lördag 1 augusti 2009

En make som fyller år.

I vår familj så är utgifterna som högst på sommaren.

Detta då samtliga fyra i familjen fyller år:

jag i juni

döttrarna i juli

och så lilla maken den första dagen i augusti.

Och i normala familjer så är det hustrun som borde vara den som det är svårt att handla presenter till, right?

Jag önskar mig alltid prylar till huset. Eller inköpta tjänster såsom tapetsering o.dyl. Alltid.

Och skulle det knipa, så hur svårt kan det vara att sladda in till juveleraren liksom. Jag har inga som helst skrupler när det gäller diamanter och brillianter.

I'm an easy chick alltså.

Men i den här familjen så ger maken samtliga i släkten svår huvudvärk. Han får det alltid att låta så enkelt:

"Nämen JAG, alltså, jag blir glad bara jag får en rulle frimärken, asså, du vet ju; enkla saker som jag aldrig själv har tid att köpa. Och en bok. Sen är jag nöjd."

In my ass.

Som hos alla andra så är maken givetvis chef över grillen. Hur nu det gick till.

Ett år, när jag hade fullkomlig torka, så åkte jag och köpte en massa tillbehör till hans kära Weber. Fina grejer. Dyra grejer.

Dessvärre har han inte begåvats med ett pokerfejs (inte jag heller för den delen) så när han öppnade alla paket så gick besvikelsen inte att dölja.

Så den gubben gick inte alls. För maken vill att presenter skall vara "persoooooonliga". Det var bara att lämna tillbaka allt och åka in till NK's herravdelning och panikhandla sig lite.

Detta har lett till att vi alla i släkten har svår ångest när dagens datum närmar sig.

Men i år kan han det inte gå fel. Jag har handlat en himla massa kläder, böcker och bokat tid hos tandläkaren för tandblekning á tretusenjävlabananer.

Det kan alltså inte bli mer personligt.

Men frågan är vem som är den smarte av oss. Skulle vi mot förmodan skilja oss en dag, well, då vet jag vem som kommer sitta i ett hem utan prylar.....för allt man får i presentväg är enskild egendom, hehe.

Å andra sidan så har han ju snygga tänder.

Grattis min älskade make. Idag lämnar vi chefskapet utanför va?!

17 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

OBS Detta inlägg är icke till dig Mona!
Grattis på sig lilla människan! Förstår om du har det svårt ibland. Kan inte vara lätt att ha en sådan fru/sekretererska/älskarinna som Mona.
Om du någon gång skulle känna att det blir för mycket så finns jag här för dig. Du kan lägga ditt huvud not min barm och gråta ut över livets orättvisor i allmänhet och Mona i synnerhet.
Jag har vanan inne, jag är också fru/sekretererska/älskarinna ser du.
mvh R

MonasUniversum sa...

Haha, tack för dagens första skratt! Men du, om inte annat så kanske JAG antar ditt erbjudande. Alltså inte till mig, utan till maken. Han kan behöva lite omväxling.

Herregud sicken storsint hustru jag är!

Melkers Mamma sa...

Grattis till maken! Jag tänkte mest bara säga att jag har a little something for you i min blogg. Bara något litet... liksom...

Charmhäck sa...

Hälsa grattis till 0:mannen! Köp en ny exklusivare i present vetja!

Tereze sa...

Ååå vilken under blogg! du är juh så skön! Tack för att du gjort min dag! Skulle verkligen vilja se en vidio från er vigsel:P
Ha det!

Osloskånskan sa...

Man sällar sej till resten av gänget och gastar NorgeGrattis till Maken!

Magica de Hex sa...

Ha ha ha, ha en bra dag! Min kära sambo fyller 50 om några veckor och det enda han önskar sig är ett rostfritt jaktgevär för en sisådär 20 000 loppor ....

Helena sa...

Kan inte låta bli att tänka på att få ihop din tidigare vuxensaga med din presentnojja gällande maken. Jag föreslår alltså att du inhandlar följande liten spännade sexleksak till maken:
en vagina i termos. Ja, du läste rätt! Såg på TV att sexbranschen har utvecklats en aning sedan uppblåsta Barbaratiden och numera kör med hi-tech grejjer. En helt naturtrogen vagina i silikon som liksom ligger i en termosliknande plåtburk som då kan värmas till kroppstemperatur skall tydligen vara den nya säljprylen!

Ta bara rätt termos när talibanen skall på skolutflykt! Kan bli lite tokigt annars..

Kram till maken från mig!

Monica sa...

Grattis J på födelsedagen, hoppas du står ut med Mona minst 50 +++
födelsedagar till ;)

MonasUniversum sa...

Helena: been there, done that, got the t-shirt..Den har funnits på marknaden i många år och heter Fleshlight..

Give me something else honey!

Anonym sa...

Stort grattis till maken då! Du kan hälsa att familjen G dagen till ära har inhandlat en film samt nåt kilo eller två lösgodis från en viss videobutik. Det borde väl räknas som en indirekt födelsedagspresent, eller? Så nu blir det filmkväll hos oss, och jag hoppas maken, du och er Taliban får en riktigt trevlig kväll! Må gott//NinaPX

fjortisensmorsa sa...

Finns det något värre än det?
"Jag önskar mig inget speciellt, BARA det är personligt och en tanke bakom"!? Arrrgh!! En stor fet smäll? kan bara tas personligt och det ligger en tanke bakom!? ;-) Min mamma byter ALLT hon får,kul.
Hoppas att ni får en härlig dag och gratta mannen , som redan fått det bästa här i livet ;-)

Mimmi sa...

Grattis till maken!

Hos oss är det också svårast att handla till maken. Vill oftast ha dyra eller omöjliga saker, eller så säger han ingenting. Lätt när man är gift med en prylnörd som köper det senaste på momangen.

Anonym sa...

Wunderbaum - ge bort vita tänder måste ju vara årets persooonliga present. Käre make - ditt smajl suger liksom :) Sry kunde inte låta bli, men gissar att det blev rätt o uppskattat?!

Wayne sa...

kan den jäveln sluta fylla år snart eller?

Lee sa...

Grattis lilla maken i fina förorten! =)

Själv har jag samma problem, sambon fyller på fredag.... måste ha massa tips på grejer att köpa, för jag kan inte komma på nåt.

Dubbelörn sa...

Grattis till mannen... kan nog känna visst medlidande för honom... spec när jag läser somliga inlägg fr dig *asg*

KRam