan hela tiden när jag läser din blogg och blir besviken när jag loggar in och ser att det inte finns några nya inlägg.

Förresten, tror nog att jag är den enda 15-åringen som läser din blogg,känns som att det vimlar mest medelålders här.. :)

Kram Linn

Mr Lee sa...

Teknikbyrån är säkert bla jag och frun (vi har dem som leverantör). Vi sitter dock på samma lina så då ser det ut som en är inne 10ggr/dag, fast det bara är 5ggr. :)

MonasUniversum sa...

Limpan: Otroligt att du är 15 och läser bloggen! Och ja, det vimlar av medelålders här!! Men faktum är att det finns en hel del under 25. Faktiskt! Hur som helst så är jag glad för att jag kan underhålla dig. Om inte annat så lär du dig att mammor ALLTID vet bäst. Okey!

Mr Lee; haha, se där ja. Jag reagerar alltid när jag ser det namnet och har undrat länge. Gick till och med in på hemsidan!!

Anna sa...

Hej Mona!
Jag måste erkänna att jag är lite dryg eftersom jag är inne på din blogg och snokar fleeera gånger per dag. Jag garvar lika mycket varje gång. Men jag är dålig på att kommentera, ska försöka skärpa mig. Ha en fin sommar...Kram A

MonasUniversum sa...

Anna, och ni andra som skrev samma sak: Du är inte ett dugg dryg. Jag gör nämligen samma sak: är inne på femtioelva bloggar om dagen men skriver ytterst sällan någon kommentar. Ibland för att jag inte törs och ibland för att jag inte vet vad jag ska skriva.

Så smyg på du här inne. Jag är bara glad så länge det varar!

Chrissan sa...

Skönt att du ser oss läsare! Då vet du att vi finns på riktigt!
Kram från en bloggknarkande Eskilstunabo.

Stjarna sa...

har halkat in här ett par gånger... ähh who i'm kidding.. har det lättåtkomligt bland favoriterna ;) kommer åtminstone in här på veckodagarna för att få mig ett skratt undan stressen på jobbet.
Keep up the good work!

Pernilla sa...

He he, visst är det underbart vad man får reda på. Jag orkar dock inte läsa de där mailen längre. Men det är kul när man gör det. Och det är ju sjukt vad man lämnar spår...

Sus Klurar sa...

Because I like you =)
Och jag äter frukost med er varje dag jag med.

Birgitta sa...

I feel so selfconsious helt plotsligt. Fast det skiter jag i.
Jag dricker alltid mitt morgon kaffe och laser dina senaste inlagg
och skrattar.
Sen sa blir det nangang har och dar under dagen.
Fast ni ar ju 9 tim. fore mig coh da jag antligen har nan ordentlig tid att lasa blogs, sa sover ni i Sverige! 24/7 blog Mona!
Du sover ju inte sa mycket....

MonasUniversum sa...

Birgitta: 9 timmar? VAR är du? Enda stället jag kan komma på är Las Vegas, haha. Mitt favoritställe på jorden.

Okey. Lovar att börja blogga 24/7 så snart jag slutat sova helt!

Tack för att du är här!

Mimmi sa...

Bla hela Kalifornien också Mona, inte bara Vegas ;-)
Det är alltid kul att "besöka dig", får mig ofta ett gott skratt. :-)
Läser allt men kommenterar inte alltid, bara när jag tycker att jag har nåt att skriva.

MonasUniversum sa...

Nähädu Mimmi; inte Californien nu, det är väl 8 timmar där? Eller så är jag ute och cyklar. Hur som helst så tycker jag det är helt fantastisk!

Gunilla sa...

Semester?? Åh nej, jag jobbar häcken av mig, har ingen semester. Och jag försöker läsa ikapp mellan arbetspassen, men det är knappt så det går. Du skriver för snabbt, jag hinner inte med.

L8 sa...

Och jag som trodde det gick att smyga omkring här...:-)

Och varför jag är här så gott som dagligen (utom när det är resabortdax, men då får man läsa ikapp som du skrev) har jag funderat över själv. Men något är det i ditt skrivande som är beroendeframkallande. Även om jag ibland tycker att du är lite väl kaxig ibland, egentligen lite typisk för fina området där du bor... Men det har kanske att göra med att det inte är hela vardagen som syns här, som du ju skrev någonstans?

Och inte trodde jag att du brydde dig SÅ mycket om oss besökare heller. Där ser man vad man kan missta sig.

Hur som helst. Jag kommer att fortsätta att hänga här. Och kanske ska jag lämna lite mer "avtryck" här i fortsättningen. Fast det inte behövs. För du har ju koll ändå:-)

Emelie sa...

Jahaja. Jag sällar mig väl till skaran som säger "Hej. Jag är jämnt inne på din blogg, men har aldrig lämnat några kommentarer här innan". Eller om det nu skulle vara "Hej, jag heter Emelie och jag är bloggläsare". Som så många andra kom jag hit från Innandufanns-Lindas blogg, läste ett eller två inlägg, och satte mig ner och läste igenom alltihopa, bara för att inte gå miste om något.
Stort tack för att du förgyller min vardag (även om jag trots allt inser att du inte skriver för min skull. Hur märkligt det än låter).

atina sa...

Jag har nyligen hittat din blogg. Är nu inne och läser den så gott som varje kväll, sen kväll med Mona! Älskar din blogg:-D

Anonym sa...

WE LUUUUVE U !!!


Kram från mig som verkligen trode att du INTE såg mig :O) på arbetstid på Jobbet & jo är som du min egen så jag kan själv bestämma.

xoxox Lollo From Down Under

MonasUniversum sa...

L8: "Även om jag ibland tycker att du är lite väl kaxig ibland, egentligen": Mycket bra kommentar måste jag säga. För visst är det så, men du har rätt. Skulle jag skriva vardagsproblemen och andra sorger, så skulle jag inte ha så många läsare. Jag koncentrar mig på det glada istället. Men jag försöker alltid ha i minnet att jag är uppvuxen under enkla förhållanden.

Fast det är klart: jag har en himla massa fördomar. Och jag har en del ticks, såsom Louis Vuitton och dyra lakan. Men utöver det så är jag som du. Alla dagar i veckan. Jag bajsar också.

Mimmi sa...

Californien och Vegas/Nevada ligger i samma tidszon, pacific= GMT-8 men vi ligger ju i GMT+1 så det blir -9 timmar. ;-)
De har också sommartid om jag minns rätt, vi var i USA när de bytte men jag kommer inte ihåg om vi var i NY, LV eller LA. Det är inte alla delstater som har sommartid men jag tror att de vi besökte har det, bara för att förvirra ytterligare.

MonasUniversum sa...

Jag blir helt confused på det där; en gång när vi kom från Vegas till LA så höll vi på att missa ett flyg bara för att vi inte hade samma tid. Jag fattar ingenting.

Never the less; många timmar är det. Helt klart.

JE sa...

Alltså, hur gör man?? Jag bloggar också via blogspot, och jag fattar inte ens hur man får till en besöksräknare? Hilfe, bitte!!

Birgitta sa...

Mona, jag bor i Los Angeles.
I den fiiina delen...bor en norrlandska...

Ellen sa...

Hej!
Här är en 18 åring från Stockholm som läst igenom hela bloggen på ett par dagar.
Du skriver så okonstlat och bra att jag inte kan sluta läsa! Å, du Talibanen är bara för härlig ;)

Keep up the good work!

Maria sa...

Också trogen läsare, följer dig oftast genom RSS-läsaren o då blir det inga spår i besöksstatistiken och då missar man också alla roliga kommentarer. Så jag tänkte bara säga hej :)