lördag 11 juli 2009

När katten är borta....och man köper sig en tv.

Det här mina vänner, det här är min man när han ska leka Martin Timell. Varsågod och klicka på bilden och studera noga, tack.
Detta är taket i vårt sovrum. Eller rättare sagt, det är takbjälkarna i vårt sovrum. Det är ca 5 meter upp till vårt tak så när vi flyttade in så köpte vi en vanlig tjock-tv och tog hit en kille som gjorde en specialupphängning för den.
I platt-tv-tider så har maken stört sig så hårt på att vi fortfarande haft en tjock-tv i sovrummet. Jag har sagt tvärnej till att köpa en ny, inte förrän tjock-tv:n går sönder.
I förra veckan pajade den. Maken grät av glädje. Nu skulle han äntligen få en ny tv däruppe.
Igår åker jag bort i ett dygn. Maken meddelar att han ska köpa en tv men jag är inte orolig, för hur ska han få upp den liksom. Han måste vänta på mig så att jag får hjälpa (bestämma).
I natt får jag ett MMS. Som denna bild, fast framifrån. Jag höll på att tappa champagneglaset i golvet för jag tycker mig skönja mina dyr-HANDDUKAR runt bjälkarna och ovanpå dom: KEDJOR. Jag skickar tillbaka:
"Du skojar."
Jag får inget svar, så jag messar tonåringen.
"Du. Tv:n."
Och får svar:
"Jag säger inget så har jag ingenting sagt."
Då får jag Mässling, Röda Hund och framfall på samma gång, och känner att jag måste fan hem och styra upp den där klåparen som har fått för sig att han är nån nära släkting till Timell.
När jag kommer hem är maken på jobbet. Jag springer uppför trapporna och in i sovrummet.
Och tror tamejfan att jag ska dö. Det är tio gånger värre än på bilden här. Det ser ut som Houdini varit i farten. Och från och med nu så kommer jag leka med döden, för om jag inte ser till att vara klarvaken varje gång jag kliver ur sängen så kommer jag slå i huvudet i den här jävla apparaten. För givetvis hänger den alldeles för långt ned och kanten är svinvass.
Jag pratar med maken på telefon:
"Amen, det där är ju bara tillfälligt, vi får fixa till det."
Och jag tänker att den där jäkla IKEA-skivan i badrummet är också tillfällig. I väntan på en svart granitskiva.
Det är 6 år sen.


27 kommentarer:

Mimmi sa...

Det finns såna som säljer takfästen för platt-tv, och även såna som kommer och monterar upp dem. Maken missade det va? (Läs: tyckte det var för dyrt) ;-)

MonasUniversum sa...

Nämen det gåååår ju inte. Vi har ju 5 meter upp till taket. Plankan som går tvärsöver är platssnickrad för att rymma alla boxar och hänger vi platt-tv:ns takfäste i den, så kommer den inte att vara centrerad över sängen. Vi hade värsta mecket med att fixa till det för den andra tv:n..

pangis sa...

Jamen ta för tusan dit en riktig reparatör/snickare/byggarbetare what ever..du får både jobbet gjort samt rotavdrag och bättre psykisk hälsa:-)

Anonym sa...

Åh Mona, tack för alla skratt du levererar regelbundet! Du skriver så himla underhållande! Vilken tur jag hittade din blogg för ett tag sedan så man får lite extra guldkorn i vardagen. ;-) Hoppas ni får fixat tv:n inom de närmsta 6 åren...
Mvh, Annett - skånsk läsare

Wayne sa...

Jag styr upp det för en femtiolapp och några öl. Mina färdigheter är oändliga när det gäller hantverk. Och det där ser ytterst eneklt ut att ordna, bara impovisera med en såg och en sån där skruvpinne och gå lös.

Maila om intresse finns.

Renée sa...

Herregud... Detta tog nog priset! Finns det ingen som har tv-upphängning som jobb som kan hjälpa dig???

Anonym sa...

Han verkar lika händig som Mannen...
Fast min försöker inte ens (tackgodegud).
Kanske enklare att flytta?

wettexvarlden sa...

Det var jag...

Finnpajsaren sa...

Men herre. Precis så hade min man också gjort. Och tyckt att det blev skitbra. Inte ens bara provisoriskt liksom. Utan forever.

Anonym sa...

HAHAHAHAHAHAHA SNYGGT njeee Ring en fackman nästa gång maken lämmnar hemmet och nämn inget han kanske inget märker........=))))) Lottelis

Anonym sa...

Åh herregud vad jag skrattar! Kan inte slita mig från ditt Universum ens på semestern och tackar dig för dagens skratt. :-D Må gott och glöm inte sova med hjälm framöver. Å kedjor i sovrummet har man kanske hört talas om men....;-) //NinaPX

Malin sa...

Ring någon som kan....

Carola S sa...

Jag är inte allt för förvånad, med tanke på knuten till hängmattan....

Mr Lee sa...

Vad fiiiint han har gjort!

Det är nästan så man skämms över att vara man när man ser sådana försök. Du får vara glad över att han inte är en "super-lim kille".

(Det finns fästen som är gjorda för det där, en variant av projektorfästen.)

MonasUniversum sa...

...och jag inser att om vi inte har löst det här snyggt inom en vecka så är jag stenrökt. Imorgon ska jag släpa med honom till Bauhaus. Det MÅSTE finnas en bättre lösning.

Sen kan maken ägna sig åt det han är bäst på: mäjka money och skriva excelfiler.

Monica sa...

ring magnus

Dubbelörn sa...

Mailar dig telnr till vår supersnickare som fixar även det omöjligaste i ett gammalt, snett, vint hus!!

Mailar på stört!! För det här tar priset!!

Allt vad du tidigare skrivit om honom är bara en vindpust jämfört med detta... Skulle jag vara som han så skulle absolut "burkan" på när han går ut hädanefter *asg dubbelvikt*

PÖÖÖSSSSSSS

Mr Lee sa...

Besök Expert i Täby C, de har bra sortering av Vogels och M-Bracket. Bauhaus har bra sortering av mycket, men är inte mitt förstaval när det gäller saker för att få upp en TV.

Anonym sa...

Jag måste också tacka för alla goda skratt!!! Jag läste när du var på soptippen och en rackare ville trängas för min pappa och han skrattade så han fick astma och trillade ur soffan!
Men det här visade jag för min man som säljer och monterar tv hela dagarna(i upplands väsby)....jag kan ju säga att han drog på smilbanden och frågade men vad f.n har han gjort???!! Sedan kom ett asgarv! Tack snälla du för att du delar med dig av dina stunder!! Jag smyger in på din blogg så mycket jag bara kan!

Tack!
Helena

fjortisensmorsa sa...

Gifte du dig med MacGyver? ;-)

Pseudo single Mom sa...

Jag vet en som skulle kunna göra det mer komplicerat, mera riskabelt samt ännu värre att se på. Min man! Hans personliga favorit är silvertejp.

Erika sa...

Du kan ju alltid trösta dig med att han skyddat bjälkarna med handdukar så att dom inte ska bli repiga. Lycka till i morgon med att få till en annan lösning.

Jeanette sa...

Hahahaha! Jag verkligen skrattar så tårarna rinner! Hur är det möjligt? Hur kan man ens ge sig på att göra nåt så där?!? Ungefär som om jag skulle ge mig på att meka med bilen... Hahahaha!

MonasUniversum sa...

Tack för alla kommentarer hörrni. Nu är det dag två och jag är fortfarande i chocktillstånd.

Mr Lee: Gissa om vi ska! Tack.

Helena: Tack så jättemycket för komplimang. Just nu värmer det extra mycket.

Pseudo: Du, en sak bara: min man lusläser min blogg. Inklusive kommentarer, så det där med silvertejp var inte så smart. Nu sådde du nåt i hans hjärna!

Erika: du har så RÄTT! När jag såg bilden, och insåg att han faktiskt inte riggat allt, utan att det var sant, så blev jag tacksam. Tills jag kom hem och noterade att han tagit mina fina, svindyra handdukar.

Men, som sagt: tv:n är i alla fall vit.

Kyra sa...

Ja, du... är det inte mannen så är det någon av ungarna, som gör att man går igång eller hamnar i chocktillstånd. Jag upptäckte igår att min 16 och ett halvt åring har förlovat sig efter ca 3 månaders förhållande.... visserligen med en helt OK kille, men ändå... Pust!

Maria sa...

"Ibland tar man hjälp av någon annan"
Tänkte bara titta in och tacka för något som var glatt och oväntat!!
Jag hade lämnat datorn obevakad igår efter att ha läst senaste dagarnas inlägg på din blogg när mannen i mitt liv tog över, blev intresserad och skummade senaste två sidorna på din blogg (innebär bl.a. kaffemaskin, akvarium och udda upphängning på TV:n) det vill säga det som talade direkt till honom som man...om en man.
Han fnissade högt över inläggen och talade sedan glatt om för mig "det är fler som tycker som du och har en man som jag".
Men hallå-åå-åå!! Berätta något som jag inte visste sedan tidigare, men det är trevligt att du vaknar när fler än en kvinna talar om problemen.
Så tack för uppbackningen som ordningsfacist och tjatmoster. :)))

Kram

MonasUniversum sa...

Tack Maria! Och skönt att höra att det finns fler klåpare än min man!