torsdag 18 september 2008

Aldrig hosta med en tampong.

Det här är ingenting för mina manliga läsare.

Åker med talibanen till hennes torsdagsevenemang, Dans & Lek. Parkerar bilen och kliver ur. Hostar till så att jag nyser.

Känner att tampongen åker halvägs ut. En icke så skön känsla. Vi har dessutom bråttom.

Så jag småspringer med korslagda ben och känner att den kommer längre och längre ut. Panik.

Dumpar talibanen och sätter mig med de andra föräldrarna utanför och väntar. Försöker sitta så att den ska åka in igen. Icke.

För givetvis har jag ingen back up med mig. Och jag vågar inte riskera att gå till toaletten, som ligger typ en kilometer därifrån jag befinner mig.

En timme senare går jag som en pensionär till bilen. Talibanen undrar varför. Jag skyller på magont. Talibanen säger att jag ska försöka prutta för "det brukar hjälpa mamma".

När vi kommer till bilen så känner jag att någon har öppnat dammluckan. Jag har beige bilklädsel. Och jag har ännu inte upplyst talibanen om saker som detta.

Så jag tar en tidning och lägger på mitt säte. Talibanen undrar varför. Jag svarar att jag fryser om rumpan och att bilens rumpvärmare är trasig och "du vet ju hur bra en tidning värmer rumpan". Eller nåt.

Kommer hem, kutar upp för trapporna samtidigt som jag drar ner brallorna. Snubblar på sista trappsteget och landar raklång utanför badrumsdörren.

15 minuter senare är jag förvisso svårt mörbultat men ren.

Det gör inget om jag kommer i klimakteriet snart.

Inte ett skit.

26 kommentarer:

Anonym sa...

Och aldrig lämna hemmet utan backup! Va fan du kunde väl ha snott resten av toarullen, stampat ihop den till en otymplig binda???

MonasUniversum sa...

Du. Jag vågade inte röra mig. Och toan ligger sketalångt bort från där vi var.

Och jag lär aldrig göra om misstaget att inte ha back up.

Anonym sa...

Jag hade nog försökt få mod och viskat försiktigt till varje mamma tills det nappade

"det är lingonveckan, haru tampar på dig?" Hehe

Om det är någon som förstår så är det väl vi andra kvinnor!

MonasUniversum sa...

Ha ha, ja, det hade jag gjort om det inte vore för det faktum att jag bor i ett sånt där fiiint område, så alla är så jävla fisförnäma där dom sitter i små fina Chanel-dräkter. Dom hade väl dött om jag hade frågat.

Anonym sa...

Jamen det är ju just därför du skulle ha frågat..med hög stämma:-)

Anonym sa...

Ha ha ha. Ja vad säger man.
Kul var det att läsa, mindre roligt att vara i din sits. Jag HATAR tamponger, de sitter aldrig kvar på mig..har gett upp dem faktiskt.
Hoppas alla kläder, bilen och du klarade er i denna lilla olycka :-)

Anonym sa...

:)

Jag älskar när du återberättar händelser!!!! Du är bäst!

/ Sara (hon den där med TBE:n)

Anonym sa...

Hahaha
Sorry Mona, men du är obetalbar!
Haha, du räddar min kväll garanterat :)
Du borde samla ihop dina bravader till en bok. Vi är många som skulle köpa den direkt!

Anonym sa...

Men du är alldeles för mycket! Jag tror jag garvar ihjäl mig! Håller med Pangis: Du skulle frågat högt och tydligt!!=D =D
Kramen

Suzie sa...

*ASG* Jag älskar att du delar med dig av allt man inte stoltserar med i sitt CV.
Och Talibanens kommentarer är obetalbara...

Monica sa...

hahahaha ;)

Anonym sa...

Haha obetalbart! :o) Och duu en glad nyhet!
Man behöver inte oroa sej för övergångsåldern. Det är äggen som datumet gått ut på inte hönan! :o)

Monica sa...

host host tur jag inte har tampong hahahaha *

Dubbelörn sa...

Du är underbar!! Men jag håller med de andra. Det är väl precis i sådana lägen o bland sådana man ska tala väldigt klart o tydligt i detta ämne *asg*

Kram

Anonym sa...

Då har en kille läst om dina bravader också! :)

Kan bara hålla med de andra. Känner man sig nere och har det jobbigt så skall man läsa din blogg, Du är bara för underbar!!! :D

Unknown sa...

*skrattar så jag kiknar*

Vet du, efter din lilla berättelse tidigare om äventyr på flygplatstoaletten så har jag alltid ett extra par trosor i handväskan om jag ska resa nånstans, bara ifall jag skulle bli dålig ;-)
Ksnke ska börja se till att jag alltid har en extra liten tampong på lut också. Om inte för mig själv så kanske det är nån annan som är rädd om bilklädseln *fniss*

Anonym sa...

Skrattar jag med ... (men inte elakt). Back up, ja jisses det är mycket man ska tänka på. Ett tips är en liten (notera liten!)necessär med "det nödvändigaste" plus huvudvärksatabletter, kanske extra trosor med mera ... Och så flyttar du enkelt necessärern mellan handväskorna. Om du som jag har ett antal väskor, så blir lätt backuperna kvar i fel väska så att säga ...

Kram!

Anonym sa...

Stavar som en kratta ... Inte alla makaroner på tallriken just nu.

*Stress, stress*

Vi hörs!

MonasUniversum sa...

Jag har massor av handväskor. Dyra jävla handväskor. Om jag använder dom?

Icke.

Anonym sa...

Fan vad du skriver underhållande. Har följt din blogg ett tag och man blir aldrig besviken. Håller med om att du borde skriva en bok om Monas bravader i Universum. Den skulle bli en bästsäljare bland oss bloggberoende, garantaterat:)

Diverselådan! sa...

Nää, du Mona, det är inte alltid lätt att vara kvinna. Men det borde väl för sjutton gå å fråga dom där fiiina damerna ändå? Vem vet, det kanske kan bo en vanlig, mänsklig kvinna i en chanel-dräkt?
Kram liksom! /Annette

Anonym sa...

hahaha...hohooh..hahahha.. jisses hur du får till det :) Tror tyvärr det där med backup snart är glömt..vet av erfarenhet.. man har en eller två extra i väskan, och så använder man dem och säger till sig själv att fylla på.. eller hur!?! Som om det händer.?? sen står man där igen en vacker dag!

Malin sa...

Hosta och nysa är ingen hit alls. Missade knipövningarna efter barnen så det är inte bara tamponger som kan bli problemet för mig...tyvärr!

Tack Mona för du delar med dig. den där boken har vi ju tjatat om ett par år nu. Är det inte dags snart? Man kan faktiskt låta trycka böckerna själv, utan förläggare....

Herr o fru Lundin sa...

Du e för underbar! Själv hatar jag tamponger eftersom de antigen glider ur av sig själv när man minst anar det eller så gör man som jag och upptäcker efter mer än en dag att den fortfarande sitt i!!! Ja, jag e antagligen igenvuxen...

Anonym sa...

Skrattar så att jag gråter :) du är verkligen en hejare på att berätta saker å ting.. Kunde verkligen se dig framför mig när du går till bilen och när du springer uppför trappan.. Hysteriskt roligt, du har livat upp min lördagkväll.. TACK!

Anonym sa...

Himmmel !!!
skrattar så tårarna rinner
underbart goa du <3
Kram från henne Down Under om du minns
hon heter Lollo