torsdag 28 januari 2010

Viktiga i-landsproblem.

Även om man mår som ett ruttet ägg så måste man försöka hålla sig någorlunda fräsch.

Så jag står kraftlös och rakar benen med min slita-upp-varje-hårstrå-maskin i badrummet, när 18-åringen kommer hemrusande.

Jag hör på dånet i ytterdörren att hon är förbannad. Mycket riktigt. Den sprillans nya mobiltelefonen har lagt av. Kaputt.

Och The Phonehouse låter meddela att väntetiden på reparation är 2-3 veckor. Det är ramaskri. "Mamma, jag har ALLT i min telefon, fattar'u: ALLLLLT!"

Ojdå, svarar jag. Som befinner mig i mitt eget lala-land hög på morfin från hostmedicinen. Och har betydligt viktare saker att fundera på. Som VARFÖR vi kvinnor måste ha hår på benen?

VAVAVA? Nån som vet?

Och när vi ändå är igång: vem f-n vill ha hår under armarna?!

32 kommentarer:

Anonym sa...

Inte för att vara den som kommer med de dåliga nyheterna, men en vacker dag kommer du att upptäcka ett eller flera långa svarta hårstrån som växer ut från hakan. DET är en skräckupplevelse!! Som tur var växer de väldigt väldigt långsamt. Men de kommer!!
Liz i Lux

MonasUniversum sa...

Hehe, det har redan kommit. I flera år har jag haft ETT hårstrå som ständigt växer ut under hakan. Det roliga är att tonåringen ärvt det. Eller ja, man kan säga att hon inte tycker att det är roligt någonstans!

Annett sa...

Vad är det med det där hårstrået under hakan egentligen?? Mitt är visserligen inte svart men tjockt och lite mörkare än fjunen om man säger så. Och ALDRIG märker man det förrän det är typ en halv cm långt och man i panik kastar sig efter pincetten. Eller växer de ut på en dag...? ;-)

Lena sa...

De måste växa ut på ett par timmar, för helt plötsligt finns de ju bara där, 1 cm lång och kolsvarta!

MonasUniversum sa...

Fan, jag KÄNDE PÅ MIG att jag inte var ensam om det där jävla hårstrået!

maria sa...

Akta dig för The Phonehouse säger jag i all min bitterhet. Min mobil kajkade ur och de skickade den på "reparation" i två veckor för att sedan hävda att det var ett okänt föremål i telefonen. Japp, och de antydde att JAG varit hos en Oauktoriserad mobilhandlare som placerat dit föremålet. Synd. Var kund där i tio år innan dess.

Kerstin sa...

Rakar du benen när du är sjuk???

Min fru är tacksam för att jag rakar benen en gång i månaden nu när vi håller på med insemination (och man kan ju inte skrämma läkaren med orakade ben!?)... :-) Det är ju vinter = anlägg vinterpäls och slipp långkalsonger! ;-)

...och jag har också ett svart under hakan som plötligt bara finns där och är jättelångt och hemskt! Vad är det för nåt??

Anonym sa...

Ha ha..en sån maskin har jag också:) men min kallar jag för helvetetsmaskinen..Nog snart dags för den när jag tänker efter.Aj aj..

Klankis sa...

Smart!! Ska också tanka morfin innan jag går lös med den där maskinen.

Malin J sa...

Alltså... ETT hårstrå på hakan??
Prova med en mustasch som växer som ogräs och är kolsvart!. Måste vaxa/raka OFTA. Den har jag ärvt från mammas sida. Alla kvinnor på hennes sida har den. Måste bero på Zigenar generna.
Man känner sig lagom sexig när man ska kyssa sin man och lyckas kittla honom med mustaschen.
Men nästa gång den ska avlägsnas så ska jag testa din metod Mona. Morfin... Det låter som en finfin idé.
Se till att krya på dig nu. Och du gör helt rätt i att fräscha upp dig lite, även om man inte blir frisk av det så känner man sig bättre ändå.

Farbror Blå sa...

Jag har hår på bröstet:) Massor...

Inna sa...

alltså, nåt hårstrå på hakan känns väl ändå överkomligt. Säger bara RÖVHÅR. Varför, liksom?

wettexvärlden sa...

Du Inna prova inte den där maskinen på rövhåren...

Peter Barlach sa...

Jag!

Ullis sa...

Hahaha...vad ska man säga Mona? Jag bara älskar den här bloggen! Dessutom har du minst lika roliga personer som kommenterar den. Det är minst lika skoj att läsa alla deras inlägg! :))

Ullis igen sa...

Snacka om att upprepa sig, sorry för det. Jag kan bara inte sluta skratta..galet är ordet.
=)

Anonym sa...

Jamenvisst är det så, plötsligt bara sitter det där, hur långt som helst!! Och Malin J, du vinner! Inna och Wettexvärlden fick mig att skratta så jag kissade en skvätt, INNAN frukost! HAHAHAH
Liz i Lux (helt ensam på kontoret för det snöar och grodorna vågar sig inte ut)

Eva sa...

Jamen att dom aldrig tröttnar.
Hårstråna alltså.
Under armarna, på benen, bikinilinjen men framförallt ögonbrynshårståna.
Tänk att bli bortnoppad gång efter gång.
Jag skulle ha gett upp efter fem bortnoppningar och slutat komma fram igen efter det.

Berith sa...

Jag har också ett sånt där kraftigt hårstrå på halsen/under hakan som ständigt återkommer. Vad är det för skit undrar man ju?? Mitt är inte kolsvart, men det syns ändå...

Anonym sa...

Var det Elita i BigBrother som sa att det växer mer efter en fylla också? Haha.

Liselotte sa...

jag säger som Malin J: vadå ETT hårstrå- jag skull vara glad om jag bara hade ett strå att tänka på! har generande hårväxt( fint uttryck för "skäggiga damen")på såväl haka och överläpp! Vi med såna besvär borde få handikappbidrag- tilltyp Spabehandlingar o få bilda patientförening osv- och slippa höra på såna som piper om ett hårstrå ;)

Anonym sa...

Jag har ett grovt svart centimeterlångt strå i gropen ovanför överläppen. Den är inte snygg. Har dock upptäckt att om jag glömmer bort att noppa bort den så den växer ut en bit är den bra att ha när man är på tråkiga möten, för då kan man sitta och dra lite i den. Att folk sitter och stirrar på mig när jag drar så att överläppen fladdrar bidrar ju till att de slipper koncentrera sig på mötet oxå. It´s a win-win-situation. (ärligt, det har hänt att jag gjort det, dock inte med mening. Skämdes en smula när jag insåg vad jag höll på med.)

Inna sa...

svar till wettexvärlden: Näääe, sådana delikata områden får allt hanteras mer varsamt!

Magdalena sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Inna sa...

Hej Mona förresten, det här är första inlägget jag kommenterat (3 ggr till å med nu!) men jag har följt dig ett tag. Love you :)

MonasUniversum sa...

Herrejösses, ni är för jäkla roliga. Jag hostar ihjäl mig av skratt!

Och Magdalena: HEJ! Och varmt välkommen. Och tack!

Helen sa...

Det är vinter och så är det vinterpäls på benen som gäller (fryser som en liten blå annars). :) Hur orkar du fastän du är sjuk? Krya på dig!
Förresten är det väl tur att evolutionen har tagit bort så pass mycket som den har, tänk om vi fortfarande hade kunnat tävla med våra släktingar aporna om vem som har mest?

Åsa i Uppsala sa...

Har en kompis som tagit bort håret på valda ställen med laser. Hon är helnöjd! Inga mer helvetesmaskiner där inte! Det vore nog nåt?
Hälsn. en med ett svart på hakan.

Miss Tree sa...

Jag har två svarta hårstrån strax under naveln som också göt den där "växa över en natt"-grejen...

Angelica sa...

Jag håller med tonåringen!
Jag är 21 och har haft det där jävla hårstråt under hakan i 3 år !!
Tant redan, ja ha ja..

Lee sa...

Skönt att jag inte är ensam... jag har också ett hårstrå på hakan... dock inte svart. Men lååångt blir det och jävligt snabbt också.

Hillesnille sa...

Jag också, ett svart, snabbväxande under hakan! Galet att det verkar vara så vanligt!