torsdag 27 augusti 2009

Om att bli förbannad.


Jag är en ganska väluppfostrad person. Det ska EXTREMT mycket till för att jag ska lacka ur och be någon fara. Idag skällde jag ut en mässanställd så hårt att hon önskade att hon aldrig blivit född. Och så avslutade jag det hela med att be henne dra till varmare breddgrader.
Och en förklaring finns bland kommentarerna här "bakom"...

14 kommentarer:

Helena m. 4 sa...

Känner mig genast mycket gladare över att jag sa "nej tack" till jobbet i mässhallen...

(ja - det var menat som skoj)
(nej Försäkringskassan - klart jag inte jobbar, jag är ju föräldraledig 4 månader till)

Karina sa...

OJ! Mona är vi från samma stad ;)

Mimmi sa...

Vad har du nu råkat ut för?
Kan du inte ta en bild på montern så vi får se hur det blev med alla saker som skulle in där.

DrAnnika sa...

Alltså, du kan ju inte bara skriva så där.... DU måste ju berätta vad de GJORDE för att resultera i det där utbrottet :D

Farbror Blå sa...

bra Mona! En rejäl utskällning emellanåt får ordning på folk! Riktigt effektivt. Tror jag ska skälla ut nån idag!! På jobbet då!

Pernilla sa...

Bra jobbat! En del behöver det.

Malin sa...

Jag var på mässan, såg ingen hysterisk kvinna i någon monter;) Var du där?! Hehe!

Charmhäck sa...

Ska jag ta på mig skyddsutrustning inför morgondagen eller?

Jag instämmer med Farbror Blå ;))

MonasUniversum sa...

Alltså. I vår mässhall kan man gå en trappa upp för att dricka kaffe. Eller ta med till montern. Vår kaffemaskin har pajat, så för en gång skulle jag utnyttja den här servicen, och hämta till kollegor. Samt en monterkollega, som stod ensam i sin monter.

För att göra en jävligt lång historia kort, så stod det en dum jävla brud där och skulle försöka förbjuda mig att ta med mig kaffet till kollegorna.

Och då fick jag ett tokbryt och undrade till slut om hon var helt störd. "Att jag har betalat 100 jävla tusen för min monter och du står och säger att jag inte får ta med mig kaffet härifrån, är det det du menar alltså?"

Lång argumentation där jag till slut lackar ordentligt och ber henne dra åt helvete.

I normala fall skulle jag få extrem ångest och be om ursäkt, men jag är fanimej fortfarande förbannad. Så satans småaktigt. Jag försökte förklara för kossan att vi inte hade tiiiid att sitta där och dricka upp kaffet för "vi måste stå i monterna och dra in pengar så att vi kan stå här i januari också "så att du har ett jobbat gå till förstår du."

Typ så.

Men det lät bättre i verkligt tal, än så här i skriftform.

Och råkar hon läsa min blogg så säger jag bara: skaffa ett nytt jobb. I morgon.

bühlmanns sa...

Skönt med en förklaring, så slipper man fantisera ihop hela händelseförloppet. Jag tycker du verkar rätt hård och tuff (vilket jag dras till) men kände att "stackars den personen som ombads draga åt helvete. Nu kan jag inte annat än att förstå dig. Skönt att du satte ned foten, tänk att ha dig som chef! Raka puckers och munhugg - nice :)

Madeleine sa...

Oj oj oj! Vad hade personen i fråga gjort för att förtjäna detta?

fjortisensmorsa sa...

Det är rätt! Ibland får det vara nog med dumheterna, då får man markera! (mer eller mindre tydligt beroende på humöret ;-)Hoppas att ni får en bra mässa!

Smultronblomman sa...

Ibland blir det bara för mycket. Korkade, trångarslade byråkratfanatiker ska hållas kort.
Har haft uppfriskande utsällningar av både Förskingringskassan och en halvt hjärndöd kvinna på lokala skatt. Henne talade jag om för att om hon inte lyfte på ändan och hämtade fram makens deklaration för att verifiera att det jag dragit av för stämde så skulle jag överklaga hennes beslut om att underkänna mina avdrag och då skulle hon stå med brallorna nere eftersom det jag skrivit stämde. Hennes "brighta" kommentar var att hon skulle gå hem vid lunch på fredagen och därför inte kollat upp det jag skrivit dit om - 2 gånger. Hon vek sig, om någon undrar.

Bara buss på, Mona.

Elina sa...

Det var skumt. Jag springer där uppe och hämtar kaffe och mariekex till mina kollegor bra många gånger varje dag och har så gjort varenda mässa. Kanske trodde de att du skulle bjuda kunder? Det är tydligen STRÄNGT förbjudet. Nåja, kul att få träffa dig idag!