lördag 5 juli 2008

Och mycket skit är det.

Vi har ett väldigt stort garage. Det innehåller bl a inventarier från makens 4:rummare samt en miljon flyttkartonger från hans numera försålda föräldrahem. Alltså ingen plats för några bilar.

Vi har de senaste 6 åren försökt några ansatser till rensning, men det slutar alltid på samma sätt.

Vi blir osams som f-n.

För att jag inte fattar att det är viktigt att spara minnen.

För att jag inte har någon som helst förståelse för att man faktiskt måste spara alla julkort och födelsedagskort sedan 1982.

Och alla små fickalmanackor från Dackefejden, UTAN något som helst skrivet innehåll.

För att jag är en gnällkärring som har svårt att se värdet i en ful gammal jävla blå resväska i plast. "Men det är ju en Samsonite!"

Jag var i USA för några månader sen. Jag köpte ett gäng nya resväskor. Aningen mer moderna. Och mer funktionella. Och större. Men näe. Den blå jäveln ska inte slängas. "Jag kan sälja den på Blocket." Eller hur. Inte ens Myrorna skulle ta den.

Vi har varit tillsammans i 10 år. Jag har aldrig sett min man i ett par träskor. Ett par kvarlevor från ungdomens år i en liten jädra byhåla i Östergötland. Eller om det var Västergötland. Men näe, dom ska inte heller slängas.

Maken fyller år den 1 augusti. Jag funderar allvarligt på att sätta honom på ett plan nånstans.

Så kan jag tömma garaget själv!
Rösta på mig

3 kommentarer:

Catharina sa...

Haha, hemma hos oss är det mer åt andra hållet... Min man: "vi kan lika gärna slänga alla cd-skivor, nu har man ju all musik på datorn". Roligt dock att samma man som säger det har en låda med LP-skivor i förrådet... för DEM kan tydligen inte slänga :-)

Malin sa...

Hmmm Johan säger att jag är en hamster. Har läst "Rensa i röran" och blivit mycket bättre. Köp den till maken i julklap och sätt honom på ett tåg någonstans så kan du rensa garaget själv.

MonasUniversum sa...

JULKLAPP! Ärugalen?! Den får han i födelsedagspresent!
Jag tror att du ska ringa mig snart...hoppas jag..