lördag 16 januari 2010

När man undrar vad man håller på med.

För några månader sen så köpte jag min egen domän: www.monasuniversum.se

Jag vet inte riktigt vad jag styrde med där, eftersom jag är en fullkomlig idiot när det gäller internettekniska frågor.

Som till exempel att få till en snygg banner/header....eller vad det nu heter. Inte en som ser ut som nåt förskolebarn har slängt in. Jag vill ha Sveriges snyggaste, dock med ögonen involverade. På nåt vänster.

Sen måste man scrolla ned för att se första (och enda) inlägget. Verkar ju helpuckat.

Och så har jag ingen aning om man kan mobilblogga, och det är liksom en förutsättning.

Ibland gör jag osedvanligt korkade saker utan att tänka först.

10 kommentarer:

Monica sa...

Men hallå??
Med alla dom läsarna du har , så måste det väl finnas en som kan fixa hemsidor???

Och du tycker du ska dricka champagne idag med, kan dröja ett tag innan du får det igen mohahahahaha

Anonym sa...

Vad har du för program för att göra din hemsida då? u kan ju göra den precis hur du vill det är ju liksom ett blankt papper från början. Det löser sig. Jobba på. Eller be J om hjälp...hahaha

Anonym sa...

Du kan ju... osv skall det stå

Mattias Taavola sa...

Hej Mona!

Det finns ett väldigt enkelt sätt att ta sig runt detta problem. Eftersom du varit aktiv i denna blogg rätt länge, tillsammans med oss (dina läsare). Så vore det enklaste bara för dig att göra en vidarebefordring från http://www.monasuniversum.se/ till http://monasuniversum.blogspot.com/ om du inte vill börja på en helt ny kula det vill säga.

Beroende på vem som fick äran att leverera din nya domän (monasuniversum.se) så finns det ett x antal tjänster att använda dig av. De flesta leverantörer brukar ha rätt simpla guider, där man bara klickar - och skriver någon textrad här och där.

Eva sa...

En ascool header finns det många som kan fixa så det är nog det minsta problemet.
Sen är väl frågan vilket bloggverktyg du har tänkt dig att använda på din domän.
Jag har egen domän, bloggar i WordPress och har installerat ett tillägg som gör att jag kan mobilblogga hur lätt som helst.
WP är väl, vad jag har förstått, det vanligaste bloggverktyget.

MonasUniversum sa...

Monica: Jag hoppas på läsarna! Och ja, du vet ju varför jag dricker som en galning nu, hehe!

Anonym: Program och program. Jag betalade till nåt som hette one.com, elle vad det nu var. Och den här hemsidan ska jag fixa utan någon annans hjälp här i hushållet!

Mattias Taavola: (Hej!) Jamen jag fattar ju ingenting: som sagt, företaget som hostar den, eller vad det nu kallas, heter one.com, det är allt jag vet.Fast jag har gjort som du säger: klickat på simpla förklaringar, men de verkar inte ha så mycket mer att erbjuda. Jag måste nog gräva lite djupare i det här känner jag! Och du, tack för omtanken!

Eva: Herregud så det stör mig att jag är så tekniskt obegåvad när det kommer till nätet. Så du menar att jag då alltså kan använda WP som bloggverktyg? Men, jag hör ju bara klagomål om dom...

Mattias Taavola sa...

Hej, har hängt här rätt länge. Och ja, tekniken är inte alltid som den bör. Jag har en morsa som också inte alltid hänger med i allt det jag säger.

Och One.com ska ha rätt smidiga lösningar på alla tänkbara problem, jag bloggar själv med Wordpress hos en annan leverantör och det funkar riktigt smidigt. Vet dock inte om One kan erbjuda samma tjänster att blgoga med, förutom deras egen. Jag tänkte att jag ska försöka hjälpa dig. Så jag satte igång och letade på Ones hemsida. Och hittade en guide hur du ska gå tillväga:
http://www.one.com/sv/support/guide/advanced/dns#exampleforwardingdomain

Den är på svenska med bilder :)
Trevlig helg

Eva sa...

Alltså.....jag letar efter en mailadress till dig men hittar ingen.
Är jag blind eller finns det ingen?

Jag hade ju tänkt att jag skulle hjälpa dig lite dårå....

MonasUniversum sa...

Hmm, borde stå. Jag har flera, men ta mona@boxx.se..

Bettan sa...

Kan inte hjälpa digmed några som helst teknikaliteter eftersom jag är helt borta när det gäller datorer, men jag önskar dig all lycka! Jag är säker på att du kommer att fixa det, du ger dig nog inte innan.