tisdag 29 juli 2008

Övertala sig lite

Vår "vagnpark" i köket är från anno 1682. Med undantag från en sprillans ny diskmaskin. Som var ett helvete att köpa eftersom maken och jag skulle komma överens. Vilket vi aldrig gör. Så det tog ett tag. Och ett nästan kraschat äktenskap.

Nu har jag ruttnat på spishäll och ugn. För att få lite medlidande från er så kan jag tala om att spisen har vred från 1-12. Steker jag på högre än 1 så bränns all mat vid. En maträtt i ugnen kan ta upp till 1,5 tim när det i normala fall skulle räcka med 30-40 min. Då fattar ni.

Så jag har tillbringat två dagar med att surfa runt på nätet. Och har nu hittat vad jag vill ha.

Till det facila priset av 20 000 kr.

Och jag lever ju med en man som ska lägga sig i precis allt. Men nu tänker jag sätta ned foten. För jag lagar mat 5 dagar i veckan, tonåringen 2 (sen ett par månader tillbaka).

Så jag tycker att jag har fullständig vetorätt när det gäller detta. Och jag tycker att 6 år med samma spis/ugn är 5 år för länge och att jag därmed icke kan betraktas som tjatig. (Ni hör hur jag laddar argument va?!)

Det stora spörsmålet kommer ändå att vara huruvida vårt äktenskap överlever det hela eller inte!

Rösta på mig

7 kommentarer:

Isabelle sa...

Bara en liiiten fråga:
Om 6 år är 5 för länge, ska då tjugotusenkronorstingesten bytas ut om ett år? *asg*
Fast jag håller förståss på dig. Alltid. :-)

Anonym sa...

Du har rätt!! Så var det här med. Jag bestämde ALLT närainpå, när vi renoverade vårt kök. Men så blev det bra oxå!!

MonasUniversum sa...

Jamen Isabelle: fatta att jag inte ens kan steka pannkakor, får köpa färdiga. Och alla grejer är från 1988, och DÅ var det lyx, idag är det skit!

Ritha: Exakt!

Dubbelörn sa...

V ad gäller kök så har alla kvinnor ett VETO!!!! Finns inte i detta universum att min kära skulle ha kunna komma med någon som helst påverkan i detta!!!


Så GO GIRL!!!

Kram

Anonym sa...

Normalt så brukar vitvaror hålla en 10-15 år, men har man lite krav så blir det säkert tätare byten.

Har själv funderat på att uppgradera till en induktionshäll, men insett att jag blir inte bättre kock för det.

Kan rekommendera en extra bred häll så du får plats med mer än 2 kastruller i bredd och en ugn med ångfunktion så blir bullarna saftiga och fina.

20 lax lät inte så farligt...

(Miele är RR av vitvaror, överlever minst 20år. Elektrolux är helt OK, Husqvarna är Elektrolux med lite annan design på knappar och handtag. IKEA tillverkas av Whirpool som var Philips.)

MonasUniversum sa...

Mr Lee: det blir en på 75 cm modell Miele (den bredd har vi även idag), så slipper vi byta skiva på köksön you see. Ugnen är en Siemens, tror jag, och har ånga, grill, varmluft och allt annat. Plus att det även är en mikro. Bara den går på ca 12000 så det vore fan om den inte håller några år!

Anonym sa...

Låter som du gjort din hemläxa ordentligt! Med rätt maskiner är det helt omöjligt att misslyckas i köket! ;)

Grannen fick renovera spisen för en fläkt dött, diskmaskinen för en pump som la av och kompressorn till kylen dog, efter 3år... (Alla 3 från Husqvarna) Så din make skall inte bli allt för förvånda om det är dags för en ny och än häftigare ugn och häll om 3-4år. (Han vill väl få hemlagad mat på bordet i bland? ;))