lördag 24 april 2010

När man är uppmärksammad på andra sidan jordklotet

Planen var att jag och maken skulle vara i Kina just precis nu på inköpsmässa. Däremot så är kära vännen Rosa där och fick ta del av verkligheten för alla kineser. Tyvärr fick vi inte ihop logistiken här hemma, men så här efteråt är jag glad, för jag hade dött om jag inte hade kunnat blogga på 10 dagar;

"PS: Monas Universum har Kina också censurerat eller låt oss vara ärliga och säga blockerat. Dom tycker att hon verkar farlig för mänskligheten här borta."

Ujuj, jag är jättefarlig. Måste vara alla mina svordomar. Eller att jag nästan visar brösten. Eller så är det för att jag jämt pratar bajs. För i Kina så bajsar man inte. Ni vet det va?

Just det ja: jag skriver ju om talibanen. Måste vara därför.

Talibanen, talibanen, talibanen, talibanen, talibanen, talibanen talibanen, fuck you China.

6 kommentarer:

Agneta sa...

Antagligen för att du ofta nämner Talibanen skulle jag tro ;)

stort och smått sa...

Hahahahaha!!!

Nu blev nog jag också blockad, för att jag skrattar åt ditt inlägg.

Birgitta sa...

Ett visum till Kina i din framtid...?

Idpadida sa...

Eh...du ska vara väääääldigt glad att det inte blev nåt av Kina. En vän följde med sin man på en av hans affärsresor förra året och lärde sig då konsten att bara gå på toa på hotellet - de hade mestadels utländska gäster och var därmed ensamma om denna, enligt kineserna, onödiga lyx som stavas "toalettpapper". Kineser är extremt jordnära människor, mestadels på gott men när det gäller toalettvanor... Vid Kinesiska muren - där man kanske kan få för sig att VÄNTA sig att toaletterna ska vara västerlänningsanpassade - erbjöds bås utan dörrar, med varsitt hål i marken, självklart utan papper. Kineserna går in, drar ner brallorna, gör sin business och drar upp brallorna igen. Klart på tio sekunder. Huuuuaaaa!

Malin sa...

Hela Blogspot är blockerat i Kina... Så det är inte bara din blogg :)

Anonym sa...

och man kommer runt det hela med ett VPN konto! Hur sjutton tror du att jag kan läsa din blogg annars..=) Ja Kina är inte som Sverige. På gott och på ont. Men man lär sig att leva med olikheterna! =) / Lotta i Shanghai (som just nu befinner sig i Tokyo)