lördag 17 april 2010

När tekniken är oförklarlig för ett ärkepucko

Jag ska sluta och tjata om min nya mobiltelefon HTC Desire, men något hände som gjorde mig aningen förbryllad.

Jag satt och pillade med Kontakterna när det plötsligt dök upp en fråga på skärmen. Nåt om ifall jag ville mecka ihop Facebook med kontakterna. Som vanligt så var jag lite för het på gröten och tryckte ja utan att tänka mig för.

Plötsligt låg alla mina Facebook-vänner i min telefonbok. Jaha, tänkte jag. Varför då liksom.

Lite senare tog jag mig tid att kolla noggrannare eftersom jag inte för mitt liv kunde förstå varför dom las just precis där.

Tror ni inte på fan att telefonen på något vis sett till att leta upp mobiltelefonnumren till alla Facebookare, och därefter atuomatiskt pluppat in dom i Kontakter!

Jag fattar ingenting.

Eller så är jag osedvanligt jä*la korkad.

Ja, men nu har jag fått en förklaring. Och ja, jag bjuder på att jag blondast i hela Sverige! Herregud så blåst jag är ibland.

10 kommentarer:

Monica sa...

vad er problemet? är det bra eller anus?

Dubbelörn sa...

Vad är det du behöver förstå??!! Jag menar bryr du dig om hur gubbarna dyker upp i din tvruta?! Eller hur röster hörs i din radio?! *gapskrattarÄ*

Det viktiga är att de är där, eller hur? ;)

Same, same med Fejjan o mobilkontakterna i din HTC...

Ansträng inte dina grå celler till detta. Det finns annat att fundera kring :D.

Pussss

Anonym sa...

Min bror har en likadan telefon och berättade om den funktionen, alltså om nån av dina fb-vänner byter mobilnr och ändrar det i sin fb-profil så uppdateras din smarta telefon automatiskt...tror jag...jag fattar mig inte på såna där moderniteter... Ha en trevlig kväll! Cina

jennie sa...

Jag förstår inte varför just detta är så knepigt att förstå? Om din mobil är ihopkopplad med facebook så är det ju logiskt att den också kan ta vara på de telefonnummer dina vänner knappat in på facebook. Finurliga funktioner kan tyckas, men inte knepigare än något annat. Behöver inte förstå, bara att acceptera ;)

Malin sa...

Mona, Mona, Mona... personerna på FB har lagt in sina mobilnr och när du lägger till dem i din mobil kommer deras mobilnr med.
Not magic only teknik!

MonasUniversum sa...

Jo, jag vill förstå. Jag kan fatta att Facebookarna flyttas över, men inte att telefonen tar reda på vad respektive person har för mobilnummer. DET är konstigt tycker jag.

MonasUniversum sa...

Va? Lägger man ut sina mobilnummer på Facebook?

Jamen då fattar jag!

Jag är fan äldre än jag trodde.

Rosa sa...

Fnissar förtjust över att den blondaste av dom mörka köper en överteknisk mobil "bara för att kunna blogg med den". Ja jisses Mona,,,

MonasUniversum sa...

Rosa: har du tid att sitta här och fnissa åt mig? Du borde ju sitta på en buss till Hongkong nu...

Pangbruden sa...

Jaha..då är det bara att du slår en signal då..