lördag 20 september 2008

Abra kadabra simsalabim

Vi har 8 äppelträd. ÅTTA.

Jag är allergisk mot äpplen. På riktigt alltså.

Idag var några vänner här och fyllde ett par kassar. Av en händelse så hittade jag en lång mojäng, med nån sorts tång längst fram, i vår bod. Den har funnits där i 6,5 år. Det visar sig vara en grenklippare.

Ja, ni hör vilka oerhörda skills jag har när det kommer till trädgården.

Jag kom då på en lysande idé. Istället för att hålla på med stege och böka för att plocka ett äpple i taget, så kan man klippa ned hela grenar och plocka på marken. Och så slänger man grenarna sen.

Maken vägrar och undrar om det är nåt fel i huvudet på mig.

Själv kallar jag det för effektivitet.

När han kommer hem på måndag så kommer det stå 8 kala stammar här.

Sanna mina ord.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nej nej. Eller ja ja. Beroende på liksom. Om du kapar grenar nu så blöder trädet. Då min vän, måste du ha lite tejp för att täta såren. Annars FÖRblöder träden, alla åtta. Och det kan ju vara bra om man ser det från den ljusa sidan (jo, det blir ljusare på er tomt när träden dör). Kapar du grenar på tidiga våren då saven ännu inte hunnit rinna till ... då är det en annan sak. Men som sagt, nej nej, eller ja ja. Vilket håll man nu vill se det hela från. Och nej, jag har inte så tråkigt faktiskt. Men det blir jävligt många sidor nu när jag får skriva i lugn och ro. Du skulle varit här ;)

MonasUniversum sa...

Och jag kunde ha tagit med mig alla flaskor vin jag köpte igår! Vem vet, kanske även jag skulle få ihop till en bok!

Du. Jag vill inte ha några jävla äppelträd. Eller jo, två stycken. Så att jag kan haka upp hängmattan.

Monica sa...

va smart du är eller inte ?
det lät väl växa ut det dobbla sen

Lee sa...

En fråga till Christina:
Jag är inte någon expert, men kan man inte beskära fruktträd efter att all frukt har fallit? Det har jag iaf lärt mig, och tänkt göra nu snart...?

Annars så förstår jag dig Mona, 8 äppelträd behöver väl inte någon? Kan du inte be hela förskolan komma på studiebesök och plocka? Så gör du en god gärning samtidigt som du blir av med skiten? Hehe...

(jag är också allergisk och har bjudit in halva grannskapet för att komma och plocka både äpplen och plommon i vår trädgård.)

Anonym sa...

Så gör man när man vill äta lite blåbär, men äpplen nä. Inte bra för trädet som Christina sa.