fredag 16 april 2010

En liten förklaring till varför jag blev sur på banken

Anonym sa...

Inte för att vara elak men inte kan väl bankpersonalen hållas ansvariga för att du inte kan ta ut pengar i en automat? Det låter lite konstigt eligt mig!

17 april 2010 16.13

MonasUniversum sa...

Anonym: du missförstod: jag ville ha uppgift om vad personen hette som tog ut pengar efter mig. Det var ju han/hon som stal mina pengar. Bankpersonalen kunde se detta i datorn, men vägrade lämna ut det just pga att maskinen satt utanför lokalen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ehh nä. Personen efter dig gjorde antagligen inget uttag, h*n fick ju dina pengar. Personen efter denna kanske tog ut pengar däremot men varför ska banken peka ut den personen som en tjuv bara för att du var oaktsam?

Banken gjorde helt rätt. Hade du haft någon grund i dina anklagelser hade polisen kunnat få tag på uppgifterna från banken.

MonasUniversum sa...

Okey, då tar vi det igen: bankpersonalen kunde konstatera att ett uttag skett direkt efter mig. Tänk efter: om du var tjuv och stod i en kö, skulle det inte se liiite konstigt ut om du kom fram till luckan, såg pengarna och sen DROG på en gång? Jo, just därför snor man pengarna, men tar ut pengar från sig själv, för syns skull.

Sen kan jag säga att jag drev det där långt. Det hjälpte INTE med en polisanmälan. Enligt Datainspektion, eller vad fan det var för instans, så föll det inom sekretesslagen. JUST FÖR ATT MASKINEN SATT UTANFÖR BANKEN!!! Hade den satt innanför dörren så hade det varit en annan sak. Im sorry, möjligen har det ändrats nu, men för 20 år sen var det så är.

End of discussion.