fredag 16 april 2010

När man lurar Bankomaten, eller inte

Idag skulle jag ta ut en himla massa pengar men döm om min förvåning när det kom upp en textrad där det stod "För högt belopp", eller nåt i den stilen.

Jag hämtar sällan pengar ur en bankomat. Typ aldrig. Men nu var jag tvungen att ha en massa kontanter,  så jag blev lite brydd där ett tag.

Tills jag kom på att man kan ta ut pengar flera gånger. Efter varandra. Så jag stod där en stund tills jag var klar.

Och svor över att vi 2010 inte kan ta ut mer än bara några tusen. Att vi är ett efterblivet land. Att jag var så himla smart som lurade Bankomaten så att jag minsann fick ut stålingarna.

Satte mig i bilen lagom hånfull och nöjd över min intelligens. Tills jag kom på att vi nog inte är så efterblivna. Det kanske har mer att göra med att det är fysiskt omöjligt att få ut mycket pengar eftersom öppningen är för smal. Av säkerhetsskäl.

Jag har sagt att jag egentligen är blond va?

No offence girlfriends!

10 kommentarer:

Gabriella sa...

Jag e oxå blond. ;-) Skål o trevlig helg, blondita!

Gabriella sa...

Jag e oxå blond! ;-) Skål o trevlig helg, blondita!

Gabriella sa...

Jamen, vad kul att det bli dubbelt. Eller trippelt.

MonasUniversum sa...

Ehh, lite mycket champagne där borta i Strängnäs?!!

Frida... sa...

Åh fan. Är det därför... Jag har också creddat mig själv. Typ kanske. Inget jag skulle erkänna nu...

Chrissan sa...

Vet inte om det är så fortfarande, men de brukar även va en limit för hur mycket man kan ta ut/vecka. Fast det är väl nemas problemas om du inte brukar ta ut något annars.;)

Ysmania sa...

Behövs cashen till att pynta trädtomtarna som ska ta ner trädet utanför ditt fönster i hemlighet...?

De Tokiga Brokiga sa...

Om du sedan inte är ansluten till just den bank som har Bankomat, så kostar det 10 kronor per uttag i avgift....Inga stora pengar, men förbaskat surt att betala flera gånger i rad bara för att.

Monika sa...

Jag föredrar att använda min mormors namn på bankomater... hon kallade dem "Pankomater". Man kan ju tro att hon ville vara vitsig, men sanningen är att det bara var hennes österrikiska brytning som låg bakom det hela. Men det blev rätt klockrent ändå - pankomat, liksom.

pangis sa...

Jag har försökt sätta in åtskilliga tusen den sista tiden..Men se icke heller.. Max 10000 per vecka annars är man misstänkt för att tvätta pengar..