torsdag 6 augusti 2009

Teknik. Jävla internetteknik.

Jag försöker förstå det här med statistik. Det är Bloggportalen hit och Bloggtoppen dit.

Sen dyker det här Google Friend Direct upp, ni vet....här nere till höger...där man kan lägga in sig själv som följare...och göra mig happy...och man behöver inte vara bloggare för att göra det så, se så...

Och jag ska villigt erkänna att jag varje vecka går in på Bloggportalen och kollar läget. Och blir lika jävla förvånad varje gång när jag ser vilka som ligger före mig.

Alltså, smaken är som baken, men jag börjar inse att jag är en nolla jämförelsevis. Man ska antingen vara megakänd, skriva om sex, vara tonåring och gravid, eller skriva om mode. En medelålders jävla kärrings liv och leverne är fullständigt ointressant.

Men så en dag upptäcker jag nåt annat. Nåt som heter Bloglovin'. Ja, det kanske har funnits länge, men jag har inte tänkt nämnvärt på det.

Och här till problemet. Jag FATTAR fan inte hur det fungerar. Skriver jag in bloggens namn där så ploppar 3 varianter av min blogg upp. Och vad är syftet? Är det meningen att jag ska länka här och alla ni, ALLA ni som är här ska skriva in sig på nåt sätt, eller vadå.

Nu har jag lyckats lägga in länken här intill. Hur det gick till har jag ingen aning om, men nu ligger den där. Och antalet följare i rosa. Och jag vet inte vad som händer när man klickar på länken, törs inte. Tänk om man lägger upp sig själv liksom. Verkar ju stört.

Jag vet bara en sak. Jag vill ha fler besökare. Jag vore en patetisk lögnare om jag sitter här och skriver att jag är nöjd och glad med livet. Det är bara fjantigt. I want more. Tillsammans med er.
Så hjälp tant här nu. Först får ni förklara för idioten vad det är för nåt egentligen, och sen får ni gärna regga er där.

Deal?!

46 kommentarer:

tigerlilja sa...

Äh men du, nu blir det alldeles för svårt - jag läser jämnt, men inte klarar jag att lägga till vare sig det ena eller andra. Jag segar på i din vidunderliga värld ändå, tack för den!

MonasUniversum sa...

Du är bra som du är kära Tigerlilja!

Ting sa...

Fattar inte heller bloglovin.
:O)

Marieiskogen sa...

Hm, ny tant anmäler sig.
Fixar inte heller att lägga hit eller dit...
Så moderna är vi inte här i skogen. Men jag och familjenn följer dig sedan någon vecka tillbaka och gillar din "ugly" stil(ursäkta uttrycket)
Dotter fastnade så till den milda grad att hon sträckläste varenda inlägg en hel natt...
Vet inte om jag ska gilla det eller härja.

Nåja, vi återkommer igen o igen.
Ha det bra // Marie

Tuss sa...

att det finns flera av dig på bloglovin' beror nog på att olika (?) lagt dit dig utan att se efter om bloggen redan finns där. ta den som har flest prenumeranter bara, den kommer nya prenumeranter också att välja...
bloglovin' är för övrigt världens smartaste grej. de som använder det för att följa bloggar klickar på din länk för att börja prenumerera, och så dyker nya inlägg från dig upp där så snart de publicerats. och så finns alla andra bloggar där och ens egen blogg och allt är så bra såå. jag är inte så bra på att förklara utan ville hylla sidan lite bara ^^

Gunilla sa...

Jag försöker så gott jag kan o sprida din länk. Men, du kanske skulle ha en utlottning, ett pris till den som sprider länken till din blogg, mest framgångsrikt. Pris? Din make kanske?

MonasUniversum sa...

Ting: (Varmt välkommen!)Skönt, då är vi åtminstone två puckon!

Mariiskogen: Också mycket varmt välkommen, och tack för komplimang. Jag är nog kär i din dotter också. Och nej, jag tar inte illa vid mig!

Tuss: visst har jag väl sagt hej till dig? Om inte så HEJ! Och en bra förklaring tycker jag.

Gunilla: Amenfyfan vilken bra idé!! Det där med maken ska jag spinna vidare på!

Ann sa...

Förklara kan jag inte men jag har registrerat mig =)

Mia sa...

Här har du en till som är inne och läser jämt. Kan liksom inte slita mig härifrån. Har man en gång hittat hit är man fast.
Men det där med bloggtoppar och portaler och annan skit fattar jag inte ett dugg av.

Unknown sa...

Hej hej!

Att du ser tre olika format av dig är förmodligen dina tre senaste inlägg? Alltid när man söker en blogg på Bloglovin så får man upp de tre senaste inläggen så jag antar att det är det du menar.

Bloglovin finns för att du lättare ska kunna följa andras bloggar och andra lättare ska kunna följa din. Om du vill följa en blogg så söker du på bloggnamnet och sedan väljer du "Följ blogg". Då kommer alla inlägg bloggaren skriver hamna under "nya inlägg".

Lycka till :D
Kramar Ida
http://eldnatt.blogg.se

✿Ewa sa...

Du, jag är sen lääääänge en av de 70 på bloglovin.

Anonym sa...

eh...lägga till sig, nu pratar du så den här tanten inte heller hänger med. Jag hittade hit via innandufanns bloggen och följer dig med spänning varje dag, men lägga till? Näh, orka förstå sig på liksom. Ha det gott! =)/Jojo75

mickan i skogen :P sa...

men hallå?! ni kan ju inte va kära i andras döttrar :S
vad blir nästa steg? låna ut dom som ni verkar göra med era karar?:O

MonasUniversum sa...

Mickan i Skogen: nämen, vi SKOJAR ju!! Jag blev smickrad, det var det jag menade!

Och givetvis skojar jag om att låna ut maken också. Han ska ingenstans..

Mamma P sa...

E oxå prenumerant via bloglovin sedan länge (på den tiden då det hette blogkoll).

Dubbelörn sa...

AMÄN goaste, bruden slå en signal i morgon så förklarar jag l-å-n-g-s-a-m-t hela Bloglovin!! Bloglovin har vi alla hackers haft sedan begynnelsen, ett halvår, ett år eller så. Det är så VI håller koll på våra favvisar som exempelvis en viss Monas Superuniversum! Hur tror du annars jag ser att du skrivit ett inlägg?! Går in o kollar med jämna mellanrum? Giiizzzusss så mossigt o stenåldersmässigt *gäääspar*

Nä vi hotta hackers har anammat Bloglovin för lääänge sedan o går har alltid länken uppe o snabbt ser vi då när vår favvisBrommabrüd har lagt in ett nytt inlägg... *asg*

Och varför du kan finnas med på 2-3 varianter... Det beror på att ... Äh jag orkar inte skriva förklaringen här så ring mig imorgon så får du alla hotta hackerinfon ;)

Pöss fr "Iprenlagshackern* *gapskrattar

Ewa sa...

Bloglovin' är inte så mycket att hänga upp sig på. Bara en sida som samlar alla bloggar man vill prenumerera på så man slipper gå in på alla 412 för att kolla om de skrivit något nytt. Jag använder Google Reader själv men har självklart reggat mig på Bloglovin' för att kanske ragga några fler läsare.

Du verkar ha gjort alldeles rätt och riktigt när du lade upp länken på din sida.

Marie sa...

Ett tips kan vara att lägga in etiketter på dina blogginlägg, se efter själv: http://bloggar.se/hur/

Det är ett ganska effektivt sätt att få in okänt folk på bloggen och i ditt fall borde det löna sig. Jag är "ny" läsare av din blogg och jag skrattar lika gott varje gång åt dina inlägg...

Wayne sa...

Amen ja fattar ju inte. Eller orkar inte snarare. Vadå jävla Bloglovin? Det räcker väl att jag smyger här i lönndom?

Monica sa...

jora och jag var en av dom första barasaattduvet!!

Anonym sa...

nu är jag här med. medelålderskvinnorsomsvär ska få sååå mycket uppmärksamhet de någonsin kan!!
/k

burrsonja sa...

jag följde din blogg ett tag på bloglovin men kom fram till att jag bara blev irreterad över alla 100 inlägg som dök upp med dig varje dag.

så nu kan jag din bloggadress i huvudet och besöker dig när jag har tid och lust och behöver nåt att läsa istället för att röka.

daanke

Suzie sa...

Allt detta hackerssnack får mig att känna mig som en pensionär... Jag är och förblir en tekniskt idiot... en stolt sådan!!!

Anonym sa...

Jag är 56 men fan ingen tant! Älskar din blogg som jag läser till frukost varje dag. Asså regga sig hit och dit - kan man inte bara lägga upp dig under favoriter så är saken klar!/ Maggan

MonasUniversum sa...

Maggan, Burrsonja, Suzie, och ni andra: Alltså, missförstå mig rätt, jag är ooootroligt glad och tacksam för alla besökare som hänger här inne. Men ibland får jag svackor och skrivångest när jag går in på t ex Bloggportalen och ser vad det är för några som ligger i top 20. Endast 2-3 stycken av dessa är bra bloggar, i mitt tycke. Resten är kvalificerat skit. Eller alltså, inte skit, men för MIG mindre intressant. Och då blir jag helt konfunderad när jag ser att en sån t ex har 30 000 besökare. Att det alltså räcker med att skriva vad jag åt till frukost och på vilket fik jag drack latte.

För min del känns mitt bloggande helt meningslöst.

Men dessa svackor brukar i regel bara vara i några dagar. Sen är jag tillbaka på banan igen!

Åsa sa...

Jag har hängt här ett bra tag vid det här laget, men kanske inte kommenterat så flitigt. Har man väl hittat hit och börjat läsa bloggen så blir man lätt beroende. Det har iallafall jag blivit.

Suzie sa...

Missförstå mig rätt Mona, jag ÄLSKAR din blogg. Det borde du ha förstått vid det här laget som har stenkoll på statistiken. Jag är inne flera gånger om dan men lämnar inte kommentarer lika ofta.

Men jag är dålig på att sätta mig in i alla nya uppfinningar som twitter, bloglovin etc etc.

Men när du fått koll på grejerna så kan du lära mig när vi träffas ;-)

Karina sa...

Skit i att kolla hur många andra har. Skirv på du är bäst ändå.
Jag kan lägga till dig i min länksida om du vill på min blogg ?, så kommer du få några till ;)

Kram

Unknown sa...

Haha tack! Det var väldigt snällt sagt.

Hoppas att du får en bra dag i solskenet.
Kramar Ida

http://eldnatt.blogg.se

akajos sa...

I våra hjärtan är du alltid först :-)

PGW sa...

Har jag någon som helst nytta av den däringa Bloglovin om jag ändå kör RSS-feed?

Frida sa...

Jag har följt dig med bloglovin ett tag nu, din blogg är en av mina favvosar. Sluta aldrig skriva snälla! Dina ord får mig alltid att skratta :)

Zelda sa...

Jag undrar samma som PGW, räcker det med RSS?

Jag är precis som du Mona - fyrtiofyra ;-) och har väl inte världens bästa koll på tekniken men jag har i alla fall lagt in sån RSS :-)

Men sen när du tidigare skrev hur du följde statistiken och såg hur många gånger per dag vi är inne och läser, så blev jag lite rädd.
Herregud jag måste ju vara rena rama stalkern!
Jag menar först så läser jag ju allt tokigt du lägger in, och så läser jag alla kommentarerna. Men sen måste jag ju in igen och kolla om det kommit fler kommentarer, för du har ju världens skönaste gäng här inne som följer dig. Ja, och sen då, så måste jag ju kolla om du har kommenterat kommentarerna så då går jag ju in ytterligare en gång.
Sen då så kommer kanske maken hem och då måste jag ju visa honom också om det är nå´t jag skrattat extra åt. Ja jösses, men roligt har jag!
Eller oj, hur blir det här nu då? Sabbar jag din statistik över hur många läsare du har om jag är inne och kollar typ sjuttielva gånger om da´n =D

Maria sa...

Huurudu din bajskorv..räcker inte 119 följare...puss på dig

KUNGEN sa...

Det var länge sen Mona,
du borde hälsa på fler gånger.
Till dess kan du kolla in min nya.

donmartin.zitiz.se

Mr Lee sa...

HALLÅ!!!

Nu vill vi veta om maken skruvat loss diskbänken eller inte!

Lägger du inte upp dig snart lär han börja hota med den uppblåsbara!

Anonym sa...

Jag är en av de 70 Bloglovin- prenumeranterna sen en längre tid. Gissar sen att det kan stå Ume Energi på mig. Med anspelning på ett tidigare inlägg där du berättat att du ser vilka leverantörerna är// tina

Bettan sa...

Hr inte heller registrerat mig nånstan, utan har gjort som någon annan skrev, lagt dig (och Linda) under favoriter. Det är de enda bloggar jag följer, varför läsa fler när man får det man vill ha av er! Ni är mina favoriter!!!

agnelia sa...

Har du ingen "Monas Universum-fanclub" på FB? Eller kan nån starta en? ;-)
Det borde väl kunna gå att få lite fler läsare på det viset? Eller bara trevligt för egot. :)

anise sa...

Hej Mona..Jag har följt din blogg ett tag nu..måste bara säga att du förgyller mina mornar..jag är inte särskilt hemma i den här cybervärlden..men jag lär mej med att klicka mej fram å prova vad som händer sen får jag ringa till "ungarna"så dom får reda ut vad jag ställt till med..
Tack för en skitkul blogg..//Anita

anise sa...

Bara så du vet jag har klickat på den ROSA KNAPPEN...hahaha jag tror det gick bra

MonasUniversum sa...

Anita, Anita, så glad jag blir över din kommentar! Tack, och varmt välkommen!

MonasUniversum sa...

...och tack för att du tryckte!

deeped sa...

Fixa en trevlig träff för Bloggtanter så kommer jag och hjälper till free of charge :)

MonasUniversum sa...

Deeped: akta, jag kanske tar dig på allvar!

deeped sa...

Jag var rätt allvarlig. Tycker det är dags att skapa en drive för alla duktiga kvinnor som bloggar, som inte är Blondinbella och modebloggerskor utan har mer hjärna och hjärta (och enligt mitt förmenande är tusen gånger snyggare). Funderade ett tag på att skapa en "milf"-blogglista men vet inte om det riktigt är rätt uttryck :D