torsdag 8 oktober 2009

Snorkråkssafari

Det absolut äckligaste jag vet, alla kategorier, är människor som petar i näsan.

Jag kan stå ut med att man i nödfall gör det lite så där i smyg. Om det är absolut krisläge alltså.

Dock lever jag tillsammans med en man som tillbringar sammanlagt 1 timme per dygn med kvalificerat grävande i näsan. Som därmed har svart bälte i ämnet.

Och efter alla våra år tillsammans så måste jag erkänna att jag är mycket imponerad av vår anatomi. För vid det här laget borde han ha näsborrar stora som golvbrunnar, ty mången kråkjävlar har dragits ut den vägen. Let me tell you.

Själv har jag givetvis inga kråkor alls. Fina flickor har nämligen inga snorkråkor. Så är det.

Trodde jag.

Idag har jag haft möte med våra tio butikschefer. I tre timmar. Efter det gick jag och maken för ovanlighetens skull ut och åt lunch på lokal restaurang här. I samband med det hade vi även ett möte med någon.

Två timmar senare har jag ännu ett jätteviktigt möte i skolan med en annan förälder.

Väl hemma på gatan så träffar jag en granne. Och står och snackar med henne i en timme.

Mycket trött bestämmer jag mig för att skita i att laga en nyttig middag, och föreslår McDonalds för talibanen. Således åker vi dit och hämtar mat.

Väl hemma RÅKAR jag se mig i spegeln. Och ser man på, vad hänger i vänstra näsborren om inte en kråkjävel. Väl synlig.

Låt mig räkna lite här nu, hur många människor har jag träffat idag.... sisådär en 15-16 personer, om man även räknar in talibanens fröknar. För att inte tala om maken.

Och då kan jag alltså konstatera följande: om nu den här snorkråkan har suttit där sen i morse, well, då är det alltså 15 personer som sett den. Utan att säga ett skit. Spövarning på det.

Men det värsta av allt är att jag nu, via min snorkråka, fått det jävligt klart för mig att min man har slutat att titta på mig.

På lördag ska jag göra ett experiment. Har bestämt för mig att det är nån världsaviktig match i nån form av idrott, mellan Sverige och nåt mindre världsaviktigt land. Ska nog ta på mig lite sexiga underkläder och svassa lite runt tv:n, så får vi se om man möjligen kan få lite uppmärksamhet.

Mest troligt scenario är "flytta på dig, jag ser inget" och en halvtimme senare somnar man med fjärren i handen.

Nån trevlig man därute som vill ha en jävligt trevlig, nästan alltid snorkråksfri ny fru? En fru som är duktig på matlagning och städar som en Gud. En fru som förvisso tycker om att spendera pengar, men är resonabel. Om det nu är ett absolut måste. En fru som lever ett stillsamt liv där absolut inga konstiga saker händer. Maila mig på långråkigapromenaderiskogensugerfetpurjo@bankasigliteihalmentack.com

28 kommentarer:

Anonym sa...

Du...Jag petade i näsan när jag var yngre...
Men jag blev botad!!
De var en gång som så att vi skulle på en lektion...Spionera på en viss person i klassen o skriva ner de den personen gjorde... Efter ett tag skulle vi få läsa upp de vi skrivit upp och de andra skulle gissa vem de var... Hmmm Janne i min klass skrev... Bland annat..."Nu skriver personen... Sen ser personen ...bla bla ...O nu petar personen i näsan... Bla bla bla... " Gissa vem de var??? Jo de var jag... Usch vad jag skämdes... Efter de har jag inte petat i näsan... O då var jag 9 år!
Jag på http;//ahvarforinte.blogg.se

Monica sa...

synd du inte träffade mig idag, jag skulle nemlig ha sagt till jag är den typen ,men jag säger det snällt och diskret!! vet inte en käft som gör det ,men jag skulle dö om det var tvertom !

Anonym sa...

Som ny "läsare" måste jag bara säga att du är fantastisk!!!

// Chris

MonasUniversum sa...

Aha: Du är alltså ett f.d äcklo!!=)

Monica: I wish!

Chris: Men åh: tack! Och varmt välkommen. Sorry för mina, oftast, långa inlägg. Du kan ju bara tänka dig hur mitt munläder glappar i verkligheten...!

Sus Klurar sa...

Var den gul eller grön?

reneesfotoblogg sa...

Dream on, att du skulle kunna hitta en karl som inte petar näsan.
Det stimulerar nämligen celldelningen i hjärnan på dom.
Om det funkar skulle det vara bra för då hade dom ju två, celler alltså!
mvh R

MonasUniversum sa...

Sus: du är skitäcklig!

Renée: Amen vet du, han petar som mest när han tänker på business. Vilket han uppenbarligen gör 80% av sin tid.

Veronica sa...

Ahhhh... va äckligt. Min son även kallad Jack Attack käkar snorisar. Jag skriker i falsett .. neeeeej man får inte äta snor man blir sjuk. Är man fyra år stoppar man bägge pekfingrarna in i näsan och säger .. mmmmmarabou!

Anonym sa...

Mona
Jag hade talat om det för dig, jag är en sån som blir glad om någon talar om saker för mig. så när jag ser folk med toapapper under foten, eller prislappen under armen ,så dyker jag på med ett Ursäkta och ett smile på läpparna. Sedan kommmer det.. Så synd att jag inte var talibanens fritidspedagog idag. Tarja

Jupp sa...

Du älskling.

Jag mailade på adressen du uppgav, men mailat kom tillbaka "undilivvreböl"

Man jag skulle gärna vilja ha dig. Fan, du är ju för bra för att vara sann.

Fredrik sa...

Jag tyckte att du hade nåt i näsan när vi sågs på mässan...

MonasUniversum sa...

Fredrik; jag hoppas att du skojar!Annars kommer inte maken få nåt mer sex den här sidan av året. Lätt.

MonasUniversum sa...

Jupp: vi kan nog lösa det där ändå hörrudu!

Tack Tarja. Var var du?!!

Veronica: Bläääk!

Farbror Blå sa...

Ahvarforinte...växte du upp i östtyskland? eller hade du en gammal stasiagent som lärare...spioneri :)

Mona...fina flickor bajsar inte heller :)

Torvaldan sa...

Du är galen kvinna! Klart han kommer fokusera på matchen... Det är en sån där klassisk måstematch. Losar Sverige blir det:
1. Inget fotbolls-VM nästa sommar och 2. Känner jag det manliga släktet hyfsat rätt kan du få vänta ett tag på bankelibank.
Om Sverige dock mot förmodan vinner så behövs nog inga sexiga underkläder...

sandra sa...

Jag kan ju såklart inte svära på det, eller sätta mitt liv på det.. men jag kan ANTA att den där luringen inte hängt i din näsa sen imorse. Om det är nån tröst med en gissning vill säga (:

Emma sa...

haha i slutet av forhållandet med mitt ex så ställde jag mig framför TVn när han spelade tv-spel och började stripp-dansa. Då tryckte han på paus ... tittade i fem sekunder .. sen fortsatte han spela, trots att jag stod framför TVn och strippade i cirka 10 sekunder till innan jag gav upp.

Två veckor senare gjorde jag slut.

Hallongränd 4! sa...

Tänk om kotlettmannen nappar på ditt nödrop...

Smultronblomman sa...

Jag skulle aldrig påpeka för någon som jag inte har en säker relation med att de har en kråka synlig i näsan. Det är ett av de mest pinsamma påpekanden man kan göra. Med säker relation menar jag att jag känner personen tillräckligt väl för att vet att peronen, trots det pinsamma, skulle kunna "ta" ett sådant påpekande. Men jag tycker det är ganska läbbigt och se någon med en synlig kråka. HAr du hört talas om de som kan kallas "helikopter"? En som åker ut och in i näsborrens öppning med andningen! UÄHK!

Det jag har ännu svårare med är att tillstå att någon luktar svett. Och därför är det min värsta ångest - att lukt svett själv!!

Mallan sa...

*asg*
Nog fasen berättar man lite fint.
Så den hade nog inte suttit där så länge.

EDS Mamman sa...

Ha ha ha, du e ju helt underbar!! Önskar dig en snorkråksfri och trevlig helg :-D

/ Pia

Mr Lee sa...

Hoppas Sverige losar så vi inte kommer med till VM!

De pengarna det kostar att visa fotbolls VM kan vi göra något mycket bättre med, ex visa mer F1. ;)

(Blir det inget fotbolls VM för Sverige så är jag rätt säker på att Monas man inte kommer att ägna lika mycket tid (sovande?) framför TV och då kanske hon kan få sig lite.)

wettexvärlden sa...

*klök*

Och de där som gör det i bilen och tror ingen ser...

*rrrääälch*

Eva-Lotta sa...

Du är underbar...först garvade jag..sen gick jag till spegeln och kollade att det såg ok ut,nu kommer jag va lite nojjig över kråkor ett par dar framöver...har också butik och vill inte se äcklo ut.:)

Ebba G sa...

Äh, din karl kan mycket väl ha sett den där kråkan men inte sagt något. Varför skulle han säga det? Han tar ju hand om sina, så han förutsätter väl att du gör utgrävningar lite då och då (lite diskret alltså). Så ta du på dig ditt raffset - men om du vill det han kommer att tro att du vill så är det väl bäst att ta det efter matchen... han KAN ju vara impotent under tiden hans sinnen är upptagna med bollar och puckar och sånt, du vet, män har ju lite svårt att göra flera saker samtidigt...

Maria sa...

du e helt skruvad Mona...å jag som trodde jag var sjuk....Fast jag har fått en kille att slicka på min snorkråka en gång...Den storyn drar jag en annan gång...kram å den var låååååång, geggig o grön!!!

Maria

Anonym sa...

Hm...han den där som är gift med hon Anna Anka. Verkar inte han rätt tålig. Och rik. Du borde kunna hämta något där...?

Anne sa...

Snorkråkor är uräckligt! Har du tänkt på vad många det är som kör bil och har fingrarna halvvägs uppe i hjärnan.De flesta är av det manliga könet.
Måste säga att det är svårt att säga till någon att "du, det hänger ut nåt ur näsan på dig".

Ser fram emot stripp rapportering.