söndag 23 augusti 2009

Talibanen och Barbie.


Hmm. Jag måste nog snacka med henne ganska snart. Eller skaffa ett syskon. Typ nu.

18 kommentarer:

Molllusqa sa...

Kanske både och... ungefär som den där reklamen mot halsbränna som verkar direkt OCH 24 timmar... för såvitt jag vet är det hyggligt lång leveranstid på syskon ;o)

Hallongränd 4! sa...

Vad tror du hon isf kommer att göra med sitt lilla syskon, om hon hänger barbisarna sådär???

MonasUniversum sa...

Mollusqa: Hmm, tänkte inte på det. Kan man inte köpa en färdig 6-åring?

Hallongränd4: Haha, sant!!Ingen bra idé m a o!

Monica sa...

äsj det där gör väl inget , bra hon hänger dom barbie suger !

Jupp sa...

Jag skulle precis skriva samma sak som Hallongränd. Men ni har ju redan kommit fram till att det inte är en bra ide´.....

Som när jag igår kväll bjöd in vänner på middag. 20 minuter innan maten stod på bordet. Och sedan kom på att de bor tre timmars bilresa bort. Tanken var hjärtlig, men kanske inte helt genomtänkt! Blir så ibland.

:-D

Osloskånskan sa...

Söndagskramen!

Farbror Blå sa...

ha ha ha ha...akta dig så att hon inte blir sur på dig, framförallt när hon blir större och starkare :) Då svävar du i livsfara, men det är kanske smeknamnet som förpliktigar? de är ju ganska grymma, talibanerna...och de gillar inte västerlänningar med blont hår o blå ögon.

EDS Mamman sa...

Ha ha ja du, ett syskon vore kanske lite väl riskabelt... ta henne till kyrkans barntimmar och se vad som händer då *fniss*

Det där samtalet borde du kanske ha typ NU.

Du är för härlig du!

Mimmi sa...

Hoppas det inte är voodoo på kompisar hon inte tycker om.

Carina M, cina sa...

Ja, nåt kanske borde göras.....;)
Håller med de andra syskon är nogINGEN bra idé..

Kram Carina

Mr Lee sa...

Ge henne ett PS3 och lite bilspel så blir det ordning på henne. En R/C bil funkar också. Lovar att din make kommer att vilja ha en massa mer kvalitetstid med henne om du ger henne något av detta. (Brommahobby har bra sortering, även Hobbymagasinet i Vällingby-C.)

Minns jag inte helt fel så är hon en klippa på trafikreglerna redan.

sonjaburrburr sa...

eller sluta skaffa barbisar till henne kanske :) det plockar fram det värsta ur små barn

smultronpaj sa...

hur tänkte du nu? Skaffa ett syskon till henne så att hon kan göra vaddå med det?

carola sa...

Jag tycker du ska se till att hon får ställa ut sina alster på något fräckt galleri. 6-åring som gör installationer av Barbie = säljer fint!

Anonym sa...

Tänkte att det var dags att skriva ett par rader här. Läser mest bloggen på jobbet (perfekt att vila ögonen på något annat ett slag) men kommentera får jag nog göra hemma.

Jag har fått tips om din blogg av en väninna och följer den nu troget. Den är faktiskt smått beroendeframkallande. (Var tvungen att koppla upp mig och läsa på semestern, 8 timmars flygresa hemifrån.) Nu tipsar jag i min tur vänner, bekanta och kollegor, gärna dom som bor i Bromma eller är på väg dit, om morsan i finförorten som kallar sin 6-åring för Talibanen. Himla roligt. Gillar att du inte skäms över att du är lite märkesnörd. (Som jag. Fast jag samtidigt skänker pengar till SOS Barnbyar och värnar om Östersjön.) Och så är den skoj och personlig. Ibland är man nära att sätta teet (dricker inte kaffe) i vrångstrupen. "Vad var det hon skrev...?"

Också kul att höra mina vänner (och dig på bloggen) som bor i Bromma beskriva förorten. Jag har inte järnkoll på alla områden men har fått lite information som t ex att det är snobbigare i Ålsten än i Olovslund..? Och att de flesta är lite förmer än andra, förutom de man känner personligen.(!?) Avslutningsvis är favoritämnet tydligen huspriser.

Ang. bloggflytt så funderade jag på vilka jag själv följer och det är (förutom två nära vänninor med egna bloggar, på egna reklamfria ställen) Pernilla Wahlgren samt Sanna Lundell på mama.nu. (Kända personers vardag är himla kul. Att en av dem dessutom är tillsammans med Mikael Persbrandt har möjligen ökat intresset något, men hon skriver också klokt och insiktsfullt). Alltså, det stör mig inte att de ligger under en tidningstitel. Men. Ibland kan det bli väldigt knasiga annonskrockar. När jag ett tag, av speciella anledningar, var inne på en familjs blogg vars barn hade cancer så stod det plötsligt en dag att läsa en pytteliten annons från en begravningsbyrå! Helt galet. Sådan krockar kommer inte du ha men typen av annonser ska man nog kolla upp.

Vad är huvudsyftet med att flytta? Fler läsare. Kommer du att få det? Jag följer i alla fall med.

PS Vi kanske ses på Formex? Jag vet vem du är.. Och var du bor också förresten. :)
PPS Vad f-n är RSS?
PPPS Hur lägger man in en kommentar om jag bara vill skriva sitt namn och inte orkar hålla på med konton i Google? Trodde jag var hyfsat hajj på internetanvändning. OpenID???

MonasUniversum sa...

Haha, som vanligt så tänkte jag inte alls!

MonasUniversum sa...

Kära Anonym: vilken jäkla koll du har! Och det stämmer: big no no att jämföra Ålsten med Olovslund. Herregud liksom!

Helt ärligt så finns det många normala här också, tack gode Gud för det, men majoriteten är mycket snobbiga. Vi känner t ex en av Sveriges mest kända familjer. Eller mest kända efternamn, ska jag säga, och även om de är astrevliga, så finns det ett medfött...ähum...ja..du vet.

Jag är som jag är här i bloggen. Och de flesta köper det. Och blir lite mer avslappnade. Jag är nog en perfekt blandning mellan dotter till ensamstående-uppvuxen-i-såkallad-miljonprogramförort-söder-om-Stockholm och ärkesnobb. För jag ÄR det. Ibland. Men jag står för det.
Fast det som gör att folk accepterar mig här är väl att jag rider hårt på att jag är ganska rolig. Med humor kommer man jävligt långt har jag märkt.

Det vore kul om du kom fram och hälsade på Formex, C09:41. Du kan inte missa mig. Långt hår och tjock. Fast jag undrar hur du vet var jag bor?!!!

Och du, det där med RSS och annat skit: have no idea. Jag kan absolut INGENTING!!

annkan sa...

Jo men, skaffa syskon, vetja!
Eller...kanske inte- om det är så där den/de riskerar att behandlas. :-/

En katt..? Eller- kanske inte heller var så bra dårå. ;-)