onsdag 21 oktober 2009

Kärringar bakom ratten. Och dumma jävla bloggsvar!


Hur kommer det sig att kärringar har såna enorma problem med högerregeln? Som den här idioten. Som drog upp fönstret och låste dörren när jag skulle lära henne lite trafikvett. Så jag sparkade på hennes dörr istället. Lagom moget. Och hon höll på att bajsa på sig.

34 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Högerregeln??!! Högerregeln i Stockholm??!! Har aldrig någonsin sett någon tillämpa den under alla mina år i den stan...

Men här jädrar i min låda, här är det högerregeln till absurdum!! De stannar när jag befinner mig flera hundra meter fr korsningen *asg*.

Joey sa...

Eeyyy!!! Det där är ju min morsa. :D

Annette sa...

Själv fick jag motta ett dödshot häromdagen när en idiot höll på att klippa tånaglarna av mig, på ett övergångsställe. Han tålde väl inte att jag dängde handflatan i plåtskåpet...?
Högerregeln - är det så man håller reda på vilken hand man hälsar med?

annika sa...

Skärp dig Mona! :) Du kan ju åka dit för skadgörelse eller åverkan på annans egendom! Jag kommer aldrig mer att köra bil i Stockholm,oops om man gör ett misstag och du är i närheten...jag vill inte ha bajs på mitt förarsäte! :)
Hoppas fortsättningen av dagen blir bättre!

E sa...

högerregeln är för amatörer. har du inte lärt dig att fetast idiot går först i stockholm?

Monica sa...

men nu får du vel fan lugna ner dig snart så får du böter och rättegång haha!!
Höger regel gillar jag , och den är min !!

Helena m. 4 sa...

Sniff sniff ... joorå - visst luktar det lite "road-rage"...
Eller... ?!?

Pernilla sa...

Jag ser att vi hade samma irritationsmoment idag. Har alltid gillat dig Mona!

http://skrivarmamma.blogspot.com/2009/10/kara-medtrafikanter.html

MonasUniversum sa...

Elisabeth: Johåda, de flesta kan. Men fan inte på östermalm.

Joey: well, i så fall har du en jävligt gammal morsa!!

Annette: Mm, jag är svinnoga med att respektera övergångsställen och 30-skyltar. Men det här fenomenet med högerregeln fungerar ALDRIG på Östermalm. För där tror kärringarna att de kan köra som de vill. Hade jag haft makens Jeep så hade jag kört på henne. Lätt. Nu var det min bil och jag orkar inte hålla på och fixa med plåtverkstad..

Annika: I know, men återigen: det är något speciellt med Östermalm. Jag blir skogstokig på alla kärringar där. De kan verkligen inte köra bil, jag skojar inte. Kärringen höll på att bli påkörd lite längre fram då en annan bilist lackade ur på henne.

Och högerregeln är enkel: man ska tänka att man ska vara rädd om sin passagerare, alltså stannar man när det kommer bilar från den sidan. Hur svårt kan det vara liksom.

Monica; du, jag var skitlugn. Då ska du se när jag ruttnar!

Helena m 4: haha!

Pernilla: ska in till dig efter maten..

Sofia sa...

Hittade till din blogg för ett par veckor sedan. Nu kan jag inte släppa den, är in och kollar minst en gång om dagen. Du skriver så jäkla bra, men jag skulle fan inte vilja göra dig förbannad i trafiken. Själv nöjer jag med med att peka finger och skrika åt kärringar som inte kan köra

Ewa sa...

Mona, jag tror du behöver gå en kurs i hur man hanterar road rage. Julklappstips till dina nära och kära. :D

Anne sa...

Hej Mona.

Var det du som skrev en kommentar hos min dotra och ville köpa muttgodisar??
Isådfall kan du vinna sådana där nu.
http://www.gammalfjortis.se/

Ha det bäst och ta det lugnt i trafiken ;)

Monica sa...

benny pluss ? christina 3 nov föredrag ? Ska du dit??

Anonym sa...

Heja Mona! Precis mina takter! I den stad jag ofta kör i förekommer precis samma sak, plus att blinkers tydligen saknas på de flesta bilar och att förarna sitter med skygglappar. Gissa om långa fingret kommer upp samtidigt som signalhornet låter länge... Misstänker starkt att förarna i den här staden fått sitt körkort med "flingorna" alternativt hittat ett.
Du förgyller verklingen min dag med dina "händelser".

MonasUniversum sa...

Sofia: Nämen, vad du är gullig, tack! Och varmt välkommen. Just nu har jag extrem bloggtorka, men det brukar gå över rätt snabbt.

Anne: Va, MUTTGODIS?! Nä, det var inte jag, men nu blir jag nyfiken. Måste gå in och kolla!

Ewa: haha, kanske vore en bra affärsidé!

Monica: kan inte, måste gå på bajsskrivarkursen. Tänkte skicka maken däremot..Tror att den är jättebra.

Gun sa...

Hahaha, lite hetlevrad eller?

Sv: Det låter som en ganska bra idé att byta karl med varann faktiskt. Vi kan ju byta på prov ett tag. Ombyte förnöjer...
När jag fått in lite pengar och du har frysen full av bullar kan vi ju byta tillbaka igen;)

Mr Lee sa...

Fick ge en SUV förare lite repliker förra veckan. Förklarade att det gick jättebra att ställa sig där jag stod, jag har ratt på min bil.

Nästa gång får du börja med att lite artigt fråga om de har körkort´. :)

William Wistman sa...

Kärring? Men, det var ju jag.

Smultronblomman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Smultronblomman sa...

Fortfarande PMS??
Gick i klinch med en "subba" som inte kunde få in sin Suzuki Jeep på två rutors bredd utan hamnade mitt över strecken. Hon for ut och gapade på mig för att jag var i vägen när hon skulle justera. "Jag trodde du skulle lyckas parkera når du hade två rutor att komma in på. Lär dig parkera!" Gissa om hon gnydde när hon skenade bort därifrån. Är det någon som är intresserad av bilnumret? Hände i Halmstad på en av sjukhusets parkeringar i onsdags förra veckan... Memorerade det i fall det skulle uppstått några nya repor eöller bucklor medans jag var inne på ett uppdrag.

Tog bort inlägget en stund för det var så mycket stavfel upptäckte jag.. :D

MonasUniversum sa...

Wille: amenellerhur att det var!

Smultron: kan du fethaja att jag har!

Smultronblomman sa...

Angående PMS;
Välkommen i klubben! Ska vi gå ut och "spöa upp" nån.....?

Anonym sa...

"Drog upp fönstret och låste dörren". Mycket klok dam. Det skulle jag ocksǻ ha gjort. För säkerhets skull kör jag inte pǻ Östermalm eller annat ställe där man riskerar att möta Mona. Ingen annanstans heller för den delan.

Flyttfǻgeln

Lena sa...

Känner igen mig lite i ditt bilhumör, det är lite lugnare i trafiken norrut faktiskt,
Du är toppen!!!, vid dåligt humör lindrar din blogg som jag försöker besöka varje dag!!!

Huskatt sa...

ha ha, ja en spark i sidan är vad som krävs!

msn00b sa...

Men allvarligt? Om du är så arg att du ställer dig och sparkar på en annan människas bil så är det väl inte så konstigt att hon blir rädd för dig och låser dörren? Grattis, du lyckades skrämma någon med hot om våld. Verkligen beundransvärt.

MonasUniversum sa...

msn00b: Men nu är det ju så här att om man INTE KAN TRAFIKREGLER SÅ UTGÖR MAN EN FARA FÖR ANDRA MÄNNISKOR OCH ÄR MAN DESSUTOM ÖVER 75 SÅ KANSKE MAN SKULLE GENOMGÅ ETT TRAFIKTEST!

Så ja, jag kommer sparka varenda jävla bil jag ser, SOM UTGÖR TRAFIKFAROR! Hade jag kört, SOM JAG ENLIGT TRAFIKREGLERNA HAR RÄTT ATT GÖRA, så hade hon kört rakt in i sidan på mig. Där mitt barn hade suttit.

Nu blir jag jävligt förbannad.

Tänkte bara sa...

Hahaha! Jag tror att jag älskar dig! Sparka på bara, då känner jag mig mindre ensam om det beteendet :)

msn00b sa...

Du menar på samma sätt som du beskriver att du själv kör för fort mest hela tiden? Är det mindre trafikfarligt? Eller hur du uppenbarligen är mer intresserad av att hålla på din rätt i trafiken hellre än att samverka med andra trafikanter. Något som förövrigt tas upp i körkortsteorin under rubriken "farligt trafikbeteende". Ang regler så finns det regler för hur vi måste förhålla oss till våra medmänniskor också, exempelvis att det är olagligt att hota någon med fysiskt våld eller åverkan på egendom.

MonasUniversum sa...

msnwhatever: Du. Den här bloggen är till för att roa. Uppenbarligen roar den inte dig. Hejdå.

msn00b sa...

Jodå den roar mig alltsomoftast. Allra, allra oftast tycker jag att du är smart, rolig, snygg och bjuder alldeles hejdlöst mycket på digsjälv. Kort sagt du är en av de jag läser varje dag just för att jag uppskattar din blogg och den bild av digsjälv du ger. I just det här inlägget var du dock inte den smarta, härliga brud jag skymtat i övriga bloggen.

Att det i dina ögon innebär att jag borde sluta läsa, eller att jag bara får kommentera om jag hejjar på dig och tycker "bra gjort!" Om allt du gör då ställer du högre krav på dina läsare än på dig själv.

Anonym sa...

noob/nub/nab/snoob/n00b/newb/nåb/froob - Betyder ungefär "nybörjare". Stavas ofta n00b. Ursprungligen en omskrivning av "Newbie".

Alla är vi barn i början.

Min Egen Jävla Kurrekurreduttö sa...

Jag ska till Stockholm snart. Ibland skiter jag i högerregeln.

Jag kommer att vara skitskraj för Mona.

MonasUniversum sa...

Min egen: Haha, välkommen, men du, åk inte på Östermalm. Inte om du är rädd om bilen. Genomsnittsåldern på de som kör ligger på typ 68 år..