torsdag 19 juni 2008

Sverigessossesjukvård

Talibanen har problem med kisseriet. Det kissas i sängen VARJE natt, i bland två gånger. Hon tycker att det är jättejobbigt. Och jag tackar gud för att vi investerade i marknadens dyraste tvättmaskin.

Så kära bloggvännen Jupp tipsar mig om Minirin och en så kallad alarm-matta.

Och jag spenderar två dagar med att ringa runt. Hon är för liten. Ni måste stå ut. Normalt med sängväta upp till 7-8 års åldern. Och nej, det går inte att köpa mattan svart på nätet! Och hur som helst, ni måste få en remiss av husläkaren. (Som inte vill hjälpa till för "det är normalt.")

Men nu orkar vi inte. Eller rättare sagt, talibanen orkar inte. För svinkopporna försvinner inte. För de blir infekterade av kisset. Och hon har ont.

Och till slut hittar jag en privat barnläkarmottagning med icke svensk personal. Couldn't care less. De förklarar och ger mig samma svar som alla andra. Men. Samtalet slutar med en bokad tid på måndag.

Och jag är helt slut av alla "stängda dörrar" och sjukvårdsutbildad personal som vägrar att förstå och ge hjälp.

Idag står jag i ena inredningsbutiken. Och gud hjälpe den kund som kommer in och säger "oj-vad-dyrt-allt-är-här."

Eller, gud hjälpe MIG, för annars blir jag anhållen för misshandel.

Rösta på mig

7 kommentarer:

Majsanochmalla sa...

Mona...

SMSar dig... Tror jag har en lösning!

kram

Mallaharaldrigvaritblondinbralla

Anonym sa...

*håller tummarna* för att malla harlösningen;)
Det var då som själva f*n att det ska vara så svårt da ? hahaha Kan du inte skylla på Stora J ? ;) vad glad honska bli *ler* Monica

Anonym sa...

Kolla om du inte hittar en variant av fuktlarm för diskmaskiner mm. Det är ungefär som en brandvarnare.

Iofs, då kanske hon ligger vaken hela natten och är rädd för att larmet skall gå och väcka hela kvarteret.

MonasUniversum sa...

Tar tacksamt emot alla förslag! Och Mr Lee, du har rätt; vet inte om en larmmatta skulle vara bra för hon kommer nog inte våga att sova. Men jag ska prova allt.

Anonym sa...

Larmmatta finns visst till försäljning direkt till privatpersoner (och inte bar uthyrning från sjukvården)! Jag var själv lite inne på om vi skulle köpa det. http://www.smidi.se/ Men engångslakan från sjukvården räddade vår tvättmaskin (som får obalans och fastnar när man tvättar stora saker såsom bäddmadrasser...). Att sluta gå upp och kissa sonen på nätterna och lägga ansvaret på honom fick det hela att gå över för vår del. Maila om du vill veta mer toxikolog(snabel-a)hotmail.com

Dubbelörn sa...

Gick med sonen hos en privatbarnläkare på Odenplan Läkarhuset. De kunde fixa allt som var totalt omöjligt inom den vanliga vårdapparaten!!

Ring dit!

Kramar

Anonym sa...

Haha rubriken är roligast på länge!!