tisdag 16 september 2008

Min man tror att jag är korkad.

Min mans dator säckade ihop för ett par månader sen. I väntan på "reservdelar" så är han tvungen att panikköpa en ny samma dag den pajar. En Sony Vaio, eller vad den heter.

Så han har alltså två.

Lyssna nu på det här;

I våras bestämde vi oss för att nästa gång våra datorer pajar så ska vi köpa Mac. För första gången.

Tiden har gått och vi hör fler och fler som har gått över och är supernöjda.

Så vi bara går och väntar på att våra datorer ska krascha.

Men så går då makens dator sönder som sagt. Och han panikköper den här Vaio:n. Så han har nu två fungerande datorer.

Min dator börjar däremot rasa ihop. Fläkten låter som ett tröskvärk så jag vet att det är en tidsfråga.

En bärbar Mac kostar 24.500 kr.

Till saken hör att i den här familjen så är det förbehållet maken att prova på nya grejer. För att han är en prylbög. Jag får alltid ärva.

Men just nu verkar det ju som att jag blir den som kommer få en Mac först.

Och det fixar inte maken riktigt.

Så för ett par veckor sen så började han klaga på sin Outlook-mail. Att han inte alltid får skickade mail från folk. Och det stämmer. Han måste ha fått nån bugg, eller något.

Den här klagan har ökat gradvis. Nyss damp det t ex ner mail som avsändarna skickat i augusti. Så något är uppenbarligen fel.

Men.

Så slår det mig.

Han är ute på en "införsäljningsturné".

För givetvis är det så att om några dagar, eller veckor, så kommer det låta exakt så här;

"Alltså, jag kan inte ha det så här med mailen. Det blir omöjligt för mig att jobba. Nåt är fel på den här datorn. Och den andra, fixade datorn, nä, den funkar inte heller. Och för företagets överlevnad så måste jag ha en fungerande dator. Jag måste köpa en ny."

Och på så sätt tror han att han ska få en Mac före hustrun.

Och han tror att jag är korkad som inte ser igenom.

Skulle inte tro det va!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Om mailen krånglar så handlar det oftast inte om datorn..dvs själva hårdvaran eller mjukvaran för den delen.. Det är mailservern inget annat.. Och det kommer fortsätta krångla även om han får en ny dator:-)

Din fläkt är mycket värre.. STÅ PÅ DIG!! Fy tusan vad jag känner igen det där.. :-) Men som sagt..kvinnans list övergår alltid mannens förstånd

MonasUniversum sa...

Och jag älskar min blogg. För jag har så många vänner här som VET så mycket. Och det är bra för maken också, för han lusläser varenda kommentar, ha ha!

Anonym sa...

Tre saker:

1. JAG TAR någon av de gamla tröskverken! Jag gör det tack vare mitt stora hjärta, min skrala ekonomi och pga min egen dator som snart inte går alls.

2. När jag plötsligt glömt din bloggadress och sitter på annan plats googlar jag på monasuniversum och kork-google frågar om jag egentligen menar "miss universum" HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

3. kan jag komma o dricka kaffe på fredag efter jätteröntgen? Please.

Anonym sa...

Hmm.. sen när har mailen med datorn att göra. Visst får man in dom den vägen, men det är ju servrar och internetleverantörer som oftast är boven i dramat, som ser till att det kommer in till datorn.

Anonym sa...

Pangis och Dagens Eko har koll på sitt internet. Det stämmer mycket bra att om mailen kommer, men fantastiskt sent så är det inte datorn det sitter i. Kommer inte mailen fram alls så kan det vara något antivirus progg eller spam filter i mailservern som har fel inställningar.

Klart Mona skall få en ny dator! :)

Anonym sa...

Klart du ska köpa en egen Mac. Och om du inte ska köra egen musikstudio eller tung videohantering, så räcker till så det blir över med en. Mac book 13.3" 2.1 GHz vit Core 2 Duo 7 835 SEK plus 1 Gigga bite ramminne och då kostar det hela 10 039.
Om du dess utom kan vara utan Microsoft Word. Och köra den nog så kompetenta texthanteraren som följer med datorn. Eller tankar hem gratis OpenOffice 3.0. Så kostar det inte en krona till.

Men du kanske inte vet hur det fungerar! Var lugn det är enkelt. Kan Karl Bilt så kan du. Och Hjälpen som finns i datorn är riktigt bra. Annars är det oftast så att man skriver frågan på Google, så hittar man bra svar på svenska. Och testa det kan inte gå sönder.

Och du får ha din dator i fred från virus och man.
Ta kommandot över din värld

Dator vän