söndag 17 januari 2010

När man dricker alkohol och lagar mat. Not a god combination.

Igår kom Fru Champagne över och då det var länge sen vi sågs så hade hon ett glas skumpa i handen innan hon fick av sig kappan. Bokstavligen i hallen.

Och ni vet hur det är när man inte har setts. Det pratas i ett. Och i ett.

Jag hade inte bestämt vad vi skulle ha för mat och hade både kött och kyckling att välja på. Jag säger att vi borde göra en Kajsa Varg. Vara lite wild´n crazy.

Dricka sig lite mer. Prata sig lite mer. Öppna flera flaskor. Maten på bordet. Maken kommer hem.

Maken säger att det var den godaste kyckling han ever har ätit och hur gjorde vi?

Vi stirrade på varandra och började garva. Ehh, jaa, hmm, nåt med vitlök, mozzarella, balsamico och lite champagne. Nåt sånt.

Vi dricker, förlåt, äter vidare och jag tänker att det var fan vad bearnaissåsen har en annorlunda smak, men eftersom jag är vad man skulle kunna säga, något salongsberusad, så inbillar jag mig att det är alkoholen som förvirrar smaklökarna.

Tills jag en kvart senare inser att vi äter kyckling med Hollandaisesås.

Snygga brudar.

9 kommentarer:

Tänkte bara sa...

Hahaha! Det är så nya smakupplevelser skapas. Jag tror att friterad camenbert kom till när kocken var aspackad och tappade ner den i fritösen.

Anonym sa...

Same shit, different name.

Anonym sa...

På tal om Champagne.. tänkte vilket jag har sagt att både du och Linda, mina favvobloggare kunde göra nått för dom som inte ser så mycke skumpa just nu. Typ dom på Haiti. Dom behöver hjälp av två fantastiska bloggerskor som ni med många öron knutna till era skärmar. Säg nått klokt. Få folk att ge. Gudarna ska veta att det behövs och mitt hjärta gråter när jag ser dessa barn och månniskor...

annan :o)

Amy sa...

Hahaha! Du har ju f*n alltid roligt. ;)

MonasUniversum sa...

Annan: Jag har funderat på det där, och kan inte komma på något bra. Än. Dock har jag givetvis själv skänkt pengar, och mer lär det ju uppenbarligen bli, och jag tror faktiskt att de flesta har gjort det.
Mycket tänkvärda ord dock. Och jag funderar vidare.

Anonym sa...

Mona: tack. jag tror att det räcker att du säger att du har det. Jag tror att det är många som tänker att dom ska och så går tiden och så handlar nyheterna mera om hur man ska få LIDL att kännas mera svenskt och sen blev det inte av. TacK! :o) För övrigt är Champagne guld! Helst typ lite Atst ihop med saltade pistagenötter.. mmmm

annan :o)

MonasUniversum sa...

Annan: Min poäng med bloggen är att vara ytlig och rolig. Att jag har en annan sida som är betydligt allvarligare är något jag medvetet valt att inte visa. Jag använder bloggen som en ventil då livet kanske inte alltid är så rosenrött.

Så jag tänker och agerar oftare än man kanske kan tro.=))

Ulrika sa...

Vilken kulinarisk naturbegåvning!!
Finns dock inget som sätter fart på kreativiteten som lite champagne!!

Huskatt sa...

ha ha ha, sanslöst roligt!