måndag 5 april 2010

Årets förslag

Maken tycker att VI ska skriva bok.

"Asså, jag är ju bra på att komma på en storyline, och du är bra på att skriva. Hur enkelt som helst."

Una problema bara.

Vi har världens sämsta track record när det kommer till att samarbeta.

Plus en liten, liten detalj till.

Jag vill skriva en helt annan bok.

Sen är det ju så att det här landet är lite för litet för ännu en deckarförfattare. Eller ytterligare en chick lit författare. Det är bara löjligt att ens försöka. Å andra sidan så är kvaliteten på just chick lit-författare förvånansvärt låg och jag blir mörkrädd över hur dåligt de flesta presterar. (Av de kända författarna.)

Och så var det det här med tid. Maken tror att man skriver en bok på en pisskvart. Mellan matlagning och nattning av talibanen.  Yea right.

Hur som. Ska bara fundera ut en bra genre. För vi alla har en historia att berätta. Frågan är bara om den räcker till. Sen tycker jag att det har gått inflation i det här med att skriva en bok. Jag har funderat i 20 år, men får ju fan aldrig tummen ur.

Vad skulle du vilja göra om du fick välja helt fritt?

19 kommentarer:

Bibban sa...

Om jag fick välja fritt så skulle jag be dig samla alla kul saker från din blog och helt enkelt skriva en bok..mm det vore la nått;))

Sandra sa...

Precis som Bibbab skriver, samla en massa grejer från bloggen så är boken klar på en halvtimme=)
Själv har man fem tankar på böcker som jag börjat med så smått=)

Polishustrun sa...

Som sagt en jag känner jävligt bra har redan börjat....*trumvirvel*

Ebba G sa...

Direktadress: http://www.poeter.se/tantebba

William Witsman sa...

Om jag fick välja fritt skulle jag vilja ha en fru som jag kunde samarbeta med.

MonasUniversum sa...

Bibban: Jamen det är ju skitsvårt! En gång bad jag er om hjälp med att tala om vilka inlägg ni tyckte var roligast. Jag blev grymt överraskad över vad flera valde. Inlägg som jag själv inte tyckte var så roliga...

Sandra: Tack för dina fina ord i ditt inlägg...=) Och du, om du går omkring med 5 tankar på böcker, då undrar jag vad du väntar på! Herregud så avundsjuk jag blir!

Polishustrun: Se där ja. Och skriva kan ju personen ifråga!

Ebba: Du är så jävla kreativ!

William: Och exakt på vilket sätt hade du tänkt tjäna pengar på henne då?! Eller förresten, jag vill inte veta!

Singelmamman sa...

Då skulle jag träffa nya vänner, jobba lite med det jag gör, tycka till en massa om mycket offentligt och umgås mer med mina vänner.

Anonym sa...

Jag jobbar på ett ställe som levererar böcker till ALLA bokklubbar/ bokhandlare i Sverige. Idag kan man skriva om vad som helst. Vi har tom böcker som bara består av en pärm med blanka sidor i som man bet 79kr + moms (inköpspris). Ibland blir man så förundrad över hur enkelt det kan vara att "skriva".

Pernilla sa...

Tycker att bokleverantören har en bra poäng. Man verkar kunna skriva om vad som helst. Det är också lite paradoxalt för det har nog aldrig varit lika svårt att bli utgiven som nu. Vad jag har förstått. :)

skriv en bok för fan. Men skriv utan maken. :)

Suzie sa...

Om jag fick välja helt fritt skulle jag vilja öppna ett barnhem för barn som far illa i något varmt land. På min fritid skulle jag ligga i en solstol och skriva min självbiografi. Inte så mycket för att bli antagen av något förlag, mer som en gåva till mina barn.

Tvillingmamma Lotta sa...

Eftersom det pratas böcker så hänger jag väl på där; min bok är nästan klar.
Finlir och en massa mod kvar bara...

Icka sa...

Jag började en gång på två böcker, en om hur jag mördar mitt ex och kommer undan med det. Den andra är en barnbok om två skogskaniner som får en kompis från stan.

Jag gillar fortfarande historierna men har hittat ett annat kreativt utlopp.

Jag tycker förövrigt att du ska samla dina bästa inlägg i en bok. Du är så himla bra ju!

Och en annan sak som en bra med din blogg är att alla är så himla trevliga här!

Malin sa...

Tycker du kan börja med att använda bloggen som källa att ösa ur. Sedan när den boken blivit en bästsäljare så kan du själv välja genre. Vad är det förresten för fel på chic lit? Det finns många som är riktigt bra och vi är ju många chics i Sverige

MonasUniversum sa...

Malin: Nä, inget fel alls och jag gillar den genre, men det finns en del författare som jag tycker är skitdåliga och jag kan för mitt liv inte förstå hur man kan bli så stor när det finns andra som är så mycket bättre. Men som inte är promotade på samma sätt. Alltså har det mycket med vilket förlag man hamnar på.

Helena sa...

Jag tycker att man inte skall dras ner av Jante utan verkligen göra det man själv vill. Bära eller brista. Själv bryr jag mig alldeles för mycket vad alla andra tycker. Sen behöver man ju inte bli en Ranelid, men blir man publicerad så blir man. Jag tänker också skriva en bok en dag. Samt läromedel. Men tid...istället för att slösurfa varje dag så skulle man ju kunna skriva lite mer diciplinerat, eller hur?

Fick jag välja helt fritt gällande YRKE så skulle allt hänga på tid och lust. Vad vill jag göra med min värdefulla TID? Vad ger mig positiv energi och lust att hoppa upp varje morgon? I dagsläget är det inte mitt nuvarande jobb på ett högstadium, det kan jag lova. Hård jävla självrannsakan behövs alltså. Samt mod. Att våga.
Lycka till med vad DU vill!

MonasUniversum sa...

Åh Helena, du har så rätt: mod. Det är precis det det handlar om!

Kerstin sa...

Jag vill också skriva en bok! Har två superbra idéer (hade tre, men såg den tredje på DN´s boksidor i helgen...) men kan fan inte skriva!

Hjälper det verkligen att gå en skrivarkurs?

Eller så kan du få mina idéer (inget jäkla deckatrams här) om du kan skriva?

Bortsett från det så är jag nog där jag vill vara, även om lönen kunde vara bättre... :-)

Gabriella sa...

Har skrivit en roman redan. Men tji fick jag (av de största drakarna i alla fall). Lade ner det hela sen ...

Jag tycker du ska ge ut något på temat "I en annan del av Bromma", men med en annan titel då. Eftersom nån annan hann före.

You go!

MonasUniversum sa...

Gabriella: vet du vad, jag hade en idé klar och jag hade döpt den till just precis det: I en annan del av Bromma. Gissa om jag blev snopen ett år senare! Jag går i hennes fotspår HELA tiden. En gång tänkte jag skicka in en förfrågan till Mama om att bli krönikör hos dom. Precis när tidningen startades. Dock vågade jag inte och vad hände; Martina seglade in lite senare.

Och det räcker med en av oss..

Sen tycker jag du ska skicka in ditt manus igen. Till alla andra.