fredag 21 augusti 2009

Falskt alarm.

Jag ska inte bli mormor.

Men om man har en 18-åring som för tredje dagen i rad har fruktansvärd huvudvärk och spyr varje morgon, vad betyder det? Som säger att det inte känns som den vanliga migränen hon lider av.

Dessutom är det en envis skitunge (undrar vad det kommer ifrån..) som vägrar gå till doktorn.

Och jag kan inte göra något då hon är myndig.

Så nu har jag bara tumörer i tankarna.

17 kommentarer:

hon i nacka sa...

Men gu va skööööööööönt .) happy me!

Skicka henne till doktorn bums , kanske hon har ditt öra!
Sen är väl inte du så glad i doktorn heller? kanske kommer från dig det med .) ♥
Be pojkvännen ringa!!

Tizzel sa...

Abstinens kanske??? Tänkte... hon var ju iväg utomlands för lite sedan! Min artonåring partajade en hel vecka... och var helt förfärlig hela veckan efter hon kom hem..... :-(

Beka sa...

Är hon stressad och orolig för något? Ny skola, nytt jobb eller så? Eller arbetslöshet? Jag fick panikångest en gång, som antagligen kom sig av att jag var stressad för att jag inte hade något jobb. "Skaffa ett jobb, så blir allt bra" sa läkaren! Ja visst, lätt att säga. Nä, men jag menar bara att man kan bli stressad av att ha för lite att göra också.
Men åter till huvudvärken, jag hade huvudvärk en vecka och ringde husläkaren. Ingen fara om den inte fanns där redan på morgonen, sa han då. Nu vill jag inte skrämmas, men jag skulle nog släpa iväg henne till doktorn ändå. Är hon inte orolig själv?
Nu vet jag också att migrän kan yttra sig på olika sätt i olika perioder, så det kanske är det i alla fall... Fråga mig, master of hypocondrics ;-)

Mr Lee sa...

Hjärnskakning?

pangis sa...

Försök att peppa henne att gå till doktorn. Det är säkert ett kraftigt migränanfall men hon kan behöva en ny medicin.. hon ska inte behöva lida. Och du..man kan visst bestämma över dom, 18 eller inte.. omyndigförklara henne och ring läkaren.. Det hade jag gjort tvärt!

Lotta sa...

Hmm, jag blir sån av hormoner, har inte kunnat äta p-piller pga detta. Ett tips kanske...

Anonym sa...

Nöff, nöff, nöff- svininfluensan månne?

Anonym sa...

Inget kul att gå till läkaren, men har man sådan huvudvärk att man spyr och det inte är den vanliga migränen, ja då är det lika bra att pallra sig iväg. Förmodligen upphör besvären så fort tiden är bokad...
//En annan Linda

Charmhäck sa...

En kund till mig förlorade sin dotter i hjärnhinneinflammation. Har hon ont i nacken och är ljuskänslig MÅSTE ni åka till doktorn!!!

sajumiid sa...

Kanske dagarna innan mens?? Så blev jag när jag var yngre... Men jag skulle nog oxå skicka henne till doktorn.. Eller i ditt fall släpa med henne... :)

Erikssons sa...

Borrelia?

Anonym sa...

Svininfluensan har precis samma symptom, det kan bli hjärhinneinflammation också.
Kolla upp närmare

Josefine sa...

skicka till doktorn. jag har med bara det sistnämnda i huvudet... låter alldeles för bekant med vad min väns lillasyster gick igenom!

MonasUniversum sa...

Fy fan, ni skrämmer ihjäl mig. Jag har grava problem med att få med henne till doktorn. Har det inte gått över i helgen så lyfter jag in henne i bilen.

Anonym sa...

Det kan vara virusorsakad hjärnhinneinflammation. Den är inte farlig, men det gör sanslöst ont. Går över på en vecka, men det krävs ryggmärgsprov för att veta.

carola sa...

Hej!
Hjärnhinneinflammation verkar väldigt lite troligt, eftersom hon bara spyr på morgonen. Influensa / hormonbetingat kanske.
Morgonkräkningar utan graviditet ska ALLTID kollas upp om de fortgår mer än några dagar. De det till efter helgen och lyft sen in henne i bilen som du skrev.
Hoppas det går över fort!
/ Carola, sjuksköterska

MonasUniversum sa...

Carola, och alla andra: tack! Hon mår bra nu. Min gissning är att det var för mycket jobb i kombination med skolstart...