lördag 17 oktober 2009

The wake up call. För maken. Hehe.Jag har ju en viss självinsikt varför jag alltid varit medveten om att jag är en tjatkärring när det kommer till vårt hem. Maken klagar ofta över att han minsann jobbar dygnet runt och sen ska behöva göra en massa skit hemma.

Är hos kära väninnan igår. Hennes man har om möjligt ett "tyngre" jobb än min make. Vi sitter och beklagar oss lite över de otroligt många gemensamma nämnare våra män har tillsammans. Över hur man kan vara så disträ att man inte SER saker. Ja ni vet vad jag talar om.

Plötsligt drar hon fram en mapp. Framsidan är utformad såsom ett husprospekt. Ett sånt man får på visningar. Jag öppnar det och kissar på mig.

Min otroligt välorganiserade väninna har gjort ett mycket genomtänkt schema över saker som måste fixas i huset, både tillfälliga grejer och återkommande rutiner. Vem som ska göra vad liksom.

Och när jag har läst igenom den 4-sidiga mappen så inser jag att min man har kommit alltför lätt undan. För plötsligt kan jag ju jämföra på rätt sätt: båda männen är egna företagare med stort ansvar. Och jobbar svinmycket.

Så gnäller han en enda gång till över att han måste tömma soporna (yepp, han är sopansvarig) så kommer jag att trycka ned väninnans mapp i halsen på honom.

Herregud som jag har skämt bort honom.

Här ska göras en mapp.

10 kommentarer:

Farbror Blå sa...

hmmmm..."båda männen är egna företagare med stort ansvar. Och jobbar svinmycket."

Och du ska alltså ge din stackars man mer att göra??!

Jag får inte ihop det? Men jag är ju oxå en man:)

En förklaring tack!

MonasUniversum sa...

Det finns tillfällen när bloggläsare ska ge fan i att kommentera!!=)

Och för övrigt: JAG DÅ?!

Anonym sa...

Jag tycker att män glömmer bort en sak...Vad fasen skulle de ta sig till om de var själva..utan fru/sambo... som fixade hemmet o hela kittet...

Frun/sambon jobbar förmodligen... HAr förmodligen en ehl del ansvar också...O ovan på de drar de hela lasset hemma...

Prioriteringen är jobbet!!!!!!!!! De är viktigast alltså???


Hmmmmm?????

Jag

http://ahvarforinte.blogg.se

Anonym sa...

JO, jo, man ska se upp, makar skall skämmas bort lagom mycket.

Flyttågeln

Malin J sa...

Ehr...För det är ju inte så att kvinnor jobbar oxå och tar huvudansvaret för barnen "för det är ju ändå bara mamma som duger"sen ska man ta hand om hushållet matlagning och komma ihåg när alla fyller år och när det är träning, tandläkare osv osv.

Nä Pärm ska det bli, en tjock en. Tack för tipset!(fast det är klart klarar han av att missa att damsugaren står mitt i hallen så lär han missa pärmen med)

Farbror Blå sa...

Förstår ni kvinnor vad ni egentligen säger? Om det är så att NI drar HELA lasset så är det ju också per definition NI som uppfostrar alla män till att bli...? Just det? Alltså skyll er själva. F.ö. så jobbar jag också svinmycket och offrar mig för familjen och hjälper till så mycket jag kan...Och ni anar inte vad man som just man kan offra för sina nära och kära..:)

Däremot är NI kvinnor traditionellt bättre på att visa uppskattning för det vi män gör, när vi gör det. Det är vi än skitdåliga på att göra när NI gör det ni gör...:)

Och Mona, jag vet alltför väl...:) It´s a dead end street...

hmmm...känner igen den här debatten:)

Dubbelörn sa...

Jag skrattar så tårarna rinner... Det här är underbart!

Anonym sa...

Jag fattar fan inte varför vissa män måste jobba så svinmycket som du säger. Är de effektiva, lägger de sig i alla saker som sker i företaget,även det som vilken anstäld som hellst har till uppgift att sköta och säkert gör det minst lika bra utan chefens extra koll, litar de inte på de anställda? JAg blir mest förbannad på män som din. Som bara sätter sig själv, sina excel ark och liknande pill före barn, fru, hem, och annat vesäntligt. Det andra är värdsligt. Min man har också eget, men jag skulle ha väldigt svårt att acceptera om hans jobb behov alltid skulle komma före mitt och familens behov. Män som tvunget vill jobba jämt bör bo själva i en etta, äte ute och anlita städ hjälp och kemtvätt. Men inte gifta sig för att få den servicen!

Anonym sa...

Craaavings! Vill ha en sån mapp!!! Nu!!!
Bilden är aningens otydlig, kan jag få lite tydligare uppslag på saker som skulle kunna tänkas stå där.
/Desperate Housewife

Elenore sa...

Nu vill vi ju veta vad som står i mappen. Tips på uppdelningen tack!