torsdag 1 april 2010

Om att bli omkördDet här skulle kunna var min behå, men det är det inte. Det är tonåringens. Ja, man skulle ju kunna önska att hon hade behåar med Hello Kitty eller Spöket Laban på. Eller hjärtan. Faktiskt. Det här blir så...uppenbart.

Och det får mig att börja fundera. Mina behåar kostar förvisso runt 1200 kr (för att jag köper dem hos en behåspecialist i Gamla Stan. Det blir lätt så när man har stora brön som väger ton.) men det finns fanimej inget sexigt i dom över huvud taget. Så då undrar jag: är jag ensam om att ha tappat stinget?

Hellskotta, säg att ni är lika tråkiga.

Eller så ljuger ni och säger att hela byrålådan är full av HankyPanky-underkläder.

43 kommentarer:

Jesse sa...

Jag har skitsvårt att hitta en bra BH och min C/D kupa är ju ändå "liten" jämnfört med dig..

Är det något fel på HankyPanky? :P

MonasUniversum sa...

Näää, det är inget fel. Jag är bara avundsjuk!

Nämen seriöst: jag har svårt att köpa såna behåar då banden oftast är för smala, och det gör då för ont i axlarna. Klart att det finns snygga behåar i min storlek också, men utbudet är bra mycket mindre.=)

Mimmi sa...

Förut körde jag på vad som var snyggast, nu är det bekvämt som gäller. Även om det finns några lite "roligare" så är det ju inte de som används till vardags direkt.
Det måste ju vara för att vi växt oss smartare, inte att vi blivit äldre och tråkigare. Eller hur?

Anonym sa...

Jag har knappt några brön så jag kör helst utan. Det är så jäkla obekvämt. På jobbet måste jag ju och då blir det basic basic och alltså boring boring.

Finnpajsaren sa...

I could kill för den där. Jag ska banne mig komma i en sån där snygging en dag. Nytt mål helt klart.
För när var jag sexig under senast...? Nä just det.

wettexvärlden sa...

Jösses.
Här är det urtvättat och stenålders som gäller.
Har också ett mindre helvete att hitta något som passar. Mannen har frågat efter storleken flera gånger för att han vill köpa hankypankysaker. Men jag måste prova annars blir det bara pannkaka...
Ibland tänker jag att det hade varit mycket enklare med 75A.

Anonym sa...

Jag har en storlek som gör att jag kan ha det mesta men jag föredrar bekväma saker som sitter snyggt under kläderna. Så fort det är spets eller annat pynt tycker jag att det ser fult ut med kläder på. Jag antar att jag är lite gammal och tråkig som hellre ser snygg ut med alla kläder på än i bara underkläderna.

Pillargontanten sa...

Mina yttepyttetuttar, som dessutom blivit ännu mindre iom liten viktnedgång, varför kan man ju undra?! Har helt vanliga tråkiga BH:ar, men de går att köpa billigt på HM, eller Lindex.... Fast jag får köpa ofta...
Allra bäst trivs jag i SportBH, från Newbody, och hur HankyPanky är det ;)

Annika sa...

Mognad Mona, mognad! Det är därför man blir bekvämare med åren! :) Å mer praktisk - även om bh:n på bilden är snygg så...snörena kan ramla fram mellan skjortknapparna, de kan göra att det ser knöligt ut under t-shirten. Å sen då, ärligt hur fräscha är banden efter 1000 tvättar (fast så länge brukar ungdomarnas så underverk inte räcka, ägarinnan tröttnar...) när de hela tiden får lite svart överskottsfärg på sig?!
Mognad Mona,inte tappat sting!

Isabelle sa...

Jämfört med vad jag haft i tre års tid nu så tror jag dina behåar är supersexiga. Men fatta, om ca fyra veckor kan jag ut och köpa något riktigt snyggt :)

MonasUniversum sa...

Girls; skönt att se att jag inte är ensam.

Och Annika: du har så jävla rätt. Tänkte inte på det. Att banden ser för jävliga ut efter ett tag...och att det faktiskt blir köligt. Herregud så rätt du har. Kan vi ju tänka allihop..=))

Jessika sa...

Jag köper dyra behåar. Jag upptäckte att jag helt enkelt bara inte använder de jag köper från typ HM. Ju skönare de är desto mer använder jag dem (of course!). Och då börjar det vid 500 kr. Men jag brukar stanna vid 8-900 kr. En gång har jag blivit FULLSTÄNDIGT förälskad i en för 1500 kr men ja, det blev inget med det.

Marlene sa...

Kan trösta med att det inte behöver ha med alder att göra - jag inledde mina en-gang-om-aret-inköp av fem likadana bhar i olika färger när jag var arton, due to problem med att hitta rätt storlek nagon annanstans än i en pytteliten växjö-affär.

Men manga suckar över godsakerna pa h&m har det blivit...

Jenny sa...

Spets is da shit.. Gillar det. & mannen blir go & gla ;)
Hade stora tuttar innan op. men dom försvann som en avlöning. NU är jag tacksam för att bh:ar finns.. som kan fånga upp misären.
& vad är då bättre än lite spets..

Jessika sa...

Spets indeed! Det är "skönt" att känna sig fint under så spets och små rosetter, inga seriefigurer här heller. Mitt vildaste senaste inköp är en klarröd, har ingen aning vad jag kan ha över men den sa köp mig i affären.

Anonym sa...

Har storlek G. Hittar man inte på HM, eller Lindex, eller.....
Köper mina på Change, dyrare än Lindex, men inte några 1500 kr heller./Greta

Kia sa...

Jag köper lite blandat. Men visst har jag del "raffiga" grejer. Men den de är till för brukar vara mer intresserad av text-tv´s fotbollsresultat.....
Har inte mycket att stoppa i, skulle vilja ha större. Men att operera? Det finns väl en mening med att jag ser ut som jag gör. Men det skulle va kul.

Ann-Katrin sa...

Nej, tråkig är jag på andra fronter, inte på BH-fronten. Nå't kul ska man väl ha...

Heidi sa...

Du får köpa en "basic" (tråkig?) behå och brodera dit något snyggt själv alternativt sätta lite band eller annat.. eh.. fancy.. ;)

Matte of Enzo sa...

Asså, jag tänker så här; (och ja, jag fyller snart 40)

Bekvämt, funktionellt, snyggt och praktiskt = vardag.
Att vara vuxen, med ICA-kort och pensionssparande innebär att man letar efter en funktionell BH - man känner sin kropp och dess behov.

Hanky-Panky/kinky = fyller ett syfte å då får man kanske lida pin för att vara lite fin - tunna BH band eller en BH som mest är snygg, men som inte fyller en dagsfunktion.
Se till att få vara just fin, men att då ligga på divanen och bli uppvaktad.
I scratch your back & you scratch mine. Typ. :o)

Stina sa...

Jag vet precis vilken butik du menar, Mona. Jeez! Snacka om att det blir aningen intimt när man provar. Men å andra sidan blir behagen jäkligt behagliga...

NinaPX sa...

Några små tandtrådssmala BH's funkar inte här, boppisarna är för stora för det. Kvalitet och komfort är ledorden vid inköp. Jag kan däremot rekommendera Change i Täby C, riktigt snygga saker även i större storlekar och underbara Butikssäljare som hjälper en att hitta både rätt storlek o form! //NinaPX

Sus sa...

3 för 2 på Lindex.
Ju större desto bättre.
Ibland har jag en liten rosett på trosorna, men magen hänger över den.

Mitt i Fågelsången sa...

Har helt snöat in på olika modeller från Triumph - de sitter utan tvekan bäst.

Läste förresten en artikel om bh:ar häromdagen och smala vs breda axelband. Bn:n runt och kuporna ska tydligen i sig hålla allt på plats utan att banden tar tyngd, så även stor byst ska, om bn:n är rätt, kunna ha smala band. Sägs det.

Jessika sa...

Fast de där spetsiga behå-arna. Rätt utprovade så är de lika skönade som en o-spetsig. Nu har jag rätt stor byst och ett tag så verkade allt vara vadderat. Alltså, jag behöver faktiskt INTE vadderat.

Inna sa...

Har man 75DD är det en lycka när man hittar en bh som sitter bra och som inte kostar skjortan! Då spelar det inte så stor roll hur sexig den är. Bara tuttarna sitter på plats!
Jag vill ha en bh som håller skiten på plats.
Men visst finns det en och annan sex-bh i byrålådan som mer handlar om att visa upp godsakerna och sedan snabbt plockas av =)

jennie sa...

Satsar helt och fullt på creem bh:ar, med vissa undantag. Har liksom de flesta här svårt att klämma in behagen i rysch och pysch underkläder, men får kompensera med snyggt nertill istället. Har lyckats med konststycket att hitta en man som tycker "bara underkläderna är svarta så är det HETT", så det är rätt lätt att göra honom nöjd!

Malde sa...

Ett gäng Abecita som har varit vita en gång. Ett par svarta likadana. Sedan har jag ett par hanky-panky, som jag nästan aldrig använder, mer än möjligen från badrummet till sovrummet innan Maken sliter av den ;-) Trosor har jag mest vita Sloggi, förutom de som är lite hanky-panky.

Familjen skogstokig sa...

Omkörd är bara förnamnet.

Chantelle senso. I svart. Oslagbar, funkar alltid. Dyr. Change har hyfsade saker i absurda storlekar också (jag hade 65 J när jag ammade. Hitta den bh'n, du!) Nu har det minskat lite, men change är fortfarande ett säkert kort. fast jag är inte så inne på spets, det syns genom tshirts

Monica sa...

Hmm.. är jag din enda läsare som direkt undrar; VART!?! har tonåringen köpt den där!? Fy fan vad snygg! Vill ha!

Chrissan sa...

Ingen risk med en F-kupa att man har några hanky-panky-bh-ar precis.;)

Fröken Finemang sa...

Jag köper mina på kappahl. och hittar jag en som passar, ja då blir det fyra till, likadana. ska dock ta mig in på change och handla och få experthjälp. finemang det. :)

så här hänger det inte på ålder eller så, mest på det enda som fungerar. o det får gubben ta. mest får de hänga löst hemmavid dock. (mest för att inte så många av mina behåar är så bekväma att de kan vara på 20 timmar per dygn eller så.. :)

Anonym sa...

Mona!

HUR intresserad är Din make av Dej I BH???? Skit samma vad Du har på dej under kläderna. Har Ni producerat en tonåring tillsammans så antar jag att han redan vet vad som finns innanför din svindyra, och kanske inte supersexiga BH, trots detta är han väl supernöjd med det innehållet?! Glad påsk förresten, Du är helt underbar!

Anonym sa...

Ett tips, köp på nätet ni som är lite mer välutrustade. Kan rekomendera bravissimo.com. Kanonblogg Mona!

MonasUniversum sa...

..behån kommer från HankyPanky...

MonasUniversum sa...

...eller om det var Nellys.com

HannaH sa...

Det här med bhåar måste ändå vara ett av de värsta problemen vi kvinnor har.
För det mesta måste man ju ha en, om man inte har jättesmå, men inte fan vill man behöva stå där i ett kalt provrum med spotlights och speglar i varje hörn.
Och har man sedan 75F och vill hitta nåtts nyggt får man stå där många gånger. Inte vill man som 23 åring ha "tant" behåar...

Om en fegis sa...

Jag har en tonåring som hela tiden snor mina kläder, och även mina BH:ar.
Även om det är jävligt störigt så är det ju även en liten ego boost när man börjar få galopperande 40-årskris.

Frida sa...

Alltså jag har the same problem. Så min käre man gav mig ett stort presentkort när jag fyllde år i september. Frossade loss i spets och grejs i kupa modell större, och matchande axelband. Men vad har jag på mig? En svart slät amningsbehå. Min yngsta är 2 år. Och jag ammade aldrig. Uäck. Men den är rätt cool efter et par glas rött, då fnäpper man likson ned själva kuoprna och kvar är baar banedn runt om. Lite spindelkvinnan goes förort. Ja. Efter ett par glas som sagt. Och kanske på fastande mage.

Frida sa...

Och jag lagar mat samtidigt som jag skriver kommerntarer. Inte så säker på tangenterna som synes. Men du fattar.

Frida sa...

Sedan undrar jag helt ärligt. Snobben på bh:n? På riktigt? Skulle du verkligen föredra att hon bar det?

Jessika sa...

Den finns inte på, um, hanky panky, eller nelly.com. Eller så letade jag slarvigt.

MonasUniversum sa...

Ujuj, så fel jag hade. Frågade tonåringen för 10 sekunder sen: H&M, köptes för ett år sen, men hon säger att dom har kommit tillbaka. Hon såg dom i veckan..