lördag 31 oktober 2009

Hörrni, ni män! VAD är problemet?


Vad är det med er och er strumpkultur? Efter ett drygt decennium så har jag fått nog.

Detta är makens 136 strumpor, minus de som ligger i tvätten och de han har på sig. Och alla dom som tonåringen 'lånat'.

28 av dom är de hål i, och slängda i soporna sedan 5 minuter. Detta eftersom maken, trots alla år tillsammans, inte fattar svenska när jag förklarar att strumpstopperskor sedan länge är ett utdött yrke och 'släng dem för f-n'. Men nejdå, här ska sparas.

Och trots att han då har minst 108 st hela, fördelat i TVÅ byrålådor, så får jag i alla fall en gång i veckan höra: ''var är mina strumpor, inga passar ihop'' och ''det är ju själva f-n att dom är spårlöst borta i det här huset!'', övertygad om att jag ger bort eller slänger dom.
99% av dem är svarta, fast ändå olika, men om man har så många att det räcker till att förse en hel byhåla med karlar, så det ju inte så jäkla konstigt att han aldrig får dem att matcha!

Och kalsonger ska vi inte ens prata om. 3 stora byrålådor.

Alltså: exakt vad är det för sjukdom ni lider av?

24 kommentarer:

E sa...

var glad att de är i samma färg. min hara alla i olika färg, och aldrig hittar man ett helt par. tvättmaskins-monstret äter upp en av varje helt enkelt.

MonasUniversum sa...

Mmm, eller hur. De må vara 99% svarta, men de är ändå olika och det är ett jävla liv här hemma. Jag kan ärligt säga att jag fick en chock när jag räknade dem. Och då undrar man ju vad han gnäller om!!

Monica sa...

som tur är det Magnus som tvättar hgär hermma så det är ordning på alla strumpor och dyl, tur det !
Jag är en riktig slarver så det skulle bara vara udda strumpor!

William Wistman sa...

Sedan flera år köper jag samma sort, svarta med en liten symbol på. Skitsmart tycker vi alla.

Camilla sa...

hahahahaha UNDERBART! Ser ut som utslänga sniglar på golvet!

Här har vi samma problem, men efter åtskilliga paket poststrumpor (prenumeration) som är likadana är det inget större problem att para ihop dom.

Wayne sa...

Varför har du en kandelaber som är större än en dvärg? Kasta den, skitful. nej jag har inte glömt vad du sagt om mina fina växter)

Så länge det är någorlunda samma färg på strumporna så spelar det fan ingen större roll.

Agnes sa...

När jag var liten hade vi små plastringar med typ "hullingar/flärpar" i som man petade in en liten snibb var av strumporna när man tog av sig dem och la dem i tvättkorgen och så lät man ringen sitta kvar i tvätten och sen hängde man upp dem med ringen kvar eller så hängde man samma par med en klädnypa. På det sättet har man alltid koll på vilka som hör ihop oavsett om alla är svarta men ändå olika. Det kanske vore nåt för maken. Fast det skulle behövas fasligt många plastringar...eller hur många strumpor kan en man göra av med på en vecka...136 st låter liiite obsessed.

Anonym sa...

Jodå, maken har ca en miljard svarta strumpor där inga hör ihop. Värst är nog att även jag oftast kör svarta strumpor och maken (som är huvudtvättansvarig i det här hushållet) har lite svårt att se skillnad på storlekarna. Sötast är det nog när jag hittar småtjejernas kläder i mina lådor; jag skrattar och väljer att ta det som en komplimang (som OM jag skulle få på mig en 7-årings leggings liksom!) =) /NinaPX

Mimmi sa...

Jag ledsnade så jag köpte ett gäng likadana till mig själv på Gekås. Kostade 15kr för två par.
Ett par av dem är dock i fel stl, de måste packat fel eller nåt. Det kommer slängas när jag hittar det så jag slipper mäta dem varje gång jag parar ihop dem.
Maken har dock en jäkla massa olika sorter, de flesta med nån form av märke längst upp. Så det är väl någorlunda ok.

Jenny E sa...

Jag säger bara STRUMPKLÄMMOR. Ett måste om man inte sk få psykbryt. Ingen strumpsortering alls!

Man sätter ihop strumporna med en klämma redan när man lägger dem i tvätten, sedan håller de ihop hela vägen tills de är torra! Verkar rejält fånigt men är jäkligt praktiskt!

Vi har dessa: http://www.saveyoursocks.com/ (fast utan den där hållaren)
Hittade även dessa:
http://www.laba.se/product_info.php?products_id=491
http://www.help-tuote.fi/supi/suomalaista_laatuasv.html

Osloskånskan sa...

Köp ALLTID samma sort, många åt gången, så funkar det.

Ebba G sa...

Varför inte lära maken att gå barfota?

Gun sa...

Hahaha! Du vet väl att mäns hjärnor slutar utvecklas när de fyller tolv..det kan förklara en del (skrev precis om det och det passade så bra när jag kom in här)! Förlåt att jag skrattar, egentligen är det jäkligt frustrerande..

Annett sa...

Bästa rådet är nog att slänga hela högen och köpa typ 20 par exakt likadana svarta, så kan han ta vilka strumpor som helst! Fast man slipper ju inte ifrån problemet med att sitta och syna vilka som är väster-tåade och vilka som är höger-tåade... ;-)

Suzan sa...

hahahaha..

Anonym sa...

Karlar är ett släkte för sig!
Ser ut som mördarsniglar på erat golv...
Underbar KANDELABER i bakgrunden!

Åsaiskåne sa...

Jamen jag har också en sån...... Och jag har också gjort precis som du! Räknat dom och undrat vad f-n han håller på med (men vi är ju också födda samma dag, du och jag, har jag räknat ut)
- någon tar mina strumpor, de bara försvinner, gnäll, gnäll. Önska sig nya i present eftersom så många försvunnit....
Och jag säger att jag kanske slängt ett eller annat par med hål i, men det fick jag inte, han ska avgöra själv när det är dags......
Och så finns det 28, ja tjugoåtta!, par oöppnade i byrålådan! Men de räknas inte.....
Suck!

Farbror Blå sa...

Det är svårt att hitta perfekta strumpor och perfekta kalsonger. Därför spar vi dem även ifall det är hål i dem.

Anonym sa...

Hallå! HAHAhahaha jag tror det är någon som skojar med oss som tvättar och försöker sotera strumpor. Mitt tips är kasta alla som inte hör ihop rätt det finns nya att köpa =)) Lottelis

MonasUniversum sa...

Jenny E: amentack, det där ska jag kolla upp!

Wayne: du förstår dig inte på sånt där. Gå och vattna din fula blomma istället!

Anonym sa...

Släng ALLA strumpor. Köp 25 par nya likadana (räcker tre veckor). Jag lovar att de alla kommer att bli slitna eller gå sönder ungefär samtidigt om ngt/ngra år. Gör då om proceduren med att slänga alla och köpa nya. Minst ansträngning som kanske kostar några kronor mer, men det är väl investerade kronor!

Då kan man till och med köpa några färgglada randiga och prickiga strumpor och tycka att det är lite charmigt att para ihop dem.
/ullis

Suzie sa...

Jag har haft samma problem i flera år. Eftersom de jag bor med ahar haft en förmåga att inte lägga båda strumporna i tvätten samtidigt är det omöjligt att para ihop dem. Så jag slänger alla strumpor i en stor låda, vill familjemedlemmarna ha ett par strumpor?? Jamen gå till lådan och leta dig ett par....

Hur jag gör med mina? Tvättar mina kläder för sig så klart!!!

Anonym sa...

Såg att du hade blivit tipsad om strumpnyporna! De fungerar jättbra och man sparar otroligt mycket tid. Vi är ett UF-företag som säljer sådana nypor och vi säljer 20 st för 50 kronor (mycket lägre pris än konkurrenterna). Om du är intresserad så får du jättegärna höra av dig! Antingen på vår mail (Pinchituf@gmail.com) eller skriv en kommentar i vår blogg, pinchituf.blogg.se.

Anonym sa...

Hett tips är strumpklämmorna från myAqua.se. Enkla att använda samt kommer med en liten krok för upphängd torkning.

Även om alla strumpor är svarta så finns det en tendens till omaka par.