fredag 8 januari 2010

Att åka på chaterresa. Och sitta bakom en idiot.

Under många år har jag och maken åkt reguljärt på våra semestrar. Av prakiska skäl. Så jag har glömt bort lagarna om charter. Totalt. Eller så har en del saker förändrats genom åren.

Att man t ex nu för tiden måste köpa det man vill dricka till maten.

Att man måste köpa dagstidningarna som flygvärdinnorna kommer med.

Att det är så sablans trångt mellan flygstolarna att man svär på att aldrig göra om det. Eller att åtminstone aldrig åka med flygbolaget Thomas Cook. Asså, bara namnet.

Att man måste köpa hörlurarna: 50 kr på ditresan, 30 kr på hemresan. Och på ditresan låter det så här:

"Om en stund börjar vi sälja hörlurar så att ni kan se filmen Sommaren med Göran. Tyvärr har vi tekniska problem, så att vi kan inte visa de sista 10 minutrarna av filmen, men vi kommer att berätta om det lite senare."

Okey. De säljer alltså hörlurar så att jag kan se en ofullständig film. Jag sa att det var charter va?

Och apropå trångt: när man sitter i ett trångt plan så hör det till allmänt hyfs att man inte trycker sätet bakåt. Har man väldigt långa ben så köper man sig en plats med bättre benutymme.

Givetjävlavis så sitter det ett pucko framför mig som viker sätet. Dessutom är det en kort snubbe. i 25-års åldern. Under 5 timmar befinner sig mina knän väl intryckta i hans säte. Man kan säga att han satt framför fel kvinna. Jag blev svinlack, så under hela resans gång så puttade jag på hans säte var femte minut, lagom när han precis hade somnat in. Vid ett tillfälle vände han sig om och gastade att jag skulle sluta att putta på sätet. Jag svarade att det kunde han glömma, och fäll upp sätet för fan. Typ.

Mina knän domnade dessutom, och då jag är jätterädd för proppar, så såg jag givetvis till att jag satt och skakade på knäna. Lagom orytmiskt. I 5 timmar. Och det var mycket bökande och letande i stolsfickan. Självklart.

När vi klev av planet var jag stel som en planka. Och svinförbannad. Så när jag passerade honom vid väskorna så kunde jag inte låta bli:

"Never fuck with a bitch!"

45 kommentarer:

Véronique sa...

That's right! Kill them all!!!!!!!!!!

Isabelle sa...

Hahaha...
Det är såna som dig jag är livrädd för när jag är ute och reser. Är så orolig att göra den bakom irriterad så istället sitter jag spikrakt och obekvämt själv.
Men sambon, 194 cm lång, råkar alltid ut för idioter. Hamnar man framför honom går det nämligen inte att luta bakåt, hans knän tar i redan i uppfällt läge, men ändå fortsätter folk att trycka bakåt gång på gång och undrar varför det inte går. Då skulle vi behöva dig ;)

Klankis sa...

Jag tror du har lite fel där Bästa Mona...om man vill undvika att få stolsryggen framför sig i nyllet så köper man platserna med extra benutrymme. Annars får man finna sig i det faktiskt.
Men jag håller med dig i övrigt, charterflyg är hemskt! Det är faktiskt riktigt pinsamt att de tar betalt för tidningar och vatten och allt, snart börjar de väl ta betalt för toalettbesök också.
Och filmerna, vilket skämt! Så jävla dåligt att de visar flera filmer men att de startar alla samtidigt, vems värdelösa idé var det?

MonasUniversum sa...

Isabelle: Jag kan säga att din sambo inte hade fått plats. Alls. For real. Jag skojar inte när jag säger att det var det mest trånga plan jag någonsin suttit i.

MonasUniversum sa...

Klankis: Asså, jag har verkligen glömt hur det var. Men en sak är verkligen säger: jag kommer, för första gången i mitt liv, alltid att kolla vilken flygplanstyp det är innan jag bokar. Lätt. Det där var en mardrömsresa.

Z sa...

Undras vad den killen skriver om sina medresenärer i sin blogg...? Att Han aldrig mer ska åka charter kanske...?Och ger man sig in i charterresande så får man charterresandet tåla. Faktiskt.

Mia sa...

AhA Så du menar att andra ska köpa plats med bättre benutrymme för att du ska få bättre plats :)

NinaPX sa...

Just killar i 25-årsåldern verkar ha missat kursen i flygetikett. Jag hade en sån framför mig sist vi flög hem (och det var ändå reguljärflyg) som seriöst tyckte att han skulle ha stolen nedfälld hela flygningen (13 timmar), vilket jag kanske köpt om vi flugit på natten. Vi flög dagtid och vid matservering fällde han inte upp stolen förrän flygvärdinnan sa åt honom. Efter ett par timmar bytte jag plats med dotter och sa "Här! Här får du trumma o slå så mycket du vill!" Hehe.. Skönt att du är tillbaka, å det där med att lägga ner bloggen var bara ett skämt va? Må gott!/NinaPX

Dubbelörn sa...

Hos många flygbolag kan man numera välja sittplats o då betala mer för bättre benutrymme el välja en sittplats där det är lite rymligare.

Men om vi nu ska tala ben/platsutrymme så kan vi prata Ryanair. Vår resa på 2tim till Edingburgh förra året var ett rent h-vete. Det du anser trångt på charter, d v s din sittplats, där placerar de in två istället! :D

Kram

E sa...

vad härligt pubertalt! ^^ jag myser!

MonasUniversum sa...

Z och Mia: Jag menar så här: i vilken situation man än befinner sig i så ska man visa hänsyn. Bakom mig satt en mycket lång man, och det skulle aldrig falla mig in att dra sätet bakåt. Aldrig.

Självklart får man finna sig i läget, men som jag sa: det är länge sen jag flög charter och nu vet jag vilka förutsättnignar som gäller. "Förr" så fanns t ex inte så här trånga plan, så det fanns inte i min tankebana att jag skulle kolla upp det. Nu vet jag som sagt, så ja, nästa gång köper jag ett så kallat bulk seat, och på så sätt har jag inte en käft framför mig. Och kan då inte beklaga mig i min blogg.

Och återigen: hade det varit ett NORMALT plan så hade jag inte sagt ett skit, då är spelreglerna annorlunda. Goes without saying.

Anonym sa...

På'rom bara! Jag älskar din blogg BTW. /Karin

Anonym sa...

Ryggstödens fällfunktion finns enligt mig till för när man ska sova, inte för att man själv ska få större plats och därmed den bakom få mindre. Det blir ju bara en jävla dominoeffekten tills man kommer till en rad med 1.95 lång karl och det tar stopp. Hänsyn och sunt förnuft kommer man långt med! Må gott! /NinaPX

Anonym sa...

Men boka Sunclass, jättefina säte, gott om benplats osv även det Thomas Cook. Men man måste vara ute i god tid.

Jupp sa...

Jag har sgt det förr, men det tols att upprepa ...

Mona goes always den där extra biten för att ge igen...

Herostatus, Mona. :-) Love love love!

Elin sa...

Never fuck with a bitch.
Dagens citat, hoppas jag vågar använda det någon gång! (På någon annan än sambon...)

Singel i storstan sa...

HAHAHAHA! Så jävla äkta! Jag hoppas att jag aldrig stöter på dig irl och gör dig irriterad. :-D

MonasUniversum sa...

Dubbelörnen: Jag har flugit Ryan och let me tell you dear friend: deras plan är större! (Det kändes så i alla fall.)Då fattar du läget!

Mamma P sa...

Åh, jag läser och lär. Har aldrig åkt på charterresa, bara flugit reguljärt. I sådana där trånga situationer kan jag vara glad åt min ringa längd. Välkommen hem igen!

Annett sa...

Ha, ha, ha, you go Mona!!!!

Gabriella sa...

Säger bara en sak: "You rule!"

Smultronblomman sa...

Redan på min första charterresa, 1985, fick man betala dricakt. Men nu får man ju betala extra för att få mat...
På långflygningar, reguljärt, får man numera betal även för vissa dryckesvaror. Försämring där också!

Tänkte bara sa...

Jag håller med dig. Jag och mannen brukar oxå åka reguljärt och när vi åkte charter var det upp med plånboken hela tiden. Men vad jag stör mig mest på är alla idioter som sitter BAKOM mig och som drar tag i min stol så fort dom ska resa sig upp. Pendlade för ett tag sedan mellan Sverige och Japan och det var långa flygsträckor så sömnen behövdes. Så fort man slumrat in drog nån jävel i stolen. Jag var mordisk.

Wayne sa...

Vilken jävla kärringkommentar.

MonasUniversum sa...

Wayne honey: Är jag förvånad över din kommentar? Icke. Snorvalp!

Ulla-Karin sa...

Bland det jävligaste jag har varit med om i flygväg (förutom nu flygturbulens osv)var när vi åkte hem från Thailand efter att ha firat Millenieskiftet där. Kliver på i Bangkok och allt är frid och fröjd. Döttrarna som då var 7 och 4 år somnade rätt fort när planet lyfte - tack och lov för det! Framför oss sitter en tonårskille från typ Italien och han har på sig ett par vinterkängor (varför han nu har haft dom med sig till Thailand kan man ju fundera på.) som han tydligen aldrig har haft av sig på ett par veckor förutom just där och då i planet... Det var det mest vidriga fotsvettsstank som jag någonsin har varit med om... Trodde jag skulle avlida och spy ihjäl mig. När vi äntligen kände att det stank något mindre så rörde fanskapet på fötterna och då var det samma visa igen... Hade det varit idag så hade jag sagt till på en gång, i allafall bett flygvärdinnorna om hjälp... Men det gjorde jag/vi inte då... utan vi led i tystnad tills vi svimmade av av stanken och sov ett par timmar.

ullisen sa...

hahaha! men du, ta inte illa upp om det nånstans i sverige dyker upp ett blogginlägg med titeln: "Att åka på charterresa. Och sitta framför en idiot." :p

MonasUniversum sa...

Ullisen: Nähä, det bjuder jag på. Lätt. Nu i efterhand vågar jag påstå att det var lite PMS inblandat.

ullisen sa...

det är vi många som är glada för (tolka mig rätt!), det blidde ett ruskigt skojigt inlägg!

Anonym sa...

Charter är = att betala för allt.
Mycket billigare att flyga charter än reguljärt om du tänker efter.......
Ett tips är också att beställa platserna med extra benutrymme.
Kan lova dig att Thomas Cook Airbus 330 är större än Ryanir.

Kan säga att dom som jobbar ombord på charter flygningar SKRATTAR åt er som är så snåla för att köpa en tidning........


Du kanske ska ta bilen eller tåget nästa gång så slipper du du allt och alla.....

Finns värre saker vett du!!

Anonym sa...

ups sorry delete plz [url=http://duhum.com].[/url]

Anonym sa...

malaysia plenty of fish dating site [url=http://loveepicentre.com/]legal dating ages[/url] native american dating service http://loveepicentre.com/ free dating sim games

Anonym sa...

stress relieve process for spec mil w 8611 [url=http://usadrugstoretoday.com/products/digoxin.htm]digoxin[/url] shrrom drug tests http://usadrugstoretoday.com/ online reverse medical dictionary http://usadrugstoretoday.com/products/cardizem.htm
how to muscle test lyme disease [url=http://usadrugstoretoday.com/products/confido.htm]confido[/url] zoloft anti depressant [url=http://usadrugstoretoday.com/products/cefixime.htm]online certification for alcohol and drugs counselor australia[/url]

Anonym sa...

volkswagen truck parts http://automoblog.in/ford/ford-dealership-in-tenerife automobile industory in india
[url=http://automoblog.in/rally/biker-rally-babes-walk-around-naked]volkswagen rubber seal kits[/url] maryland automobile insurance fund claims [url=http://automoblog.in/victory/iron-horse-victory-2006]iron horse victory 2006[/url]
number of automobile accident deaths in 2007 http://automoblog.in/plymouth/tracey-wheaton-plymouth-city-council-devonport-telephone
[url=http://automoblog.in/seat/chrysler-pt-cruiser-seat-covers]list of racing videogames for ps2[/url] pioneer auto sales truck avon ny [url=http://automoblog.in/motor-co/pontiac-grand-prix-motor-size]pontiac grand prix motor size[/url]
mercedes benz alabama http://automoblog.in/victory/victory-christian-center-lowellville-ohio
[url=http://automoblog.in/seat-car/skirted-seat-cushion]wheel bearings dodge ram[/url] bm imports honda auto parts [url=http://automoblog.in/rally/nude-photos-of-sturgis-rally]nude photos of sturgis rally[/url]

Anonym sa...

automobile seats with integral seatbelt http://autoexpress.in/mercedes/mercedes/cls/satellite/radio program bluetooth in a 2008 mercedes benz c300
[url=http://autoexpress.in/royce/rolls/royce/centenary]how to change a dodge stratus air filter[/url] eyelash decals for volkswagen [url=http://autoexpress.in/maybach/ny/maybach/rental]ny maybach rental[/url]
mercedes lug conversion kit http://autoexpress.in/maserati/pics/of/maserati/quattroporte
[url=http://autoexpress.in/scion/scion/autos]volkswagen van vanagon transmission repair[/url] volkswagen commercialbig day [url=http://autoexpress.in/mercury/red/hot/chili/peppers/on/mercury]red hot chili peppers on mercury[/url]
schematic for 2001 volkswagen beetle o2 sensor http://autoexpress.in/scion/scion/xb/2008/aftermarket
[url=http://autoexpress.in/saab/saab/net]mercedes benz dealers ohio[/url] barrett jackson automobile auctions website [url=http://autoexpress.in/royce/john/lennons/rolls/royce]john lennons rolls royce[/url]

Anonym sa...

lovely woman with dildo http://pornrapidshare.in/xxx-girls/xxx-naughty-teacher-stories
[url=http://pornrapidshare.in/teen-usa/free-teen-eva-pics]citgo lubricant distributor in nyc area[/url] amateur trailer park whore [url=http://pornrapidshare.in/free-xxx/daily-free-xxx-porn-video-clips]daily free xxx porn video clips[/url]
adult pocket pc themes http://pornrapidshare.in
[url=http://pornrapidshare.in/live-xxx/xxx-adult-puzzles]standard adult walkers[/url] free amateur dp [url=http://pornrapidshare.in/live-xxx/xxx-adult-puzzles]xxx adult puzzles[/url]
best pro porn http://pornrapidshare.in/teen-city/ga-teen-driving-accident-stats
[url=http://pornrapidshare.in/teen-high/free-teen-sex-video-clips]sexy and message boards[/url] free broadcast adult video [url=http://pornrapidshare.in/xxx-girls/xxx-nasty-porn]xxx nasty porn[/url]
sexy black chics hard white dicks http://pornrapidshare.in/tits/thumb-tits
[url=http://pornrapidshare.in/vagina/perfect-vagina]zelda hentai video[/url] free striptease porn videos [url=http://pornrapidshare.in/teen-chat/teen-model-tiffany]teen model tiffany[/url]

Anonym sa...

huck and jims travel down the mississippi river map http://xwg.in/expedia/package-vavaction-deal-expedia travel trailer grill
[url=http://xwg.in/adventure/sonic-adventure-2-greamcast-rom]all seasons travel[/url] travel denark [url=http://xwg.in/flight/book-charter-flight]book charter flight[/url]
travel steve http://xwg.in/tour/johnny-rae-australian-tour
[url=http://xwg.in/flight/theory-of-flight-unit]singapore to bangkok travel itinery[/url] pitts travel agency [url=http://xwg.in/tours/panamericana-tours]panamericana tours[/url]
travel equiptment http://xwg.in/maps/maps-satellite-15-yards cancun timeshare travel [url=http://xwg.in/airport/hare-airport]hare airport[/url]

Anonym sa...

spunky movie princess [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-best-laid-plans/183database/]Best Laid Plans[/url] new heman movie [url=http://worldmovs.co.cc/full_version-still-life/1148database/]Still Life[/url]
free movie making programs [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-star-trek-8---first-contact/25065database/]Star Trek 8 - First Contact[/url] movie censorship history [url=http://worldmovs.co.cc/full_version-harsh-times/4979database/]Harsh Times[/url]
movie beam [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-run-fatboy-run/5528database/]Run Fatboy Run[/url] free movie video stream [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-ocean-s-thirteen/21370database/]Ocean's Thirteen[/url]
extract frame from movie [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-rocket-science/15251database/]Rocket Science[/url] what bikes were use in the movie the road warrior [url=http://worldmovs.co.cc/full_version-saw-4/6171database/]Saw 4[/url]

Anonym sa...

rhone alpes fashion http://luxefashion.us/white-black-color97.html designer depots paris [url=http://luxefashion.us/?action=products&product_id=2476]designer mens jeans[/url] dunnes holiday clothes shop
http://luxefashion.us/off-white-pullover-color3.html old fashioned southern fried chicken recipe [url=http://luxefashion.us/barbour-women-brand101.html]clothes holiday shopping[/url]

Anonym sa...

http://xwv.in/kamagra/kamagra/viagra/oral/jelly
[url=http://xwv.in/nabumetone/nabumetone/for/piriformis/syndrome]top drugs[/url] kroger 400 drugs [url=http://xwv.in/ketorolac]ketorolac[/url]
tricare pharmacy claims http://xwv.in/tramadol/buy/tramadol/00
[url=http://xwv.in/naproxen/how/is/naproxen/synthesized]canadian pharmacy and levitra[/url] levitra dozages [url=http://xwv.in/nabumetone/nabumetone/500/mg]nabumetone 500 mg[/url]
international pharmacy shipping codeine http://xwv.in/pain-relief/chronic/back/pain/relief
[url=http://xwv.in/pamelor/pamelor/off/label/use]ravenel drugs katie[/url] new anti drugs campagin [url=http://xwv.in/nabumetone]nabumetone[/url] viagra pages edinburgh girl manson [url=http://xwv.in/linezolid/linezolid/package/pharmacia]linezolid package pharmacia[/url]

Anonym sa...

straight to sleep pills review [url=http://usadrugstoretoday.com/products/sublingual-cialis.htm]sublingual cialis[/url] free penis mpegs http://usadrugstoretoday.com/products/effexor-xr.htm health facts red wine http://usadrugstoretoday.com/products/citalopram.htm
employment insurance ontario medical leave [url=http://usadrugstoretoday.com/products/zanaflex.htm]zanaflex[/url] presciption drug insurance plans for seniors [url=http://usadrugstoretoday.com/products/keftab.htm]superstition blood moon[/url]

Anonym sa...

jackson 10 movie theatre michigan [url=http://moviestrawberry.com/films/film_behind_enemy_lines_colombia/]behind enemy lines colombia[/url] watch 8 mile full movie online http://moviestrawberry.com/films/film_the_looking_glass_war/ naked teens movie
free mature adult movie clips [url=http://moviestrawberry.com/films/film_halloween_night/]halloween night[/url] movie versions of into the wild http://moviestrawberry.com/films/film_mission_to_mars/ quotes from the simpsons movie
bittorrent download movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_nanny_mcphee/]nanny mcphee[/url] movie car
dayday chinese movie website [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_void/]the void[/url] gospel of deceit movie clips http://moviestrawberry.com/films/film_return_to_halloweentown/ movie theaters in pigeon forge
mission impossable 3 the movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_murder_my_sweet/]murder my sweet[/url] movie night theme baskets http://moviestrawberry.com/hqmoviesbycountry/country_usa/?page=113 best scenes of the simpsons movie

Anonym sa...

movie showings amc 20 brandon fl [url=http://moviestrawberry.com/films/film_betty_boop_and_the_little_king/]betty boop and the little king[/url] simspons movie pics http://moviestrawberry.com/hqmoviesbygenres/download-genre_comedy-movies/?page=9 natalie portman movie list
genna davis pirate movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_back_to_the_future/]back to the future[/url] movie file conversion http://moviestrawberry.com/films/film_the_take/ adult movie awards
porn movie archive [url=http://moviestrawberry.com/films/film_wargames_the_dead_code/]wargames the dead code[/url] songs from united 93 and twin towers movie
spears movie sex [url=http://moviestrawberry.com/films/film_slumdog_millionaire/]slumdog millionaire[/url] tife hentai movie http://moviestrawberry.com/films/film_babysitter_wanted/ donnie darko donnie darko movie download
sounder movie advertising [url=http://moviestrawberry.com/films/film_boundin_/]boundin [/url] female movie icons http://moviestrawberry.com/films/film_who_killed_the_electric_car/ where the wild things are the movie

Anonym sa...

wallstreet movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_poet/]the poet[/url] letters from iwo jima the movie http://moviestrawberry.com/hqmoviesbygenres/download-genre_romance-movies/?page=16 bartlesville movie theatre
who acted as clem in the movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_i_love_you_beth_cooper/]i love you beth cooper[/url] the movie vintage http://moviestrawberry.com/films/film_the_comancheros/ movie hocus pocus
seacourt movie threater [url=http://moviestrawberry.com/films/film_two_and_a_half_men/]two and a half men[/url] snuf movie
brothers solomon movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_phantom_of_the_opera/]the phantom of the opera[/url] actress movie star http://moviestrawberry.com/years/?page=13 train murder movie clips
almost famous movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_pinocchio_70/]pinocchio 70[/url] papa was a rolling stone movie http://moviestrawberry.com/films/film_becoming_jane/ king kong movie trailer

Anonym sa...

Sorry for the stupid question. What is the best search engine http://google.com or http://yahoo.com?